Uppsala stift

Svenska kyrkan Uppsala stift har till uppgift att genom främjande och tillsyn stödja stiftets 127 församlingar i deras uppdrag. Geografiskt omfattar stiftet Hälsingland, Gästrikland och större delen av Uppland.

I tidningen Händer i kyrkan hittar du artiklar och intervjuer, och kan läsa om vad som har hänt och vad som är på gång i den teckenspråkiga verksamheten.

Händer i kyrkan - nr 1/2018 ute nu

Fastan är ett experiment i att leva det goda livet. Under fastetiden vill vi utmana dig att göra saker som är nyttiga för dig och bra för andra, en gång om dagen. Våra förslag handlar om plastkassar, poesi, böner, mat och tid för eftertanke.

Fasteutmaningen 2018

Den nya Kyrkohandbok för Svenska kyrkan tas i bruk på Pingstdagen den 20 maj 2018. Handbokens tre böcker, Huvudvolym, Musikvolym och Missale, trycks under våren. De har nu publicerats som pdf-filer på kyrkohandbokens webbplats.

Nu är den nya kyrkohandboken här

Under hösten 2018 kommer en ny biskop för Uppsala stift att väljas eftersom Biskop Ragnar Persenius går i pension 2019.

Beslut om tidplan för biskopsval i Uppsala stift

Min vän röjer en väg som en jordbävning gör. Ansiktet som en mask. Musklerna spända. Människosamlingen framför honom delar sig som Röda havet inför Moses. Och så är hon framme. Läs Charlotte Frycklunds tankar inför helgen.

Tankar inför helgen

Aktuellt från Uppsala stift