Sommarmusik i Tullinge kyrka

Tio onsdagskonserter som du kan se på plats i kyrkan eller digitalt. Start 23 juni.

I år återkommer sommarkonserterna till Tullinge kyrka onsdagar 19.00 med start den 23 juni. Vi kommer ta in ett begränsat antal personer i kyrkan. Du kan boka kostnadsfria biljetter till konserterna här

Dessutom kommer konserterna att livesändas via våra Facebook-sidor Botkyrka församling,  Musik i Botkyrka församling och Svenska kyrkan i Tullinge.

Boka biljetter

Samtliga konserter är kostnadsfria, men har begränsat antal platser. Därför kan du boka plats till en eller flera sommarkonserter. Boka biljetter här.

Du kan även få hjälp att boka plats genom att ringa Anton Högberg, musiker i Tullinge kyrka: 08-530 222 71.

Nästa sommarkonsert

23 JUNI - ORGELKONSERT: BACH

Ulf Norberg, orgel

Ulf är organist i Hedvig Eleonora kyrka samt organist på Konserthuset i Stockholm.

Boka biljett till konserten här.

Hela sommarens konsertprogram

23 juni - Orgelkonsert: Bach

Ulf Norberg, orgel

30 juni – Intåg i Högsommarland

Kyrkomusikerkvartetten
Linnéa Sjöberg
Sofia Berglin
Gunnar Gillfors
Anton Högberg

Nuvarande och tidigare musiker i Botkyrka församling sjunger in sommaren med svenska sånger.

7 juli – Nu sjunger näktergalen

Camilla Helander, sång
Rigmor Bådal, bas
Charlotte Hasselquist Nilsson, piano

20 visor av Georg Riedel och Barbro Lindgren

14 juli – I sagornas värld

Kristin Malmborg, cello
Henrik Berg, piano

Musik från sagornas värld av bl.a. Janacek (Pohatka), Schumann (Märchenbilder), Williams (Harry Potter) och Ravel (Gåsmors sagor)

21 juli – Nyanser

Sånggruppen Aora
Elin Oskarsson
Gabriel Sjöwall
Jonas Törnqvist
Linnéa Seldinger
Marcus Svärd
Sofie Eiderfors

Följ med på en resa med AORA som tar dig genom vackra landskap, känslosamma harmonier, sköna rytmer och smittsamt sväng. Kort och gott en resa genom livets många nyanser.

28 juli – Deep blue

Hannah Törnell Wettermark, flöjt
Anna Brolin, piano

Vatteninspirerad musik av Debussy, Reinecke, Miyagi och Clarke

4 augusti – Hembygdshälsning

Clara Arvidsson, violin
Julia Sjöstedt, piano

Senromantiska stycken med starka influenser från den svenska folkmusiken. Musiken är skriven främst av svenska tonsättare som Wilhelm Peterson-Berger, Ture Rangström och Amanda Röntgen-Maier.

11 augusti – Tavlor på en utställning

Anna Buchenhorst, piano

Modest Musorgskijs mästerverk, ofta hört i form av Ravels orkestrering, spelas här i sin originalform för piano. Anna kommer även att spela musik av Rachmaninov.

OBS! Denna konserten kommer inte att livestreamas.

18 augusti – Beyond Farewell - Intim gitarrmusik från när och fjärran

Jakob Kellermann, gitarr

Musik av de Falla, Albeniz, Hosokawa, Dowland och Haglund

25 augusti – Jazz på svenska och andra språk

Jan Allan trio
Jan Allan, trumpet
Fredrik Olsson, gitarr
Mats Dimming, kontrabas

Jan Allan är en av de absolut största inom svensk jazz. Genom åren har han spelat med de allra flesta, såsom Lars Gullin, Arne Domnerus, Jan Johansson, Bengt Hallberg, Lee Konitz. Hans trumpetstil är något fullständigt unikt, en upplevelse att höra.

Boka biljetter

Du kan boka kostnadsfria biljetter för att säkra plats till konserterna i Tullinge kyrka.

Boka biljetter här