Uppsala stift

Prata med oss

Kontakt

Uppsala stift Besöksadress: Dragarbrunnsgatan 71, 75320 Uppsala Postadress: Box 1314, 75143 Uppsala Telefon: +46(18)680700 E-post till Uppsala stift

Jourhavande präst

Kyrkan kan hjälpa dig. Akut samtals- och krisstöd.

Till innehållet

Hitta församling

Uppsala stift omfattar sammanlagt 127 församlingar. 93 av dessa församlingar bildar 27 pastorat medan 34 församlingar inte ingår i pastorat. Ett pastorat består av minst två församlingar och har övergripande ansvar för den grundläggande uppgiften samt för ekonomi och personal för de ingående församlingarna.


Om du inte vet vilken församling du tillhör kan du skriva in din adress i sökmotorn som finns under förstoringsglaset uppe till höger på sidan.

Du kan också hitta din församling genom att låta oss veta var du befinner dig. Om du är hemma kan du klicka på ikonen som ser ut som en liten boj i fältet uppe till höger på sidan. Då aktiveras platsväljaren och du får information baserad på din geografiska plats, alltså där du är.

Här listas Uppsala stifts församlingar utifrån respektive kontrakt. Ett kontrakt består av ett antal församlingar och pastorat och har ansvar för det prästerliga och diakonala arbetet. Stiftet är indelat i tio kontrakt.

Uppsala kontrakt

 Kontraktsprost Susanne Nordgren

Upplands östra kontrakt

Kontraktsprost Helén Uddén

Olands och Frösåkers kontrakt

Kontraktsprost Erland Söderström

Enköpings kontrakt

Kontraktsprost Anders Grape

Sigtuna kontrakt

Kontraktsprost Anders Johansson

Upplands västra kontrakt

Kontraktsprost Fredrik Fagerberg

Örbyhus kontrakt

Kontraktsprost Ann-Sofi Davidsson

Gästriklands kontrakt

Kontraktsprost Jan-Anders Jansson

Hälsinglands södra kontrakt

Kontraktsprost Lars Nilsson

Hälsinglands norra kontrakt

Kontraktsprost Peter Södergård