Other languages with Google Translate

Tullinge parkkyrkogård

Få begravningsplatser möter besökaren med en sådan naturens skönhet och en sådan påminnelse om människans förgänglighet och tidens gång.

Aktuellt på våra begravningsplatser

• Allt vatten är avstängt över vintern på våra begravningsplatser.
  • Fram till 30/4 2019 är det nu tillåtet att tända ljus och lyktor vid gravplatserna. Av säkerhetsskäl är marschaller inte tillåtna.
  • Besökstoaletten på Tullinge parkkyrkogård är stängd fram till våren 2019.

Tullinge parkkyrkogård, som omger Tullinge kyrka, invigdes år 1974.

I kyrkogårdens omedelbara närhet finns ett gravfält från järnålderns senare del, säkert delvis från tiden strax före kristendomens ankomst till bygden.

I den del kyrkogården inte omges av gravfältet eller av naturliga avgränsningar i terrängen finns  en kallmur av stora enkelt tuktade stenar. Stora vackra träd finns över hela området, något som ytterligare förstärker intrycket av tidlöshet.