Botkyrka församling

Gravskötsel

Du som är gravrättsinnehavare kan själv ta hand om skötsel av gravplatsen. Du kan även låta kyrkogårdsförvaltningen ta hand om skötseln åt dig, mot en låg avgift.

Gravskötsel mot låg avgift

Riksdagen har beslutat att gravskötseln inte får ingå i begravningsavgiften.
Gravrättsinnehavaren kan därför själv bestämma sig för att sköta graven själv eller mot en låg avgift låta kyrkogårdsförvaltningen utföra den. Vi erbjuder även planteringar, tvättning och riktning av gravsten m.m. till självkostnadspris.

Viktig information om lyktor vid gravplatser

Lyktor och annat kvarlämnat på gravplatsen efter den 30 april, avlägsnas av kyrkogårdspersonalen. Detta eftersom att man av säkerhetsskäl inte får ha levade ljus vid gravplatser under perioden 1 maj – 30 september.

Lyktor som lämnats kvar efter sista april plockas undan av kyrkogårdsförvaltningen och förvaras under en begränsad tid.

Om du är gravrättsinnehavare

Kyrkogårdsförvaltningen är angelägen om att få kontakt med samtliga gravrättsinnehavare. Hör därför gärna av er till oss (tfn 08-530 222 75) så vi kan stämma av adressuppgifter och uppdatera våra register, samt erbjuda er hjälp i dessa frågor.

Beställa gravskötsel

Du kan ladda ner beställningssedel för skötsel och vårt växtsortiment samt prislista för här nedanför. Vid frågor, ring kyrkogårdsförvaltningen på telefon 08-530 222 75.