Uppsala stift

Hitta församling

Uppsala stift omfattar sammanlagt 127 församlingar. 93 av dessa församlingar bildar 27 pastorat medan 34 församlingar inte ingår i pastorat. Ett pastorat består av minst två församlingar och har övergripande ansvar för den grundläggande uppgiften samt för ekonomi och personal för de ingående församlingarna.

Om du inte vet vilken församling du tillhör kan du skriva in din adress i sökmotorn som finns under förstoringsglaset uppe till höger på sidan.

Du kan också hitta din församling genom att låta oss veta var du befinner dig. Om du är hemma kan du klicka på ikonen som ser ut som en liten boj i fältet uppe till höger på sidan. Då aktiveras platsväljaren och du får information baserad på din geografiska plats, alltså där du är.

Här listas Uppsala stifts församlingar utifrån respektive kontrakt. Ett kontrakt består av ett antal församlingar och pastorat och har ansvar för det prästerliga och diakonala arbetet. Stiftet är indelat i tio kontrakt.

Uppsala kontrakt

Kontraktsprost Susanne Nordgren