Foto: Magnus Aronson/Ikon

Boka och planera vigsel

Nu kan ni själva boka en tid för bröllop direkt i datorn eller telefonen. Det går självklart även bra att kontakta församlingsexpeditionen för att boka vigsel.

Taket på Botkyrka kyrka renoveras

Med start i augusti 2020 ska taket på Botkyrka kyrka läggas om. Under renoveringen kommer det tidvis att finnas byggställningar och vissa avspärrningar vid kyrkan. Vigslar, dop, gudstjänster och annan verksamhet kan dock genomföras som vanligt även under renoveringen.

Boka bröllop online

Nu kan ni se lediga vigseltider och även boka in er vigsel direkt i webbläsaren. Ni ser alla lediga tider i våra kyrkor och kan välja den tid och kyrka som ni önskar. Klicka på knappen nedan för att boka en vigseltid:

Utomhusdop och vigslar vid Tullinge kyrka i sommar

Dop- och vigseltiderna i Tullinge kyrka lördag 17 juli, 31 juli och 14 augusti kommer att genomföras i utomhuskyrkan intill Tullinge gård.

Ring och boka bröllop

Självklart kan ni även boka tid för bröllop genom att kontakta vår församlingsexpedition, antingen på telefon 08-530 222 00 eller via e-post.

Tänk på att vara ute i god tid, så att det finns en ledig tid den dag ni vill gifta er eller ha en välsignelsegudstjänst.

Planera tillsammans med prästen

Vi skickar en bekräftelse av bokad tid. Ni kommer även få information om vem av prästerna som ska viga eller välsigna er. Prästen kommer sedan att kontakta er för ett planeringssamtal. Tillsammans går ni igenom hur gudstjänsten går till och kommer till exempel överens om vilka texter som ska läsas och vilka psalmer som ska sjungas.

Ni får tillfälle att ställa frågor som du kanske funderar över. Ni kan även rådfråga tjänstgörande musiker angående musikval.

Glöm inte att beställa en hindersprövning

Vid vigsel är det viktigt att ni har med er blanketten "Hindersprövning" till vigselgudstjänsten. Den kan beställas från Skatteverkets webbsida eller på telefon 08-694 16 00. Efter vigseln undertecknar prästen intyget och skickar detta till folkbokföringen för registrering. OBS! Tänk på att hindersprövningen endast är giltig i fyra månader.

Kontakta Botkyrka församlingsexpedition

Har du frågor om dop, vigsel, begravningar, medlemskap med mera? Ta då kontakt med vår församlingsexpedition.

Telefon: 08-530 222 00
E-post: botkyrka.forsamling@svenskakyrkan.se