OM TRO, FILM OCH KULTURARV

Nu har församlingsbladet flyttat in till webben! Tidningen kommer att uppdateras kontinuerligt så att du alltid hittar intressant och aktuell information.

LEDARE

Guds nåd är ny varje morgon

Botkyrka församling bjuder in dig till att fira påsk i våra kyrkor och församlingshem! Påskens mysterium kan ge tröst, igenkänning och värme skriver Beatrice Lönnqvist, kyrkoherde

Nu rustas Botkyrka kyrka för framtiden

Det var inte länge sedan vi såg byggnadsställningar vid Botkyrka kyrka. Då var det utsidan av kyrkan som renoverades. Nu är det dags för insidan att få en helrenovering.

Påskfilmer!

Vi har valt ut fyra helt olika filmer, kända och mindre kända i olika genrer från olika årtionden som på skilda sätt berättar historien om kristendomens huvudperson.

Kycklingar! Vi ska ha massor av kycklingar, och hönsfjädrar som vi sätter i kvistar. Och ägg, det ska handla till 90 procent om ägg!

Johan Glans, komiker

En skruvad trestegsraket

Upplägget med tre helgers stegrad dramatik inför Jesus död och återuppståndelse har med tiden lett till ett crescendo av rätt så egendomliga traditioner. Hur har det blivit så?

Påskris, så mycket mer än kvistar?

Det finns flera teorier bakom traditionen med påskris, eller fastlagsris som det också kallas.

Vad har ägg med påsk att göra – egentligen?

Redan under forntiden var ägg speciella och förknippades med den spirande våren och det efterlängtade ljuset. För att fira Jesus uppståndelse passar ägg därför bra som en symbol för nytt liv.

Botkyrka församlingsblad delas ut till alla hushåll i vår församling. Tidningen innehåller reportage, intervjuer, kalendarium och teologisk fördjupning.

Om du bor utanför församlingen kan läsa alla tidningar digitalt här nedanför.

Arkiv

Här hittar du äldre nummer av församlingstidningen:

Om Botkyrka församlingsblad

Tidningen räknas som samhällsinformation. Den delas ut till alla hushåll i Botkyrka församling. Vi hoppas att du vill läsa den, annars får du gärna ge den vidare till en vän eller lämna tidningen i pappersåtervinningen.

Redaktör Andreas Lindström
Ansvarig utgivare beatrice.lonnqvist@svenskakyrkan.se

Utgivare Svenska kyrkan, Botkyrka församling
Postadress Box 240, 147 01 Tumba