Kyrkoval 19 september 2021

Kyrkoval 2021

Söndag 19 september 2021 är det kyrkoval. Då får alla medlemmar i Svenska kyrkan som fyllt 16 år rösta om vad de vill att Svenska kyrkan och dess församlingar ska göra.

Svenska kyrkan är en demokratisk organisation. Vart fjärde år får våra medlemmar rösta på vilka man tycker ska leda arbetet den kommande mandatperioden.

Kyrkovalet består av tre val. Valet till Kyrkofullmäktige är det lokala valet. Där röstar du om vilka som ska leda kyrkofullmäktige i Botkyrka församling. Valet till Stiftsfullmäktige avgör vilka som ska leda arbetet i Stockholms stift. Slutligen röstar man i valet till Kyrkomötet, som styr Svenska kyrkan på nationell nivå.

Det krävs för att få rösta

För att få rösta i kyrkovalet krävs att du är medlem i Svenska kyrkan, folkbokförd i Sverige och att du har fyllt 16 år. Då får du rösta i alla tre val.

Kyrkoval 2021: 6-19 september

Den stora valdagen är söndag 19 september, men du kan förtidsrösta från och med 6 september 2021. Information om tider och platser för förtidsröstning kommer att publiceras här i god tid inför valet.

Frågor om kyrkovalet i Botkyrka församling? Kontakta mig:

Elias Tony

Botkyrka församling

Ansvarig Kyrkoval, Projektledare , Norra Botkyrka

Nuvarande mandatfördelning i Botkyrka församling

I Kyrkovalet 2017 fick Botkyrka församlings kyrkofullmäktige följande mandatfördelning:

• Borgerligt alternativ: 4
  • Frimodig kyrka: 1
  • Kristdemokrater i Svenska kyrkan: 2
  • Partipolitiskt obundna i Svenska kyrkan: 8
  • Socialdemokraterna: 14
  • Sverigedemokraterna: 4
  • Tullingepartiet: 2

Bli medlem i Svenska kyrkan för att få rösta

Är du inte redan medlem i Svenska kyrkan, men intresserad av att rösta i kyrkovalet? Du kan bli medlem genom att fylla i och ladda ner en inträdesblankett här nedanför. Välkommen som medlem!

Dina uppgifter

Var vänlig markera de svar som är aktuella