Botkyrka församling

Om Botkyrka församling

Botkyrka är en historiskt gammal kristen plats. Här har det funnits kristna så länge kristendomen funnits i Sverige.

Botkyrka kyrka

Den gamla stenkyrkan Botkyrka kyrka från 1100-talet påminner om kyrkans historiska rötter och livskraft genom århundraden. Inte långt därifrån, i ett bostadsområde från miljonprogrammets tid, ligger församlingens nyaste kyrka, Ljusets kyrka i Hallunda, granne med den stora syrisk-ortodoxa kyrkan.

Här bor människor från hela världen med tillhörighet i olika religioner, men också traditionella svenskar sedan generationer. Frikyrkor, moskéer, syrisk-ortodoxa och katolska kyrkor sida vid sida med Svenska kyrkan. Alla bär vi samma längtan att få leva nära Gud

Prenumerera på nyhetsbrev via e-post

Vill du ha information om kommande gudstjänster, konserter och annan verksamhet i Botkyrka församling? Börja prenumerera på våra månadsbrev, helt kostnadsfritt. Ungefär en gång i månaden får du e-post med aktuell information om de kyrkor du väljer.

Klicka här för att börja penumerera på månadsbrev via e-post.

Har du frågor om nyhetsbrevet? Kontakta Botkyrka församling.

Månadsbrev via post

Vill du hellre ha månadsbreven utskrivna och hemskickade? Ta då kontakt med Jenny Samuelsson, eller ring vår expedition på telefon 08-530 222 00. Berätta vilka kyrkor/distrikt du vill ha information om. Vi behöver även ditt personnummer, breven skickas till din folkbokföringsadress.