Foto: Jenny Samuelsson, Botkyrka församling

Någon att prata med

Du kan ha enskilda samtal med diakon eller präst. Samtalen sker under tystnadsplikt.

I bland är livet svårt. För svårt för att ensam orka med. Behöver du någon att prata med?

Själavård är det traditionella namnet för samtal under tystnadsplikt med präst eller diakon. Själavårdssamtalet kan handla om allt mellan himmel och jord och behöver inte vara av specifikt "själslig" eller "andlig" natur. Allt mänskligt är lika viktigt.

Allt som sägs inom själavårdsamtalet behandlas under tystnadplikt.

Kostnadsfria samtal med diakon eller präst

Själavårdssamtal är kostnadsfria och vanligtvis kan du snabbt få en tid för samtal med någon av församlingens präster eller diakoner. Det finns inga krav på att du ska kalla dig kristen eller vara medlem i Svenska kyrkan.

Varmt välkommen att ta kontakt med präst för samtal när du behöver någon att dela dina tankar och känslor med.

Öppen diakonimottagning

Hit kan du komma för samtal, rådgivning och andra korta ärenden med diakon utan att först boka tid. Vi har två diakonimottagningar, en för norra och en för södra Botkyrka.

Diakonimottagning Norra

För dig som bor i Alby, Fittja, Hallunda, Norsborg
Plats: Ljusets kyrka, Tomtbergavägen 16, Norsborg
Tid: Måndagar 10.00-11.30, torsdagar 13.30-15.00
- Med undantag för 12/9, 10/10, 7/11, 14/11 och 5/12.

Diakonimottagning Södra sidan

För dig som bor i Tumba och Tullinge
Plats: Församlingsexpeditionen, Grödingevägen 4, Tumba - OBS! Ny plats
Tid: Torsdagar 09.00-11.00
- Med undantag för 27/10.

Sorgegrupp för vuxna som förlorat en närstående

Botkyrka församling erbjuder gruppsamtal för dig som är vuxen och vill bearbeta din sorg.

Samtal med psykoterapeut

För dig som söker hjälp för depression, ångest, kris, trauma eller annan livsproblematik finns möjlighet att träffa en leg. psykoterapeut.

Behöver du någon att prata med? Ring, mejla eller chatta helt anonymt med en präst.

Händer som gör tecknet för "kyrka" - framför en kyrka.

Samtalsjour för döva via bildtelefon

Svenska kyrkan erbjuder nu en nationell bildtelefonjour på teckenspråk. Där kan döva personer i hela landet samtala direkt med teckenspråkiga präster eller diakoner.

Diakoner