Foto: Carina Westlund Claesson

Ockelbo församling

Välkommen till Svenska kyrkan, Ockelbo församling som består av Ockelbo, Lingbo, Åmot och Jädraås.

MUSIK FÖR FRED - BÖN OM FRED i Ockelbo kyrka lörd 24 febr kl 18.00

Årsdagen av krigsutbrottet i Ukraina. Världens krig och konflikter får oss att känna vanmakt. Vi samlas i vår längtan efter fred och frid, i oss själva, i vår värld. Välkommen tillsammans med Gustav Ödegården-Richter, Daniel Bergroth och Christina Danielsson.

Mässa i Ockelbo kyrka & gudstjänst i Lingbo kyrka - sönd den 25 feb

Välkommen att fira mässa kl 11.00 i Ockelbo kyrka tillsammans med Marianne Lundin, Gustav Ödegården-Richter samt Jeremy Burright på piano. Gudstjänst i Lingbo kyrka kl 15.00 tillsammans med Marianne Lundin och Gustav Ödegården-Richter.

OCKELBO VINTERMARKNAD - Marknadsöppet i kyrkan med marknadskaffe samt marknadssång lördag!

Välkommen till Ockelbo kyrka fredag den 1 mars kl 11.00 - 18.00 och lördag den 2 mars kl 10.00 - 16.00. Kaffeservering till förmån för Fastekampanjen.

Ekumenisk bön på internationella världsböndagen

Fred 1 mars i Ockelbo kyrka kl 11.00. Bön för fred och kristen enhet.

Ekumenisk gudstjänst i Rönnåsstugan, Ockelbo - Sönd den 3 mars kl 13.00

Varmt välkommen att fira gudstjänst tillsammans med Christina Danielsson och Gustav Ödegården-Richter. Vi avslutar med kyrkkaffe och kyrkkorv. Kollekt: ACT Svenska kyrkan

Sopplunch med efterföljande lunchmusik onsd den 6 mars

Välkommen kl 11.00 till Mariasalen i Kyrkans hus. Efterföljande lunchmusik kl 12.30 i Ockelbo kyrka tillsammans med Tove Lindström på klarinett och Gustav Ödegården-Richter på piano. Musik av G. Finzi, C. Saint-Saëns, H. Purcell.

Mässa i Ockelbo kyrka, sönd 10 mars

Välkommen kl 11.00 att fira mässa tillsammans med Marianne Lundin och Daniel Bergroth.

FASTEAKTIONEN 2024

SWISHA DIN GÅVA TILL 123 513 92 66 "Ockelbo församling - Kampanjer". Gäller fr o m 11 feb t o m 24 mars.

Öppen steg grupp

Välkommen sönd 21 jan och därefter tredje sönd varje månad i samband med sinnesromässan!

Nya kyrkans hus

Uthyrning lokaler

Alla lokaler upplåtes hyresfritt till medlemmar i Svenska Kyrkan i samband med kyrkliga handlingar, dvs dop, vigsel och begravning.

Välkommen att SWISHA ditt bidrag

Ni kan swisha till diakonin, musikverksamheten, barnverksamheten i Ockelbo församling samt till våra kollekter och kampanjer.

Med anledning av coronaviruset

Ockelbo församling följer myndigheternas rekommendationer och anpassar verksamheten efter de råd som våra myndigheter ger.

Viktig information till alla unga som behöver trygga vuxna att samtala med: NÄTVANDRARCHATTEN

Känner du dig ensam, ledsen eller bara vill prata med någon? När det känns jobbigt är det viktigt att prata med någon. På Nätvandrarchatten kan du chatta anonymt med en vuxen. Chatten är öppen måndagar och onsdagar klockan 19.00 - 22.00. Man hittar chatten på: https://www.svenskakyrkan.se/natvandrare

Följ med oss på vår Facebooksida!

Ockelbo församling kommer löpande att lägga ut mer saker på vår Facebooksida. Du behöver inget konto på Facebook för att se vad som händer, utan gå in på: https://www.facebook.com/ockelboforsamling eller klicka på länken längst ner på sidan under "Sociala kanaler" - Välkommen!

Hur blir man medlem i Svenska kyrkan?

Du kan bli medlem i Svenska kyrkan oavsett om du har varit medlem tidigare eller inte. Här finns alltid en plats för dig. Ockelbo kyrka är öppen helgfria vardagar mellan kl 07.30 - 15.30 för enskild bön och andakt. Välkommen!

Varför ska jag vara med i Svenska kyrkan?

Nästan alla som lever i Sverige kommer någon gång i sitt liv i kontakt med Svenska kyrkan. Det kan vara när livet känns som bräckligast eller absolut bäst - och allt däremellan. Oavsett när ska mötet med Svenska kyrkan lyfta, stärka och ge hopp. Kyrkan är en plats att vara stolt över. Du som medlem gör allt möjligt!

Ockelbo kyrka

Efter branden 1904 invigdes den nya kyrkan 23 februari 1908 av ärkebiskop J.A. Ekman.

Lingbo kyrka

Den officiella invigningen av Lingbo kyrka förrättades den 2 augusti 1829.

Åmots kyrka

"Den vackrast belägna kyrkan norr om alperna!" Ärkebiskop Nathan Söderblom vid invigningen 25 mars 1917.

Faktureringsadress

Dela lika och rädda liv

Var tionde människa i världen saknar sitt dagliga bröd trots att det finns tillräckligt med resurser för att alla ska kunna äta sig mätta. Du kan vara med och förändra det.

Läs mer och ge en gåva