Uppsala stift

Svenska kyrkan Uppsala stift har till uppgift att genom främjande och tillsyn stödja stiftets 126 församlingar i deras uppdrag. Geografiskt omfattar stiftet Hälsingland, Gästrikland och större delen av Uppland.

Jobba hos oss_Teckenspråkig präst

Lediga tjänster

Uppsala stift tar nya steg mot framtiden och en hållbar gemenskap där tro och liv kan växa. Vi söker efter dig som vill arbeta för ett levande församlingsliv inom Uppsala stift. Just nu söker vi en utredningssekreterare.

P4 Uppland sänder live från uppländska kyrkor onsdagar kl 11, åtta veckor framåt med start 24 juni. Då bjuds spännande saker inifrån våra kyrkor som många inte känner till. Den 8 juli handlar det om Tensta kyrka - Följ med upp på vinden.

Häng med in i Upplands kyrkor i sommar

Svenska kyrkans församlingar utomlands hårt drabbade av coronapandemin

I spåren av coronapandemin har många av Svenska kyrkans församlingar utomlands drabbats hårt ekonomiskt. Utlandsförsamlingarna samlar själva in en stor del av det de behöver för sin verksamhet, eftersom verksamheten endast till en liten del bekostas av medlemsavgifter från Sverige, pengar som nu är svårt att få in med anledning av restriktioner.

En anlagd damm i Uppsala stift ska rena fosforrikt avrinningsvatten från jordbruket och återföra näringen till åkermarken. Med ekonomiskt stöd av Länsstyrelsen gick pilotprojektet i mål, slutbesiktigades och godkändes 2019. Nu planerar lantmätare Jonas Toresäter och stiftet att skala upp insatsen – betydligt.

Fosfordammen bildar ett internt kretslopp som minskar övergödningen

I år är Stockholm Pride omställd till den digitala festivalen Summer stream som pågår helgen 31 juli – 2 augusti. Självklart finns Kyrkorna på Pride med som vanligt!

Välkommen till Kyrkorna på Pride

Man från Svenska kyrkan levererar en matkasse till en äldre kvinna med rollator.

Svenska kyrkan i coronatider

I tider av oro och kris kan vi behöva mötas och få stöd och hjälp av varandra i ännu större omfattning än vanligt. Därför ställer Svenska kyrkan inte in – vi ställer om! Läs om hur coronaviruset påverkar vår verksamhet.

Vad händer i Uppsala stifts församlingar under sommaren?

Sommar i Uppsala stift

Vad händer i Uppsala stifts församlingar under sommaren?

Kontakta jourhavande präst

Är du ledsen, rädd, orolig, eller känner dig ensam?
RING Jourhavande präst tar emot samtal alla dagar 17-08. Ring 112 och fråga efter Jourhavande präst.
SKRIV DIGITALT BREV Du kan skicka ett digitalt brev till Jourhavande präst när du vill. Brevlådan är alltid öppen.
CHATTA Genom vår chatt når du Jourhavande präst måndag till torsdag 20-24.

Aktuellt från Uppsala stift

Prenumerera via RSS