Foto: Daniel Claesson

Botkyrka kyrka

Botkyrka kyrka är församlingens äldsta kyrka, med rötter från 1100-talet. Kyrkan har under lång tid varit en pilgrimskyrka och ligger än i dag vid "den stora landsvägen" E4/E20 där de flesta som lämnar Stockholm söderut passerar.

Kyrkan är uppkallad efter S:t Botvid som sägs vara begravd på platsen. Många botkyrkabor firar livets stora festhögtider som dop, konfirmation och vigsel i Botkyrka kyrka, och det är också platsen där många tagit avsked från sina anhöriga.

Verksamheten i Botkyrka kyrka är till för de människor som bor och verkar i området. För den som vill finns stora möjligheter att vara med och påverka hur och vad som ska göras i kyrkan. Läs mer om verksamhetsrådet i norra Botkyrka

Prenumerera på nyhetsbrev via e-post

Vill du ha information om kommande gudstjänster, konserter och annan verksamhet i Botkyrka församling? Börja prenumerera på våra nyhetsbrev, helt kostnadsfritt. Med jämna mellanrum får du e-post med aktuell information om de kyrkor du väljer.

Prenumerera på månadsbrev via e-post

Fakta om Botkyrka kyrka

Adress S:t Botvids väg 27

Vaktmästare 08-530 222 76

Bokningar av dop, vigsel och begravning görs till expeditionen 08-530 222 00

Historia Kyrkan är uppkallad efter helgonet S:t Botvid och har anor från 1129

Kyrkan rymmer 300 personer

Närmaste busshållplats (Botkyrka kyrka) ligger cirka 100 meter från kyrkan. Hållpatsen trafikeras av SL busslinje 708.