Artiklar

Svenska kyrkan på plats i Almedalen

Svenska kyrkan är sedan många år en självklar del av Almedalen med gudstjänster, samtal och seminarier. Ärkebiskop Martin Modéus och biskop Erik Eckerdal deltar i flera panelsamtal om några av samhällets största utmaningar just nu.

Artisten Tomas Andersson Wij skriver fastebok

Sångaren, låtskrivaren och programledaren Tomas Andersson Wij är författare till 2025 års upplaga av Ärkebiskopens fastebok.

Existentiell hälsa och Meningen med mig

Många unga mår psykiskt dåligt. Svenska kyrkan har tagit fram ett metodmaterial som kan bidra till att ge unga verktyg att hantera livets olika utmaningar. Meningen med mig är fritt att använda för alla som arbetar med unga professionellt eller ideellt.

"Vi hade tropiska Afrika som lekpark"

Med afrikanska rytmer i blodet

Mikael Zifa Eriksson är sångare, körledare och danslärare. Med afrikanska toner och rytmer bjuder han in till workshops och danspass fria från prestationsångest och krav. Nu gästar han Tullinge igen.

Musik som tröst

När du förlorat någon nära kan det vara läkande att lyssna på musik som betyder något speciellt för dig själv. – Det är ett kraftfullt redskap som förmedlar hopp och tröst till människor i sorg, säger Marianne Viper som forskat om musikens påverkan på den fortsatta sorgen.

”Jag ville maxa tiden och livet jag har här på jorden”

För några år sedan gick Sandra Furulunds dagar ut på att skynda sig, och hon sprang ända in i väggen. Idag förhåller hon sig till tid på ett annat sätt. – Om man vågar pausa klarnar tankarna.

Påskfilmer!

Vi har valt ut fyra helt olika filmer, kända och mindre kända i olika genrer från olika årtionden som på skilda sätt berättar historien om kristendomens huvudperson.

Nu rustas Botkyrka kyrka för framtiden

Det var inte länge sedan vi såg byggnadsställningar vid Botkyrka kyrka. Då var det utsidan av kyrkan som renoverades. Nu är det dags för insidan att få en helrenovering.