Uppsala stift

Uppsala stift Besöksadress: Dragarbrunnsgatan 71, 75320 Uppsala Postadress: Box 1314, 75143 Uppsala Telefon: +46(18)680700 E-post till Uppsala stift Webbplats

Uppsala stift

Svenska kyrkan Uppsala stift har till uppgift att genom främjande och tillsyn stödja stiftets 127 församlingar i deras uppdrag. Geografiskt omfattar stiftet Hälsingland, Gästrikland och större delen av Uppland.

Under OS i Rio kommer Svenska kyrkan att erbjuda mötesplatser för svenskar på plats, och finnas till hands med bland annat krisberedskap och samtalsmöjligheter.

Svenska kyrkan på plats under OS i Rio

Leden invigs av biskop em Martin Lönnebo den 12 augusti.

MARTINLEDEN – från Gräsö till Uppsala

Leden invigs av biskop em Martin Lönnebo den 12 augusti.

Här hittar du information om alla sommarkyrkor i Uppsala stift 2016.

Besök en kyrka i sommar

Här hittar du information om alla sommarkyrkor i Uppsala stift 2016. En hel del av dem fortsätter hålla extra öppet för besökare även under augusti månad.

Stiftsgården Undersvik har en historia som sträcker sig mer än 70 år tillbaka i tiden och än i dag är den en viktig plats för Uppsala stift och dess människor.

Stiftsgården Undersvik

Svenska kyrkan är indelad i tretton geografiska stift med var sin biskop. Uppsala stift omfattar Hälsingland, Gästrikland och större delen av Uppland.

Om Uppsala stift

Uppsala stift delar ut ett miljöpris till en person, grupp, församling eller förening som arbetar för hållbar utveckling.

Vem ska få årets miljöpris?

Längtan möter närvaro – biskop Ragnar Persenius blogg

Biskop Ragnars blogg

Längtan möter närvaro – biskop Ragnar Persenius blogg

Under juli månad ber vi särskilt för våra vänförsamlingar i Baltikum.

Månadens bön i juli 2016: vänförsamlingarna i Baltikum

Under juli månad ber vi särskilt för våra vänförsamlingar i Baltikum.

Aktuellt från Uppsala stift

stiftets hus

Box 1314, 751 43 Uppsala

Dragarbrunnsgatan 71, Uppsala