Botkyrka församling

Vila, växa, vandra

Vi är många som längtar efter andlig fördjupning - längtar efter Gud. Vi erbjuder dig tre sätt att komma en bit på vägen. Att lyssna, vandra och att söka.

Meditation på kristen grund

Tisdagar i Tegnérpaviljongen i Tullinge gård kl 19.00

Kom och pröva på meditation som vilar på kristen grund. De tre första gångerna ges introduktion, därefter bestämmer du dig för om du vill fortsätta meditera under hösten. Såväl gamla som nya deltagare, erfarna som nybörjare, hälsas välkomna den 5 september kl 19.00.

Meditationsledare

Jan Sääf, utbildad meditationsledare hos Stiftelsen Berget i Rättvik, samt mångårigt ledarskap av Meditationsgruppen, Tullinge Gård.
Tore Persson, mångårig erfarenhet av egen meditation samt deltagande i Meditationsgruppen

Mer information och intresseanmälan

Jan Sääf, 0708-16 07 39
E-post till jan.saaf@bredband.net

Pilgrimsvandring på Sankt Botvids pilgrimsled

Lördag 30 september

• 10.00 Samling utanför Botkyrka kyrka
  • 10.28 Vi åker SL-buss 708 till Salems kyrka
  • Därefter vandrar vi tillsammans på Sankt Botvids pilgrimsled, tillbaka till Botkyrka kyrka

E-post till Ingemar Sörqvist

En stilla dag i Ängskyrkan

Lördag 14 oktober 09.00-16.00

Tema Jag-pärlan – du vet väl om att du är värdefull?

En dag i tystnad där vilan och återhämtningen står i centrum.

Vi börjar kl 09.00 med samling och frukost. Lunch och fika serveras under dagen.

Man kan vila i brasrummet, vara med på meditationer i kyrkan, få massage, samtala med diakon och präst, måla och pyssla i pysselrummet. Dagen avslutas med gemensam mässa och samling.

Anmäl dig senast måndag 4 oktober till expeditionen, 08-530 222 00. Uppge om du har någon matallergi. Kostnad: 100 kr som betalas kontant på plats

Dagen leds av Anna-Lena Eriksson, präst i Ängskyrkan.

Tysta timmar med Gud

Lördag 21 oktober 13.00-17.00 i Klockargården

Tysta timmar är en retreat som ger dig möjlighet att stanna upp, dra dig tillbaka, ta tid att vila, slappna av och få ett inre lugn. Här får du chansen att ostört fullfölja dina tankar och dela hjärtats samtal med Gud.

Du behöver inte föranmäla dig, men ta gärna med dig ett par inneskor eller tofflor.

Tysta timmar har en fast rytm. Bibelmeditationer och mässa/andakt bildar stommen för dagen. En gemensam förtäring och förfriskningar ingår till
självkostnadspris. Möjlighet till samtal finns med präst och diakon.

Ingemar Sörqvist
Ylva Edholm Johansson, diakon, 08-530 222 20
Ylva Edholm Johansson

Vandringsmässa i Botkyrka kyrka

Söndag 22 oktober 11.00

Texter, reflektioner och delande varvas med musik och sjungna psalmer.

Stora delar av gudstjänsten, inkluseive predikan, sker ute på kyrkogården. Vi firar nattvarden i Botkyrka kyrka. Vid dåligt väder sker vandringen inne i kyrkan.

Tema för vandringsmässan är Trons kraft. Ingemar Sörqvist, präst och Ylva Edholm Johansson, diakon mederkar, tillsammans med Botkyrka Tonträff under ledning av Elisabeth Haag. Kyrkaffe serveras efter gudstjänsten.

Ingemar Sörqvist
Ylva Edholm Johansson, diakon, 08-530 222 20
Ylva Edholm Johansson

En stilla dag i Ängskyrkan

Lördag 18 november 9.00-18.00

Tema Dop-pärlan – vattnet som ger liv

En dag i tystnad där vilan och återhämtningen står i centrum. Vi börjar dagen kl 09.00 med samling och frukost. Lunch och fika serveras under dagen.

Du kan vila i brasrummet, vara med på meditationer i kyrkan, få massage, samtal med diakon och präst, måla och pyssla i pysselrummet. Dagen avslutas med gemensam mässa och samling.

Anmäl dig senast onsdag 4 november till expeditionen, 08-530 222 00. Uppge om du har någon matallergi. Kostnad: 100 kr som betalas kontant på plats

Dagen leds av Anna-Lena Eriksson, präst i Ängskyrkan.