Volontär

Vill du göra nytta? Som volontär i Svenska kyrkan får du möjlighet att arbeta med de frågor du brinner för, här hemma eller ute i världen.

Foto: Magnus Aronson/IKON

Svenska kyrkan behöver unga och äldre volontärer och ideella under längre eller kortare perioder, till uppdrag i Sverige och utomlands. Det kan handla om internationella frågor, migrationsfrågor, kyrkovalsarbete och mycket annat.

Välkommen till Volontärbyrån i Svenska kyrkan.

Några unga kvinnor sitter och fikar utomhus.

Du behövs

Kom som du är. För att dela din historia, för att du saknas när du inte är här, för att du är unik. Här finns många möjligheter. Du kan bli volontär i din församling eller åka på utbyte. Du kan också ge en gåva. Och du - välkommen som medlem i Svenska kyrkan om du inte redan är det. För Gud älskar dig gränslöst.

Volontärbyrån i Svenska kyrkan

Volontärbyrån i Svenska kyrkan startade som ett samarbetsprojekt inom Svenska kyrkan mellan Luleå stift, Piteå landsförsamling, Sensus studieförbund, Ideellt forum i Svenska kyrkan och Volontärbyrån.