Foto: Jenny Samuelsson, Botkyrka församling

Någon att prata med

Du kan ha enskilda samtal med diakon eller präst. Samtalen sker under tystnadsplikt.

I bland är livet svårt. För svårt för att ensam orka med. Behöver du någon att prata med?

Själavård är det traditionella namnet för samtal under tystnadsplikt med präst eller diakon. Själavårdssamtalet kan handla om allt mellan himmel och jord och behöver inte vara av specifikt "själslig" eller "andlig" natur. Allt mänskligt är lika viktigt.

Allt som sägs inom själavårdsamtalet behandlas under tystnadplikt.

Kostnadsfria samtal med diakon eller präst

Själavårdssamtal är kostnadsfria och vanligtvis kan du snabbt få en tid för samtal med någon av församlingens präster eller diakoner. Det finns inga krav på att du ska kalla dig kristen eller vara medlem i Svenska kyrkan.

Varmt välkommen att ta kontakt med präst för samtal när du behöver någon att dela dina tankar och känslor med.

Öppen diakonimottagning

Hit kan du komma för samtal, rådgivning och andra korta ärenden med diakon utan att först boka tid. Vi har två diakonimottagningar, en för norra och en för södra Botkyrka.

Diakonimottagning Norra

För dig som bor i Alby, Fittja, Hallunda, Norsborg