Foto: Larry Wickman

Ockelbo församling

Välkommen till Svenska kyrkan, Ockelbo församling som består av Ockelbo, Lingbo, Åmot och Jädraås.

Adventsmässa 2:a advent

Söndag 4 dec kl 11.00 i Ockelbo kyrka tillsammans med Marianne Lundin och Ingvor Stagling. Kollekt: Mariadöttrarna i Vallby

"Stjärnenätter" - Julkonsert med SOFIA KARLSSON och MARTIN HEDEROS

Ockelbo kyrka sönd den 4 dec 2022 kl 18.00.

Adventsmässa 3:e advent

Söndag den 11 dec kl 11.00 i Ockelbo kyrka.

Julavslutning med kyrkans barngrupper

Söndag den 11 dec kl 15.00 i Ockelbo kyrka.

Lucia

LUCIAHÖGTID i Ockelbo kyrka

Varmt välkommen tisd 13 dec kl 19.00. Ockelbo kyrkas ungdomskör och Barnkören Oklaklang medverkar under ledning av Gustav Ödegården-Richter. Utdelande av Claes Anderssons stipendium. Samarr: Lions Ockelbo.

Mariamässa - "Herrens moder"

Söndag den 18 december kl 11.00 i Ockelbo kyrka.

Sinnesromässa sönd den 18 dec

Varmt välkommen till vår sinnesromässa som leds av Marianne Lundin och Jenny Christoffersson kl 18.00 i Ockelbo kyrka. Dessförinnan träffas vi i kyrkans hus kl 16.30 till en "stegträff" inför sinnesromässan, livsstegen - öppen grupp.

Ockelbo församlings barn- och familjeverksamhet

MUSIKLEK – MÅNDAGAR KL: 09.30-11.30. Vänder sig till 1-5-åringar tillsammans med vuxen. BABYSÅNG – ONSDAGAR KL: 09.30-11.30. Vänder sig till barn 0–1 år tillsammans med vuxen.

Med anledning av coronaviruset

Ockelbo församling följer myndigheternas rekommendationer och anpassar verksamheten efter de råd som våra myndigheter ger.

Viktig information till alla unga som behöver trygga vuxna att samtala med: NÄTVANDRARCHATTEN

Känner du dig ensam, ledsen eller bara vill prata med någon? När det känns jobbigt är det viktigt att prata med någon. På Nätvandrarchatten kan du chatta anonymt med en vuxen. Chatten är öppen måndagar och onsdagar klockan 19.00 - 22.00. Man hittar chatten på: https://www.svenskakyrkan.se/natvandrare

Följ med oss på vår Facebooksida!

Ockelbo församling kommer löpande att lägga ut mer saker på vår Facebooksida. Du behöver inget konto på Facebook för att se vad som händer, utan gå in på: https://www.facebook.com/ockelboforsamling eller klicka på länken längst ner på sidan under "Sociala kanaler" - Välkommen!

Nya kyrkans hus

Uthyrning lokaler

Alla lokaler upplåtes hyresfritt till medlemmar i Svenska Kyrkan i samband med kyrkliga handlingar, dvs dop, vigsel och begravning.

Nu har vi skaffat SWISH

Ni kan swisha till diakonin, musikverksamheten, barnverksamheten i Ockelbo församling samt till våra kollekter och kampanjer.

Hur blir man medlem i Svenska kyrkan?

Du kan bli medlem i Svenska kyrkan oavsett om du har varit medlem tidigare eller inte. Här finns alltid en plats för dig. Ockelbo kyrka är öppen helgfria vardagar mellan kl 07.30 - 15.30 för enskild bön och andakt. Välkommen!

Varför ska jag vara med i Svenska kyrkan?

Nästan alla som lever i Sverige kommer någon gång i sitt liv i kontakt med Svenska kyrkan. Det kan vara när livet känns som bräckligast eller absolut bäst - och allt däremellan. Oavsett när ska mötet med Svenska kyrkan lyfta, stärka och ge hopp. Kyrkan är en plats att vara stolt över. Du som medlem gör allt möjligt!

Ockelbo kyrka

Efter branden 1904 invigdes den nya kyrkan 23 februari 1908 av ärkebiskop J.A. Ekman.

Lingbo kyrka

Den officiella invigningen av Lingbo kyrka förrättades den 2 augusti 1829.

Åmots kyrka

"Den vackrast belägna kyrkan norr om alperna!" Ärkebiskop Nathan Söderblom vid invigningen 25 mars 1917.

Faktureringsadress

Bryt en tradition

Fler än 30 000 flickor gifts bort varje dag! Vi lever alla under samma himmel och tillsammans kan vi göra skillnad.

Läs mer och ge en gåva