Uppsala stift Besöksadress: Dragarbrunnsgatan 71, 75320 Uppsala Postadress: Box 1314, 75143 Uppsala Telefon: +46(18)680700 E-post till Uppsala stift Webbplats

Uppsala stift

Svenska kyrkan Uppsala stift har till uppgift att genom främjande och tillsyn stödja stiftets 127 församlingar i deras uppdrag. Geografiskt omfattar stiftet Hälsingland, Gästrikland och större delen av Uppland.

Biskop Ragnar berättar hur han fått jobba med sin blyghet och känslan av rotlöshet och om hur det är att själv drabbas av djup personlig sorg.

Biskop Ragnar i Biskopspodden

Svenska kyrkan är indelad i tretton geografiska stift med var sin biskop. Uppsala stift omfattar Hälsingland, Gästrikland och större delen av Uppland.

Om Uppsala stift

Biskopens huvuduppgift är att leda och inspirera kyrkan i stiftet. Tillsammans med domkapitlet har biskopen ansvar för att kyrkans lära och ordning följs.

Biskopen

Migration är en naturlig företeelse som har präglat hela mänsklighetens historia. Att människor väljer att flytta till ett annat land kan ha många orsaker.

Projekt Migration

Svenska kyrkan lanserade den 25 april en ny webbplats med nytt utseende och nya moderna funktioner.

Välkommen till Uppsala stifts nya webbplats

Under maj månad ber vi särskilt för vår vänkyrka i Polen.

Månadens bön i maj 2016: kyrkan i Polen

Under maj månad ber vi särskilt för vår vänkyrka i Polen.

Aktuellt från Uppsala stift

stiftets hus