Uppsala stift

Uppsala stift Besöksadress: Dragarbrunnsgatan 71, 75320 Uppsala Postadress: Box 1314, 75143 Uppsala Telefon: +46(18)680700 E-post till Uppsala stift Webbplats

Uppsala stift

Svenska kyrkan Uppsala stift har till uppgift att genom främjande och tillsyn stödja stiftets 127 församlingar i deras uppdrag. Geografiskt omfattar stiftet Hälsingland, Gästrikland och större delen av Uppland.

Svenska kyrkans internationella arbete ökar stödet till Nigeria och Sydsudan för att förhindra att människor dör av svält.

Nödrop från Sydsudan

I sommar håller många kyrkor öppet så passa på och upptäck kulturarvet, gå på gudstjänst, konsert eller andakt. Hitta till sommaröppna kyrkor via vår webbkarta eller app.

Besök en kyrka i sommar!

I högmässan i Uppsala Domkyrka vigdes fyra präster och två diakoner till tjänst i Uppsala stift.

Vigning av präster och diakoner 11 juni 2017

Familjelägren är en flerårig tradition på Stiftsgården i Undersvik. Under en vecka på sommaren samlas mammor och barn den 1-6 juli och pappor och barn den 24-29 juli och för att fira semester tillsammans.

Semesterdagar på Undersvik

Barnens sinnen är öppna, för ett barn finns ingenting omöjligt. En humla bör inte kunna flyga, likväl flyger den. Överallt i vår skapelse finns små underverk, vi måste bara öppna ögonen och se dem. Vi måste vara barnsliga som barnen. Eller galna som Johannes Döparen.

Tankar inför helgen

Aktuellt från Uppsala stift