Dop, bröllop, begravning

I kyrkan finns det rum för alla livets stora händelser, från födseln till livets slut. I Botkyrka församling finns flera populära kyrkor vid dop, vigsel och begravning.

Botkyrka kyrkas fasad renoveras

Botkyrka kyrkas fasad och fönster restaureras och förbättras, därför är det byggställningar runt olika delar av kyrkan under 2022.

Verksamhet kan genomföras under hela renoveringen. I perioder kan det vara begränsad framkomlighet till gravplatser i nära anslutning till kyrkan. Vill du boka dop/eller vigsel i Botkyrka kyrka under 2022? Kontakta vår församlingsexpedition: 08-530 222 00, botkyrka.forsamling@svenskakyrkan.se.

Dop

Dopet är en högtid förknippad med stor glädje. Detta oavsett om det är ett barn eller vuxen som döps.

En mor står med sitt lilla barn i famnen i kyrkan. Barnet tittat glatt mot sin far som håller i dess hand.

Boka dop i Botkyrka församling

Är det dags att boka ett dop? Du kan se alla lediga tider och boka tid för dop direkt i webbläsaren. Dopet har ingen åldersgräns, det går att bli döpt oavsett ålder.

Bröllop/vigsel

Går ni i giftastankar? Boka ert bröllop i någon av våra kyrkor. Är ni redan gifta kan ni istället boka en kyrklig välsignelse.

Boka vigsel i Botkyrka församling

Här kan ni se lediga vigseltider och boka tid för bröllop. Det går självklart även bra att kontakta församlingsexpeditionen för att boka vigsel.

En begravningsgudstjänst är en möjlighet att hedra och ta farväl av en anhörig.

Kyrkor & kyrkogårdar

I församlingen finns sex kyrkor, två kyrkogårdar och en begravningsplats

Konfirmander utomhus

Konfirmation

Har du frågor om livet, om tro eller om dig själv? Ta chansen att konfirmera dig, så kan du få svar på livets funderingar.