Uppsala stift

Någon att prata med

I Svenska kyrkan finns människor som står beredda att hjälpa dig. Både när du behöver någon att prata med eller om du vill ha hjälp i en relation.

Församlingen

I din församling finns människor som är beredda att lyssna och ge stöd. Om du vill tala med en präst eller en diakon under dagtid kan du alltid vända sig till din hemförsamling

Jourhavande präst på 112

På kvällar och nätter finns jourhavande präst, öppen för alla - män och kvinnor i alla åldrar. Den som ringer behöver inte tillhöra Svenska kyrkan.

Tron på Gud är en självklar förutsättning för de som arbetar i jouren, men man talar inte om Gud, läser Bibeln eller ber under samtalet om den som ringer inte själv önskar det.

Jouren är öppen 21-06 varje natt. Den som ringer får tala med en präst i Svenska kyrkan som har ett särskilt uppdrag och utbildning att tjänstgöra i jouren. Prästerna har tystnadsplikt. Både prästen och den som ringer är anonyma för varandra.

Mer information om jourhavande präst på svenskakyrkan.se