Planera och boka dop

Är det dags att planera och boka ett dop? Ta kontakt med vår församlingsexpedition, så hjälper vi dig.

Kontakta Botkyrka församlingsexpedition

Har du frågor om dop, vigsel, begravningar, medlemskap med mera? Ta då kontakt med vår församlingsexpedition.

E-post: Botkyrka församling

Kontakta församlingsexpeditionen

Du bör kontakta församlingsexpeditionen i god tid före dopet. Tillsammans bokar vi kyrka, präst och musiker. Vill ni ha dopkaffe i anslutning till kyrkan, finns möjlighet att boka församlingslokaler. Du kan även låna dopklänning. Om ni är församlingsbor är allt kostnadsfritt.

Planera med präst och musiker

Du får en skriftlig bekräftelse på din bokning och med uppgift om vilken präst som ska döpa. I god tid före dopet tar prästen kontakt mer er för att ni tillsammans ska planera och samtala kring dopet. Ni bestämmer vilka psalmer som ska sjungas och vilka texter som ska läsas.

Namnet

Dop och namngivning ska inte blandas ihop. Varje barn namnges med ett eller flera förnamn oberoende av om det döps eller ej. Det eller de namn som föräldrarna vill ge sitt barn ska meddelas den lokala skattemyndighetn senast tre månader efter barnets födelse.

I dopet döps man in i Guds familj. Namnet som barrnet ofta redan fått nämns i dopet för att det är knutet till individen och för att dopet gäller just individen.