En mor står med sitt lilla barn i famnen i kyrkan. Barnet tittat glatt mot sin far som håller i dess hand.
Foto: Kristin Lidell /Ikon

Boka dop i Botkyrka församling

Är det dags att boka ett dop? Du kan se alla lediga tider och boka tid för dop direkt i webbläsaren, eller ta kontakt med vår församlingsexpedition så hjälper vi dig. Dopet har ingen åldersgräns, det går precis lika bra att bli döpt som nyfödd, tonåring, vuxen eller senior.

Botkyrka kyrkas fasad renoveras

Botkyrka kyrkas fasad och fönster restaureras och förbättras, därför är det byggställningar runt olika delar av kyrkan under 2022.

I perioder kan det vara begränsad framkomlighet till gravplatser i nära anslutning till kyrkan.

Boka dop online

Nu går det att boka dop direkt från webbläsaren i din telefon eller dator. Du ser alla lediga tider i våra kyrkor. Om det finns en ledig lokal för dopfika så kan ni boka den samtidigt. Klicka på knappen nedan för att komma till bokningen.

Ring och boka dop

Det går även bra att boka ett dop genom att kontakta vår församlingsexpedition på telefon 08-530 222 00 eller via e-post. Vi hjälper er att boka kyrka, präst och musiker för ett dop.

Lokal för dopkalas

Vill ni ordna dopkalas i samband med dopet finns också möjlighet att boka församlingslokaler för detta, i mån av plats. Om du är församlingsbo får du då låna lokal för dopkalas helt utan kostnad. Det går även att låna en dopklänning kostnadsfritt.

Våra kyrkor

Botkyrka församling har sex kyrkor som kan bokas för en dopgudstjänst. Här kan du läsa mer om kyrkorna. Var gärna ute i god tid, så att vi kan hitta ett datum och en tid som passar.

Planera med präst och musiker

När dopet är bokat skickar vi hem en skriftlig bekräftelse på bokningen, med uppgifter om vilken präst som ska leda dopgudstjänsten. I god tid före dopet tar prästen kontakt mer er för att ni tillsammans ska planera och samtala kring dopet. Ni bestämmer vilka psalmer som ska sjungas och vilka texter som ska läsas.

Kontakta Botkyrka församlingsexpedition

Har du frågor om dop, vigsel, begravningar, medlemskap med mera? Ta då kontakt med vår församlingsexpedition.

E-post: botkyrka.forsamling@svenskakyrkan.se

GDPR: Dop av barn

Så hanterar vi era personuppgifter när du bokar ett barndop.