Foto: Jenny Sigeman/Ikon

Kyrkogårdsförvaltning

Kyrkogårdsförvaltningen i Botkyrka hjälper dig med alla frågor om gravrätt, skötselavtal med mera.

Gravrättsinnehavare sökes

Botkyrka kyrkogårdsförvaltning söker gravrättsinnehavare till ett antal gravplatser på Botkyrka kyrkogård, Lilla Dalens begravningsplats och Tullinge parkkyrkogård. Gravplatserna har skyltats. Lista på gravplatser där vi söker gravrättsinnehavare.

Är du en av dessa gravrättsinnehavare? Hör av dig till kyrkogårdsfövaltningen via e-post eller på telefon 08-530 222 75.

Aktuellt på våra begravningsplatser

• Botkyrka kyrkogårds minneslund. Den planerade smyckesplatsen för blommor och plats för ljuständning har som mycket annat försenats under 2020. Vi ser fram emot att se minneslunden klar under första halvåret 2021.
  • Paradgången på Botkyrka kyrkogård kommer att renoveras med början i mitten av oktober. Nivåskillnader kommer rätas upp, rabatter och häckar snyggas till.
  • Av säkerhetsskäl är det aldrig tillåtet att tända marschaller på våra gravplatser

Kontakta kyrkogårdsförvaltningen

Kontakta kyrkogårdsförvaltningen genom att ringa 08-530 222 75, eller skicka e-post till botkyrka.kyrkogardsforvaltning@svenskakyrkan.se.

Kremering

Genom avtal med kyrkogårdsförvaltningen i Huddinge sker kremering vid S:t Botvids krematorium. Inom ett särskilt anlagt begravningskvarter vid S:t Botvids begravningsplats i Huddinge sker muslimska begravningar.

Begravningskapellet Lilla Dalen

Cermonibyggnaden utlånas fritt till begravningsakt för personer folkbokförda i Botkyrka församling. Även bårtäcke finns att låna kostnadsfritt. Kontakta kyrkogårdsförvaltningen.

Begravningsombud

Margareta Wijkström är av länsstyrelsen förordnat begravningsombud i Botkyrka kommun. Begravningsombudet har till uppgift att i begravningsfrågor granska hur Botkyrka församling tar till vara de personers intressen som inte tillhör Svenska kyrkan. Ombudet nås per tfn 072-229 24 00 eller e-post: wijkstrom.margareta@gmail.com

gravskötsel

Alla nya gravrättsinnehavare får erbjudande om gravskötsel.