Uppsala stift

Uppsala stift Besöksadress: Dragarbrunnsgatan 71, 75320 Uppsala Postadress: Box 1314, 75143 Uppsala Telefon: +46(18)680700 E-post till Uppsala stift Webbplats

Uppsala stift

Svenska kyrkan Uppsala stift har till uppgift att genom främjande och tillsyn stödja stiftets 127 församlingar i deras uppdrag. Geografiskt omfattar stiftet Hälsingland, Gästrikland och större delen av Uppland.

Den 12 augusti invigde biskop Martin Lönnebo pilgrimsleden, Martinleden.

Martinleden invigd

Den 12 augusti invigde biskop Martin Lönnebo pilgrimsleden, Martinleden.

Uppsala stift söker fastighetshandläggare, 100%, tillsvidare

Uppsala stift delar ut ett miljöpris till en person, grupp, församling eller förening som arbetar för hållbar utveckling.

Vem ska få årets miljöpris?

Stiftsgården Undersvik har en historia som sträcker sig mer än 70 år tillbaka i tiden och än i dag är den en viktig plats för Uppsala stift och dess människor.

Stiftsgården Undersvik

Svenska kyrkan är indelad i tretton geografiska stift med var sin biskop. Uppsala stift omfattar Hälsingland, Gästrikland och större delen av Uppland.

Om Uppsala stift

Under hösten 2016 finns det möjlighet att boka stiftsgården Breidagård i Marielund utanför Uppsala för konferenser, retreater i egen regi eller annan gruppverksamhet.

Stiftsgården Breidagård

Längtan möter närvaro – biskop Ragnar Persenius blogg

Biskop Ragnars blogg

Längtan möter närvaro – biskop Ragnar Persenius blogg

Under augusti månad ber vi särskilt för kyrkan i Wales.

Månadens bön i augusti 2016: Kyrkan i Wales

Under augusti månad ber vi särskilt för kyrkan i Wales.

Aktuellt från Uppsala stift

stiftets hus