Botkyrka församling

Tumba kyrka

Tumba kyrka ligger på traditionellt kyrklig mark i Tuna, inte långt från vad som tidigare var Tumba bruk.

Banden mellan bruket och kyrkan var från början starka. Den första prästgården byggdes på tidigt 1800-tal och bekostades av Riksbanken, som då var ägare till bruket. I början av 1900-talet byggdes en ny prästgård som på 1970- talet ersattes av Tumba kyrka.

Bokning
Kontakta församlingsexpeditionen: Telefon 08-530 222 00

I Tumba kyrka finns nyrenoverade lokaler till uthyrning/lån i samband med dop,
vigsel eller begravning.

Prenumerera på nyhetsbrev via e-post

Vill du ha information om kommande gudstjänster, konserter och annan verksamhet i Botkyrka församling? Börja prenumerera på våra månadsbrev, helt kostnadsfritt. Ungefär en gång i månaden får du e-post med aktuell information om de kyrkor du väljer.

Klicka här för att börja penumerera på månadsbrev via e-post.

Har du frågor om nyhetsbrevet? Kontakta Botkyrka församling.

Månadsbrev via post

Vill du hellre ha månadsbreven utskrivna och hemskickade? Ta då kontakt med Jenny Samuelsson, eller ring vår expedition på telefon 08-530 222 00. Berätta vilka kyrkor/distrikt du vill ha information om. Vi behöver även ditt personnummer, breven skickas till din folkbokföringsadress.