Uppsala stift

Uppsala stift Besöksadress: Dragarbrunnsgatan 71, 75320 Uppsala Postadress: Box 1314, 75143 Uppsala Telefon: +46(18)680700 E-post till Uppsala stift Webbplats

Uppsala stift

Svenska kyrkan Uppsala stift har till uppgift att genom främjande och tillsyn stödja stiftets 127 församlingar i deras uppdrag. Geografiskt omfattar stiftet Hälsingland, Gästrikland och större delen av Uppland.

När kontraktsprost Anders Johansson besöker Kungsängens-Västra Ryds församling den 28, 29 september och 2 oktober läggs mycket tid på frågor om barn och unga.

Visitation med fokus på barn och unga

I samband med visitationen i Björkö-Arholma besöktes församlingens kyrkor och kapell. Där lyftes berättelser om engagemang, omsorg och hur bygdens folk tar han om sina kyrkor.

Varje kyrka har sin historia

Egendomsnämnden i Uppsala stift har inrättat tolv kyrkreservat på kyrkligt ägd mark utan krav på ersättning från staten.

Kyrkreservat

Den femte Teologifestivalen går av stapeln i Uppsala den 24-26 februari 2017 och har temat Leva genom tron.

Teologifestivalen

Svenska kyrkan är indelad i tretton geografiska stift med var sin biskop. Uppsala stift omfattar Hälsingland, Gästrikland och större delen av Uppland.

Om Uppsala stift

"A new beginning" - kyrklig Dansfestival 29 oktober 2016 i Gottsunda kyrka

Kyrklig Dansfestival i Gottsunda kyrka

"A new beginning" - kyrklig Dansfestival 29 oktober 2016 i Gottsunda kyrka

Längtan möter närvaro – biskop Ragnar Persenius blogg

Biskop Ragnars blogg

Längtan möter närvaro – biskop Ragnar Persenius blogg

Under september ber vi särskilt för de som är på flykt just nu i Kenya, i regionen och i världen.

Månadens bön i september 2016: Kenya

Aktuellt från Uppsala stift