Uppsala stift

Svenska kyrkan Uppsala stift har till uppgift att genom främjande och tillsyn stödja stiftets 127 församlingar i deras uppdrag. Geografiskt omfattar stiftet Hälsingland, Gästrikland och större delen av Uppland.

Nu närmar sig julhelgen och med Svenska kyrkan kan du fira jul på flera olika sätt. Oavsett om du är ensam i jul eller tar med dig hela släkten till kyrkan finns det olika aktiviteter, firanden och gudstjänster runt om i stiftet under julhelgen. Förhoppningsvis kan du hitta något som passar in i ditt julfirande.

Det händer i jul

Genom att göra några enkla och medvetna val kan du göra din jul mer hållbar. Här kommer energi- och klimatrådgivarnas bästa tips.

Tips för en hållbar jul

Just nu finns det flera lediga tjänster hos Uppsala stift att söka.

Just nu finns det flera lediga tjänster hos Uppsala stift att söka.

Tillsammans med Stiftelsen Expo och Sensus studieförbund har Svenska kyrkan Uppsala stift tagit fram ett utbildningskoncept som tar upp rasismens rötter, rasideologiska gruppers utbredning, och dess retorik.

Med Rötter & Fötter - en utbildning för att motverka rasism

Kyrkostyrelsen beslutade idag om fördelningen av 60 miljoner kronor till Svenska kyrkans arbete med asylsökande och flyktingar. Närmare hälften går till församlingarnas arbete. Resterande medel går till stiften, nationella satsningar och den internationella verksamhetens arbete med migrationsfrågor.

60 miljoner fördelat till arbetet med asylsökande och flyktingar

Följ oss på Instagram! Nu julkalender med nytt inlägg varje dag fram till julafton!

Julkalender på Instagram

Svenska kyrkans internationella arbete stödjer projekt över hela världen för att stärka flickors rätt till god hälsa,värdighet och makt över sitt eget liv. I arbetet fokuserar vi särskilt på fem avgörande rättigheter.

Fem rättigheter för världens flickor

Aktuellt från Uppsala stift

Prenumerera via RSS