Ett kyrktak med ett litet kors mot en blå och molnig himmel.
Foto: Gustaf Hellsing /Ikon

Kyrkan nära dig

Här hittar du information om arbetet inom olika områden i stiftets pastorat och församlingar samt vad som händer i kyrkan nära dig.

En person spelar piano

Kyrkomusik

Musiken i kyrkan ger röst åt såväl sorg som fest. I Uppsala stift har vi närmare 200 kyrkomusiker som tillsammans med ca 300 körer och tusentals sångare skapar livets soundtrack.

Tecknad karta över Uppsala stifts församlingar

Församlingar i Uppsala stift

Församlingen är den grundläggande enheten i Svenska kyrkan. Flera församlingar kan samverka i ett pastorat.

Konfirmander vid en sjö i sina kåpor håller händer och hoppar i luften

Konfirmationsgrupper

Nyfiken på livet och vill veta mer om kristen tro och vad den kan betyda för dig? Här hittar du information om konfirmationsgrupper i församlingar och kyrkor i Hälsingland och Gästrikland och större delen av Uppland.

Stenklippor med växter vid havskust

Kyrkreservat

Upprättandet av så kallade Kyrkreservat är kyrkans sätt att bevara värdefulla naturtyper. Till reservaten är alla välkomna för rekreation, friluftsliv och för att upptäcka spännande och vackra naturmiljöer.

En flaggstång med Svenska kyrkans flagga mot en blå himmel.

Medlemskap

Svenska kyrkan har drygt 5,6 miljoner medlemmar. Om du inte redan är medlem är du välkommen att bli det! Här kan du läsa om Svenska kyrkans arbete och hur du blir medlem.

Någon att prata med

Någon att prata med

I Svenska kyrkan finns människor som står beredda att hjälpa dig. Både när du behöver någon att prata med eller om du vill ha hjälp i en relation.