Uppsala stift

Uppsala stift Besöksadress: Dragarbrunnsgatan 71, 75320 Uppsala Postadress: Box 1314, 75143 Uppsala Telefon: +46(18)680700 E-post till Uppsala stift Webbplats

Uppsala stift

Svenska kyrkan Uppsala stift har till uppgift att genom främjande och tillsyn stödja stiftets 127 församlingar i deras uppdrag. Geografiskt omfattar stiftet Hälsingland, Gästrikland och större delen av Uppland.

till gudstjänster, föredrag och seminarier utifrån temat ”Nåd och åter nåd”.

Biskoparna kallar präster och diakoner till möte i Uppsala för att samtala om nåd.

Uppsala stifts präster och diakoner möts i Uppsala den 22-24 augusti. 400 deltagare samlas till gudstjänster, föredrag och seminarier utifrån temat ”Nåd och åter nåd”.

Välkommen till S:ta Maria kyrka, Stenhagen den 9 september till en dag med några av dansens och rörelsens språk.

Att våga de första stegen - Uppsala stifts dansfestival

Uppsala stift delar varje år ut ett miljöpris till en person, grupp, förening eller församling som arbetar för hållbar utveckling. Nominera din kandidat senast 19 september.

Uppsala stifts miljöpris

Den 17 september 2017 är det dags för nästa kyrkoval. Du som är medlem i Svenska kyrkan och på valdagen har hunnit fylla 16 år är välkommen att rösta.

Kyrkoval 2017

Miljontals människor kämpar just nu mot akut brist på mat och vatten. I flera länder är behoven enorma och Svenska kyrkan finns på plats genom lokala partners i bland annat Somalia, Sydsudan, Nigeria och Etiopien. Din gåva behövs!

Stöd människors kamp mot svält i Afrika

Uppsala stift söker skogvaktare, vikariat

Att leva som kristen och präst i en evangelisk luthersk kyrka kan stundtals kännas ganska paradoxalt. En av Luthers insikter var nämligen att människan var simul justus et peccator – samtidigt rättfärdig och syndare.

Tankar inför helgen

Aktuellt från Uppsala stift