Uppsala stift

Hitta församling

Församlingen är den grundläggande enheten i Svenska kyrkan. Flera församlingar kan samverka i ett pastorat.

Församlingar och pastorat ingår i sin tur i ett kontrakt som fungerar som nätverk för samverkan och som ett stöd för biskopens uppdrag att visitera stiftets församlingar. Det finns 7 kontrakt i Uppsala stift.

Ladda ner karta med Uppsala stifts indelning 2018 (pdf)

Hitta din församling

Om du inte vet vilken församling du tillhör kan du skriva in din adress i sökmotorn som finns under förstoringsglaset uppe till höger på sidan.

Du kan också hitta din församling genom att låta oss veta var du befinner dig. Om du är hemma kan du klicka på ikonen som ser ut som en liten boj i fältet uppe till höger på sidan. Då aktiveras platsväljaren och du får information baserad på din geografiska plats, alltså där du är.

Här är Uppsala stifts församlingar utifrån respektive kontrakt. Stiftet är från och med 1 januari 2018 indelat i sju kontrakt.

Uppsala kontrakt

Kontraktsprost Susanne Nordgren