Uppsala stift

Uppsala stift Besöksadress: Dragarbrunnsgatan 71, 75320 Uppsala Postadress: Box 1314, 75143 Uppsala Telefon: +46(18)680700 E-post till Uppsala stift Webbplats

Uppsala stift

Svenska kyrkan Uppsala stift har till uppgift att genom främjande och tillsyn stödja stiftets 127 församlingar i deras uppdrag. Geografiskt omfattar stiftet Hälsingland, Gästrikland och större delen av Uppland.

- Ert diakonala arbete är föredömligt, sade Biskop Ragnar Persenius när han i sitt tal sammanfattade visitationen i de två församlingarna.

Starkt samband mellan diakoni och gudstjänstliv i Harmånger-Jättendal och Gnarp

I sommar håller många kyrkor öppet så passa på och upptäck kulturarvet, gå på gudstjänst, konsert eller andakt. Hitta till sommaröppna kyrkor via vår webbkarta eller app.

Besök en kyrka i sommar!

Trodde du verkligen att jag skulle överge er? Trodde du att jag skulle lämna er åt ert öde? Det skulle jag aldrig göra, käre vän. Jag är mitt ibland er, även om ni inte kan se mig. När ni går vilse pekar jag ut den rätta vägen. Läs Kjell Dellerts tankar inför helgen.

Tankar inför helgen

Svenska kyrkans internationella arbete ökar stödet till Nigeria och Sydsudan för att förhindra att människor dör av svält.

Nödrop från Sydsudan

Tillsammans med Stiftelsen Expo och Sensus studieförbund har Svenska kyrkan Uppsala stift tagit fram ett utbildningskoncept som tar upp rasismens rötter, rasideologiska gruppers utbredning, och dess retorik.

Med Rötter & Fötter - en utbildning för att motverka rasism

Att vara pilgrim är att vara på resa. Att färdas på MC är också en resa. En resa med tid för eftertanke, självkännedom, hitta rätt och känna frid.

MC-pilgrim 2017

Familjelägren är en flerårig tradition på Stiftsgården i Undersvik. Under en vecka på sommaren samlas mammor och barn den 1-6 juli och pappor och barn den 24-29 juli och för att fira semester tillsammans.

Semesterdagar på Undersvik

Aktuellt från Uppsala stift