Konfirmander utomhus
Foto: Alex Giacomini/Ikon

Konfirmation i Botkyrka församling

Vad är meningen med livet? Finns det något större? Livet är fullt av frågor, särskilt när man är tonåring. Anmälan till årets grupper är öppen!

Läs mer om våra alternativ här:

Konfirmationsresa till Saxnäs

Vinterfjäll 24/25

Konfirmationsundervisning i Tullinge kyrka med sportlovsläger i Saxnäs.

Berlinresan

Gemensamt konfirmationsläger för grupperna i Ljusets kyrka i Hallunda och Ängskyrkan i Tumba

Konfirmationsläger till Tyskland

Berlinresan: Träffar i Tumba

Berlinresan har två grupper med träffar på olika platser och dagar. Det här är tisdagsgruppen i Ängskyrkan.

Berlinresan: Träffar i norra Botkyrka

Berlinresan har två grupper med träffar på olika platser och dagar. Det här är onsdagsgruppen i Ljusets kyrka. Tema: Jesus som influencer.

OBS. VIKTIG INFO TILL DIG FÖDD 2011

Hej och förlåt alla ungdomar födda 2011!

På grund av cyberattacken som Svenska kyrkan har varit drabbad av har konfirmandfoldern av misstag gått ut till ungdomar födda 2011. Det vill säga ett år tidigare än traditionell konfirmandålder. Vi beklagar detta men vi har en lösning:

I sommar kan du följa med på ungdomslägret Churchcamp. Under veckan får du en föraning om vad konfirmation är för något och får hänga med andra ungdomar som vill utforska sin tro. Läs mer om lägret här

Om du blev jättepepp på att konfirmeras och vill säkra din plats till nästa års konfirmandgrupp kan du föranmäla dig redan nu, och på så sätt säkra din plats. Välj ett av följande alternativ ovan och anmäl dig där.

Läger utan konfirmationsläsning:

Churchcamp - ungdomsläger sommaren 2024

Följ med på sommarläger 24-28 juni i Linköping.

Under konfirmationstiden får du chansen att umgås med mänsklighetens äldsta frågor, frågor om meningen med livet, om rätt och fel, och frågorna om Gud. Kanske kallar du dig inte kristen - kanske gör du det inte sedan heller, men då vet du mera om vad den kristna tron handlar om.

Ung som vuxen

Konfirmation sker såväl i unga som vuxna år. Församlingen bjuder in till konfirmation det året man fyller 14 år, men alla på högstadiet är välkomna till våra grupper. Någon övre åldergräns finns inte. Erbjudandet om konfirmation gäller livet ut.

 

Bra att veta om konfirmation

Konfirmation i Botkyrka församling är helt kostnadsfritt. Vad gäller om jag inte är döpt? Vad är en kåpa och varför firar vi nattvard under konfirmationen?

Fyra ungdomar som ler

För ungdomar

Ungdomsgrupper, konfirmation, körsång och någon att prata med.

Vinter- eller sommarkonfirmation?

Det går lika bra att konfrimera sig när du är ung som i vuxna år. Som tonåring kan du välja mellan vinterkonfirmation och sommarkonfirmation. Som vuxen erbjuds du vuxenkonfirmation och en kurs i kristen tro.

Under konfirmationstiden får du chansen att umgås med mänsklighetens äldsta frågor, frågor om meningen med livet, om rätt och fel, och frågorna om Gud. Kanske kallar du dig inte kristen - kanske gör du det inte sedan heller, men då vet du mera om vad den kristna tron handlar om.

Församlingen bjuder in till konfirmation det året man fyller 14 år, men alla på högstadiet är välkomna till våra grupper. Någon övre åldersgräns finns inte.

Aldrig för gammal

Erbjudandet om konfirmation gäller livet ut. Konfirmandtiden avslutas med en konfirmationsgudstjänst. Konfirmation betyder bekräfta och i gudstjänsten bekräftar Gud oss och vår tro. För den som är döpt som barn innebär konfirmationen att den barndöpte nu som vuxen visar sin vilja att leva med Gud.

För dig som inte är döpt kan konfirmationsundervisningen fungera som dopundervisning. Dopet sker då under konfirmandtiden.