Uppsala stift

Uppsala stift Besöksadress: Dragarbrunnsgatan 71, 75320 Uppsala Postadress: Box 1314, 75143 Uppsala Telefon: +46(18)680700 E-post till Uppsala stift Webbplats

Uppsala stift

Svenska kyrkan Uppsala stift har till uppgift att genom främjande och tillsyn stödja stiftets 127 församlingar i deras uppdrag. Geografiskt omfattar stiftet Hälsingland, Gästrikland och större delen av Uppland.

I samband med visitationen i Björkö-Arholma besöktes församlingens kyrkor och kapell. Där lyftes berättelser om engagemang, omsorg och hur bygdens folk tar han om sina kyrkor.

Varje kyrka har sin historia

Välkommen till en prova-på-dag med elva olika traditioner, sätt att be och erfara tro.

Smaka och Se ... att Gud är god

Egendomsnämnden i Uppsala stift har inrättat tolv kyrkreservat på kyrkligt ägd mark utan krav på ersättning från staten.

Kyrkreservat

Teologifestivalen innehåller presentationer och samtal enligt strömkonceptet, gudstjänster inom det stora temat som sträcker sig bortom den traditionella formen, stora möjlighet till personliga möten till långt in på natten, en festivalkväll som gör skillnad och program av hög nivå!

Teologifestivalen

Svenska kyrkan är indelad i tretton geografiska stift med var sin biskop. Uppsala stift omfattar Hälsingland, Gästrikland och större delen av Uppland.

Om Uppsala stift

"A new beginning" - kyrklig Dansfestival 29 oktober 2016 i Gottsunda kyrka

Kyrklig Dansfestival i Gottsunda kyrka

"A new beginning" - kyrklig Dansfestival 29 oktober 2016 i Gottsunda kyrka

Längtan möter närvaro – biskop Ragnar Persenius blogg

Biskop Ragnars blogg

Längtan möter närvaro – biskop Ragnar Persenius blogg

Under september ber vi särskilt för de som är på flykt just nu i Kenya, i regionen och i världen.

Månadens bön i september 2016: Kenya

Aktuellt från Uppsala stift