Foto: Daniel Claesson

Botkyrka kyrka

Botkyrka kyrka är församlingens äldsta kyrka, med rötter från 1100-talet. Kyrkan har under lång tid varit en pilgrimskyrka och ligger än i dag vid "den stora landsvägen" E4/E20 där de flesta som lämnar Stockholm söderut passerar.

Botkyrka kyrkas fasad renoveras

Botkyrka kyrkas fasad och fönster restaureras och förbättras, därför är det byggställningar runt olika delar av kyrkan under 2022.

Verksamhet kan genomföras under hela renoveringen. I perioder kan det vara begränsad framkomlighet till gravplatser i nära anslutning till kyrkan. Vill du boka dop/eller vigsel i Botkyrka kyrka under 2022? Kontakta vår församlingsexpedition: 08-530 222 00, botkyrka.forsamling@svenskakyrkan.se.

Kyrkan är uppkallad efter helgonet Botvid, som sägs vara begravd på platsen. Många botkyrkabor firar livets stora festhögtider som dop, konfirmation och vigsel i Botkyrka kyrka, och det är också platsen där många tagit avsked från sina anhöriga.

Verksamheten i Botkyrka kyrka är till för de människor som bor och verkar i området. För den som vill finns stora möjligheter att vara med och påverka hur och vad som ska göras i kyrkan. Läs mer om verksamhetsrådet i norra Botkyrka

Botkyrka kyrkas öppettider

Botkyrka kyrka är vanligtvis öppen tisdagar, torsdagar och fredagar 09.00-16.00 (helgfria vardagar) samt söndagar 13.00-16.00. Avvikelser kan förekomma och under dessa tider kan det pågå förrättningar, gudstjänster och annan verksamhet i kyrkan.

Kyrkan är även öppen i samband med gudstjänster och andra aktiviteter. 

Botkyrka kyrkas interiör

Botkyrka kyrka är vackert utsmyckad med konsthantverk som sträcker sig från tidigt 1500-tal till 1970.

Prenumerera på nyhetsbrev via e-post

Vill du ha information om kommande gudstjänster, konserter och annan verksamhet i Botkyrka församling? Börja prenumerera på våra nyhetsbrev, helt kostnadsfritt. Med jämna mellanrum får du e-post med aktuell information om vad som händer i våra kyrkor.

Prenumerera på månadsbrev via e-post

Fakta om Botkyrka kyrka

Adress

Sankt Botvids väg 27, Norsborg

Bokningar av dop, vigsel och begravning

Du kan boka dop online, boka bröllop online eller kontakta vår församlingsexpedition på telefon 08-530 222 00.

Historia

Kyrkan är uppkallad efter helgonet Sanktt Botvid och har anor från 1129. Läs mer om kyrkan.

Antal besökare

Kyrkan rymmer 250 personer

Åk buss till Botkyrka kyrka

Närmaste busshållplats (Botkyrka kyrka) ligger cirka 100 meter från kyrkan. Hållpatsen trafikeras av SL busslinje 708.