Foto: Daniel Claesson

Botkyrka kyrka

Botkyrka kyrka är församlingens äldsta kyrka, med rötter från 1100-talet. Kyrkan har under lång tid varit en pilgrimskyrka och ligger än i dag vid "den stora landsvägen" E4/E20 där de flesta som lämnar Stockholm söderut passerar.

Botkyrka kyrkas insida renoveras

Vi fortsätter att renovera Botkyrka kyrka. Just nu planerar och kostnadsberäknar vi för att bland annat byta värmesystem och tillgänglighetsanpassa kyrksalen. Botkyrka kyrka är stängs tillsvidare. Läs mer om renoveringen.

Kyrkan är uppkallad efter helgonet Botvid, som sägs vara begravd på platsen. Många botkyrkabor firar livets stora festhögtider som dop, konfirmation och vigsel i Botkyrka kyrka, och det är också platsen där många tagit avsked från sina anhöriga.

Verksamheten i Botkyrka kyrka är till för de människor som bor och verkar i området. För den som vill finns stora möjligheter att vara med och påverka hur och vad som ska göras i kyrkan. Läs mer om verksamhetsrådet i norra Botkyrka

Botkyrka kyrkas interiör

Botkyrka kyrka är vackert utsmyckad med konsthantverk som sträcker sig från tidigt 1500-tal till 1970.

Prenumerera på nyhetsbrev via e-post

Vill du ha information om kommande gudstjänster, konserter och annan verksamhet i Botkyrka församling? Börja prenumerera på våra nyhetsbrev, helt kostnadsfritt. Då får du e-post med aktuell information om vad som händer i våra kyrkor.

Fakta om Botkyrka kyrka

Adress

Sankt Botvids väg 27, Norsborg

Bokningar av dop, vigsel och begravning

Du kan boka dop online, boka bröllop online eller kontakta vår församlingsexpedition på telefon 08-530 222 00.

Historia

Kyrkan är uppkallad efter helgonet Sanktt Botvid och har anor från 1129. Läs mer om kyrkan.

Antal besökare

Kyrkan rymmer 250 personer

Åk buss till Botkyrka kyrka

Närmaste busshållplats (Botkyrka kyrka) ligger cirka 100 meter från kyrkan. Hållpatsen trafikeras av SL busslinje 708.