Uppsala stift

Svenska kyrkan Uppsala stift har till uppgift att genom främjande och tillsyn stödja stiftets 127 församlingar i deras uppdrag. Geografiskt omfattar stiftet Hälsingland, Gästrikland och större delen av Uppland.

Kom och fira med oss!

Julfirande på Stiftsgården i Undersvik

Det är en mångårig tradition att Stiftsgården öppnar sin vida famn och välkomnar alla som vill fira jul i gemenskap och värme. Kom och fira med oss!

Uppsala stift söker en HR-partner 100% samt ett Ekonomibiträde/Lokalvårdare 75%  till Stiftsgården Breidagård.

Lediga tjänster hos Uppsala stift

Uppsala stift söker en HR-partner 100% samt ett Ekonomibiträde/Lokalvårdare 75% till Stiftsgården Breidagård.

Jag önskar att vi kunde säga att kyrkan är fri från kränkningar. Men jag vet också att så inte är fallet. Jag har undertecknat uppropet #Vardeljus och jag känner vrede över de strukturer som tillåter att sådant fortfarande sker.

Ärkebiskopens uttalande med anledning av #vardeljus

Kyrkomötet har röstat ja till att anta en ny kyrkohandbok för Svenska kyrkan efter en tio timmar lång debatt. Den nya kyrkohandboken tas i bruk på Pingstdagen den 20 maj.

Ny kyrkohandbok antagen med stor majoritet

Läs Agneta Holmströms tankar inför helgen.

Tankar inför helgen

När ångest, rådlöshet och skräck griper oss pratar Jesus om att vår befrielse närmar sig, att Guds rike är nära. Vi behöver inte krypa ihop i rädsla. Läs Agneta Holmströms tankar inför helgen.

Aktuellt från Uppsala stift

Prenumerera via RSS