Tullinge gård, vackra blommande träd, gammal röd träbyggnad
Foto: Arne Hyckenberg

Tullinge gård

En grönskande mötesplats i Tullinge som är en omtyckt plats för dop- eller begravningskaffe. Här träffas också äldre och yngre i olika verksamheter. Ungdomsgruppen, Öppen förskola och olika körer än några exempel.

Tullinge gård består av fyra hus. Ett hyrs av kyrkogårdsförvaltningen och i de övriga har vi verksamhet för stora som små.

Det första vita huset till vänster kallas Claessonpaviljongen.

Församlingshemmet, kallat Adler Salviuspaviljongen, är nästa hus du möter på Tullinge gård. Här finns möjlighet att boka lokal i samband med dop, begravning eller vigsel. Här bjuds också på körövningar och kyrkkaffen.

Mitt emot Adler Salvius paviljongen ligger Tegnérpaviljongen som tidigare varit bostadshus. Nu är huset nyrenoverat och ombyggt för att ta emot barn- och ungdomsverksamhet.

Det fjärde huset heter Kungsstugan. Det har tidigare varit en bostad, men används nu som personalutrymme för kyrkogårdsförvaltningen i Botkyrka.

Interiörsbild av den stora salen i Adler Salviuspaviljongen på Tullinge gård
Adler Salviuspaviljongen på Tullinge gård Foto: Daniel Claesson

Hyr eller låna Tullinge gård

I samband med dop, vigsel eller begravning kan ni hyra Tullinge gård, Adler Salviuspaviljongen. Du som är församlingsbo kan dessutom låna lokalen kostandsfritt.

Adler Salviuspaviljongen har ett fullt utrustat kök för varmhållning av mat. Både entré och toalett är tillgänglighetsanpassad. Information för dig som ska hyra Tullinge gård.

Tullinge gård
Adler Salvius krok 2
Tullinge

Hyr lokalen

Vill ni hyra/låna denna lokal för dopfika, bröllopsmottagning, minnesstund m.m? ta då kontakt med församlingsexpeditionen.

botkyrka.forsamling@svenskakyrkan.se