Other languages with Google Translate

Boka och planera vigsel

Kontakta församlingsexpeditionen i god tid innan ni vill gifta er eller ha en välsignelsegudstjänst. Det kan göras per telefon eller genom att ni besöker oss. Utefter era önskemål och ledig tid för präst och kyrka bestämmer vi det datum och den tid som passar bäst och bokar kyrka eller kapell samt präst och musiker. Vid vigsel i Tullinge kyrka och Tumba kyrka finns det möjlighet att låna församlingens brudkrona.

Planera tillsammans med prästen
Vi skickar en bekräftelse av bokad tid och med uppgift om vem av prästerna som ska viga eller välsigna er. Prästen kommer sedan att kontakta er för vigsel-/välsignelse samtal. Tillsammans går ni igenom hur gudstjänsten går till och kommer överens om vilka texter som ska läsas och vilka psalmer som ska sjungas.

Funderingar
Du får tillfälle att ställa frågor som du kanske funderar över. Du kan även rådfråga tjänstgörande musiker angående musikval.

Viktiga handlingar
Vid vigsel är det viktigt att ni har med er blanketten "Hindersprövning" till vigselgudstjänsten. (Kan beställas på skattemyndigheten tel 08-694 16 00.) Efter vigseln undertecknar prästen intyget och skickar detta till folkbokföringen för registrering. Tänk på att hindersprövningen endast är giltig i fyra månader

Kontakta Botkyrka församlingsexpedition

Har du frågor om dop, vigsel, begravningar, medlemskap med mera? Ta då kontakt med vår församlingsexpedition.

E-post: Botkyrka församling