Foto: Daniel Claesson

Tumba kyrka

Tumba kyrka ligger på traditionellt kyrklig mark i Tuna, inte långt från vad som tidigare var Tumba bruk.

Banden mellan bruket och kyrkan var från början starka. Den första prästgården byggdes på tidigt 1800-tal och bekostades av Riksbanken, som då var ägare till bruket. I början av 1900-talet byggdes en ny prästgård som på 1970- talet ersattes av Tumba kyrka.

Bokning
Kontakta församlingsexpeditionen: Telefon 08-530 222 00

I Tumba kyrka finns nyrenoverade lokaler till uthyrning/lån i samband med dop,
vigsel eller begravning.

Fakta om Tumba kyrka

Adress Prästgårdsvägen 1, Tumba

Kyrkan rymmer 250 personer

Bokningar av dop, vigsel och begravning görs till expeditionen 08-530 222 00

Närmaste busshållpats (Tuna) ligger cirka 60 meter från kyrkan och trafikeras av flera SL-busslinjer.

Närmaste pendeltågsstation (Tumba) ligger cirka 1 km från kyrkan.

Prenumerera på nyhetsbrev via e-post

Vill du ha information om kommande gudstjänster, konserter och annan verksamhet i Botkyrka församling? Börja prenumerera på våra månadsbrev, helt kostnadsfritt. Ungefär en gång i månaden får du e-post med aktuell information om de kyrkor du väljer.

Prenumerera på månadsbrev via e-post