Other languages with Google Translate

Om Botkyrka församling

Botkyrka är en historiskt gammal kristen plats. Här har det funnits kristna så länge kristendomen funnits i Sverige.

Botkyrka kyrka

Den gamla stenkyrkan Botkyrka kyrka från 1100-talet påminner om kyrkans historiska rötter och livskraft genom århundraden. Inte långt därifrån, i ett bostadsområde från miljonprogrammets tid, ligger församlingens nyaste kyrka, Ljusets kyrka i Hallunda, granne med den stora syrisk-ortodoxa kyrkan.

Här bor människor från hela världen med tillhörighet i olika religioner, men också traditionella svenskar sedan generationer. Frikyrkor, moskéer, syrisk-ortodoxa och katolska kyrkor sida vid sida med Svenska kyrkan. Alla bär vi samma längtan att få leva nära Gud

Prenumerera på nyhetsbrev via e-post

Vill du ha information om kommande gudstjänster, konserter och annan verksamhet i Botkyrka församling? Börja prenumerera på våra månadsbrev, helt kostnadsfritt. Ungefär en gång i månaden får du e-post med aktuell information om de kyrkor du väljer.

Prenumerera på månadsbrev via e-post

Månadsbrev via post

Vill du hellre ha månadsbreven utskrivna och hemskickade? Ta då kontakt med Botkyrka församling, eller ring vår expedition på telefon 08-530 222 00. Berätta vilka kyrkor/distrikt du vill ha information om. Vi behöver även ditt personnummer, breven skickas till din folkbokföringsadress.

Behandling av personuppgifter

Information om hur vi behandlar dina personuppgifter.