Other languages with Google Translate

Botkyrka församling Besöksadress: Grödingevägen 4, 14730 Tumba Postadress: Box 240, 14701 Tumba Telefon:+46(8)53022200 E-post till Botkyrka församling

Tullinge parkkyrkogård

Få begravningsplatser möter besökaren med en sådan naturens skönhet och en sådan påminnelse om människans förgänglighet och tidens gång.

Aktuellt på våra begravningsplatser

• Under perioden 1 maj-30 september är det av säkerhetsskäl inte tillåtet att tända ljus och lyktor på våra gravplatser. Därför ber vi dig att ta hem alla gravlyktor senast 30 april
  • Av säkerhetsskäl är det aldrig tillåtet att tända marschaller på våra gravplatser
  • Arbete pågår för att bekämpa det stora bestånd av kaniner som huserar på Botkyrka kyrkogård

Tullinge parkkyrkogård, som omger Tullinge kyrka, invigdes år 1974.

I kyrkogårdens omedelbara närhet finns ett gravfält från järnålderns senare del, säkert delvis från tiden strax före kristendomens ankomst till bygden.

I den del kyrkogården inte omges av gravfältet eller av naturliga avgränsningar i terrängen finns  en kallmur av stora enkelt tuktade stenar. Stora vackra träd finns över hela området, något som ytterligare förstärker intrycket av tidlöshet.