Other languages with Google Translate

Lilla Dalens begravningsplats

Lilla Dalen är en religionsneutral begravningsplats som inte innehåller några religiösa symboler.

En religionsneutral begravningsplats

Lilla Dalen invigdes år 1989 och består av ett vidsträckt naturområde med plats för ca 2 270 gravplatser. En minneslund finns att tillgå. Vid en vattensamling finns en klockstapel, men området innehåller inga religiösa symboler med respekt för att även personer tillhöriga annan religion och icke-religiösa ska kunna begravas här.

Fordon med handikapptillstånd kan använda körvägar inom begravningsplatsen, övriga hänvisas till närbelägna parkeringsplatser.

Lilla Dalens begravningskapell
Inom Lilla Dalens begravningsplats finns en ceremonibyggnad som används för begravningsceremonier såväl med som utan religiösa symboler.

Lokalen är efter ombyggnad och renovering rymligare än tidigare och har plats för 60 sittande personer. Ett nytt konstverk i form av en glasmålning har tillkommit.

Lokalen ställs avgiftsfritt till förfogande.

Hundar är inte tillåtna på begravningsplatsen