Uppsala stift

Svenska kyrkan Uppsala stift har till uppgift att genom främjande och tillsyn stödja stiftets 127 församlingar i deras uppdrag. Geografiskt omfattar stiftet Hälsingland, Gästrikland och större delen av Uppland.

Nu är resultatet för kyrkovalet färdigräknat i Uppsala stift och det gäller valen till alla tre nivåerna: lokalt, stift och valet till kyrkomötet.

Rekordval nu färdigräknat

Vi högtidlighåller reformationsveckan 28 oktober-3 november 2017. Söndag 29 oktober direktsänder SVT högtidsmässan från Uppsala domkyrka. Under veckan och på själva reformationsdagen 31 oktober håller stiften gudstjänster i domkyrkorna runtom i landet. Ill: Kent Wisti

Tillsammans firar vi 500 år av reformation

Uppsala stift söker Fastighetsassistent,100% visstid

Den 11 oktober tog Kyrkostyrelsen beslut om mandatfördelningen mellan nomineringsgrupperna vid valet till kyrkomötet för mandatperioden 2018 – 2021.

Kyrkovalet: Beslut om mandatfördelning

Alfta kyrka är fylld av frukt och grönsaker på tacksägelsedagen. I sitt tal betonar kontraktsprost Lars Nilsson att församlingen har mycket att vara tacksamma för.

Visitation i tacksägelsens tid

Efter en kyrkovalsdebatt som knappast alls fokuserats på Svenska kyrkans avgörande framtidsfrågor utan snarare dominerats av partiers egna politiska agendor i samhället är det läge att fundera över enhet och partiindelning i kyrkan.

Enhet med partier i kyrkan - Biskop Ragnars blogg, 26 september

I tidningen Händer i kyrkan hittar du artiklar och intervjuer, och kan läsa om vad som har hänt och vad som är på gång i den teckenspråkiga verksamheten.

Händer i kyrkan - nytt nummer ute

"Ah, den här texten. Den här texten, vänner. Berättelsen om den lame mannen som av sina vänner sänks ner genom ett hål i taket för att få komma till Jesus, den är kyrka för mig, och jag ska förklara hur jag menar". Läs Maria Bergius Tankar inför helgen.

Tankar inför helgen

Aktuellt från Uppsala stift