Uppsala stift

Uppsala stift Besöksadress: Dragarbrunnsgatan 71, 75320 Uppsala Postadress: Box 1314, 75143 Uppsala Telefon: +46(18)680700 E-post till Uppsala stift Webbplats

Uppsala stift

Svenska kyrkan Uppsala stift har till uppgift att genom främjande och tillsyn stödja stiftets 127 församlingar i deras uppdrag. Geografiskt omfattar stiftet Hälsingland, Gästrikland och större delen av Uppland.

Det bubblar av kreativitet och vilja att hela tiden göra ytterligare insatser, sa kontraktsprost Anders Johansson när han i sitt tal sammanfattade visitationen i Håbo.

Öppet och generöst i Håbo

Familjelägren är en flerårig tradition på Stiftsgården i Undersvik. Under en vecka på sommaren samlas mammor och barn den 1-6 juli och pappor och barn den 24-29 juli och för att fira semester tillsammans.

Semesterdagar på Undersvik

Den 12 april till den 28 april kommer stadsbiblioteket ha en utställning med kyrkporten och de rollups med Luthercitat som var med på Teologifestivalen 2017.

Uppsala stadsbibliotek ställer ut Luther

Att vara pilgrim är att vara på resa. Att färdas på MC är också en resa. En resa med tid för eftertanke, självkännedom, hitta rätt och känna frid.

MC-pilgrim 2017

Välkomna till stiftsgården Breidagård och boka konferens, möten, retreat i egen regi eller annan verksamhet.

Stiftsgården Breidagård

Alla präster och diakoner i Uppsala stift inbjuds till präst- och diakonmöte i Uppsala den 22-24 augusti. Temat är ”Nåd och åter nåd”, en rubrik som anknyter till det pågående reformationsåret. All information och länk till anmälan hittar du här

Präst- och diakonmöte

Vi talar inte ofta om tvivlet, trots att det är en naturlig del av tron. Ibland brottas vi med frågor och bibeltexter, vi söker bevis. Jag tror att tvivlet utmanar oss att söka ny kunskap och kanske till och med leder till att vi möter nya erfarenheter av Gud.

Tankar inför helgen

Aktuellt från Uppsala stift