Botkyrka församling

Botkyrka kyrka

Botkyrka kyrka är församlingens äldsta kyrka, med rötter från 1100-talet. Kyrkan har under lång tid varit en pilgrimskyrka och ligger än i dag vid "den stora landsvägen" E4/E20 där de flesta som lämnar Stockholm söderut passerar.

Kyrkan är uppkallad efter S:t Botvid som sägs vara begravd på platsen. Många botkyrkabor firar livets stora festhögtider som dop, konfirmation och vigsel i Botkyrka kyrka, och det är också platsen där många tagit avsked från sina anhöriga.

Verksamheten i Botkyrka kyrka är till för de människor som bor och verkar i området. För den som vill finns stora möjligheter att vara med och påverka hur och vad som ska göras i kyrkan. Läs mer om verksamhetsrådet i norra Botkyrka

Prenumerera på nyhetsbrev via e-post

Vill du ha information om kommande gudstjänster, konserter och annan verksamhet i Botkyrka församling? Fyll i formuläret nedan för att börja prenumerera på vårt nyhetsbrev, helt kostnadsfritt. Du får ett brev ungefär en gång i månaden om de kyrkor du väljer.

Kryssa i de nyhetsbrev du vill prenumerera på:

Vi har även ett nyhetsbrev på finska

Har du frågor om nyhetsbrevet? Kontakta Botkyrka församling.

Nyhetsbrev via post

Vill du ha nyhetsbrev utskrivna och hemskickade? Ta då kontakt med Jenny Samuelsson. Skriv vilka kyrkor du vill ha information om. Vi behöver även ditt personnummer, så att breven kan skickas till din folkbokföringsadress.

Fakta om Botkyrka kyrka

Adress: S:t Botvids väg 27

Vaktmästare 08-530 222 76

Bokningar av dop, vigsel och begravning görs till expeditionen 08-530 222 00

Kyrkan är uppkallad efter helgonet S:t Botvid och har anor från 1129.

Kyrkan rymmer ca 400 personer