Kyrkoval 2021

Tack till dig som röstade i kyrkovalet 2021. Här kan du se aktuella resultat i de tre valen.

Resultat i kyrkovalet 2021

Se resultat i samtliga kyrkoval 2021.

Se (preliminära) valresultat

Kyrkovalet är tre val

Svenska kyrkan är en demokratisk organisation. Var fjärde år får våra medlemmar rösta på vilka vi tycker ska leda arbetet under den kommande mandatperioden.

Kyrkovalet består av tre val. För dig som bor i Botkyrka församling kan du rösta i:

• Val till Kyrkofullmäktige - det lokala valet, som bl.a. avgör vilka som ska leda kyrkofullmäktige i Botkyrka församling
  • Val till Stiftsfullmäktige avgör vilka som ska leda arbetet i bl.a. Stockholms stift
  • Val till Kyrkomötet, avgör vilka som styr Svenska kyrkan på nationell nivå

Får jag rösta i kyrkovalet?

För att få rösta i kyrkovalet krävs att du är medlem i Svenska kyrkan, folkbokförd i Sverige och att du har fyllt 16 år senast på valdagen. I god tid innan valet får du som är röstberättigad ditt röstkort hemskickat. Där står bland annat var din vallokal är, där du kan rösta på valdagen.

Frågor om kyrkovalet i Botkyrka församling? Kontakta mig:

Elias Tony

Botkyrka församling