Uppsala stift

Uppsala stift Besöksadress: Dragarbrunnsgatan 71, 75320 Uppsala Postadress: Box 1314, 75143 Uppsala Telefon: +46(18)680700 E-post till Uppsala stift Webbplats

Uppsala stift

Svenska kyrkan Uppsala stift har till uppgift att genom främjande och tillsyn stödja stiftets 127 församlingar i deras uppdrag. Geografiskt omfattar stiftet Hälsingland, Gästrikland och större delen av Uppland.

I samband med stiftsfullmäktiges sammanträde på stiftsgården i  Undersvik 25-26 maj kommer tid att ägnas åt HBTQ-frågor. Under dagarna ges även information om Uppsala stifts
praktikantprogram i Zimbabwe.

Stiftsfullmäktigemöte med HBTQ-tema

I samband med stiftsfullmäktiges sammanträde på stiftsgården i Undersvik 25-26 maj kommer tid att ägnas åt HBTQ-frågor. Under dagarna ges även information om Uppsala stifts praktikantprogram i Zimbabwe.

Svenska kyrkan är indelad i tretton geografiska stift med var sin biskop. Uppsala stift omfattar Hälsingland, Gästrikland och större delen av Uppland.

Om Uppsala stift

Biskopens huvuduppgift är att leda och inspirera kyrkan i stiftet. Tillsammans med domkapitlet har biskopen ansvar för att kyrkans lära och ordning följs.

Biskopen

Migration är en naturlig företeelse som har präglat hela mänsklighetens historia. Att människor väljer att flytta till ett annat land kan ha många orsaker.

Projekt Migration

Längtan möter närvaro – biskop Ragnar Persenius blogg

Biskop Ragnars blogg

Längtan möter närvaro – biskop Ragnar Persenius blogg

Stiftsgården Undersvik har en historia som sträcker sig mer än 70 år tillbaka i tiden och än i dag är den en viktig plats för Uppsala stift och dess människor.

Stiftsgården Undersvik

Aktuellt från Uppsala stift