Söderala pastorat

Välkommen till oss i Söderala pastorat som består av församlingarna Söderala, Ljusne, Mo-Bergvik, Skog

Sorgegrupp

För dig som mist någon nära.

Barnverksamheten

Välkommen till Söderala pastorats barnverksamhet.

Våra körer

Vi har två körer. De övar i Skog och Söderala.

Sinnesrogudstjänster

Sinnesrogudstjänsten är ett möte mellan kyrkan och tolvstegsandligheten. Det här är en gudstjänst som verkligen berör alla. Om du är trött och sliten, har eller har haft missbruks- eller relationsproblem eller kanske söker en annan typ av gudstjänst än den traditionella är du varmt välkommen hit.

En person håller i en uppslagen psalmbok.

Önskepsalmer

Sång och musikstund med våra musiker.

Prata Bibel!

Varje tisdag kl. 19.15-20.00 i Söderala kyrka

Kristen djupmeditation

Med bön och sång. Varje tisdag kl 18.00

Gudsprat med Krister

Här har vi ett öppet samtal om livet och kommande söndags bibeltexter

Våra syföreningar

Gillar du också handarbete? Att skapa tillsammans med andra är kreativt – och roligt. Vad skulle kyrkans liv vara utan syföreningarna. Tänk alla stygn som sytts, alla trasor som vävts in, alla maskor - aviga och räta - som stickats under åren av syföreningar inom kyrkans verksamhet.

Någon slevar upp soppa från en stor kastrull.

Träffpunkt Skog

En samlingsplats för daglediga

Kyrkans utsträckta hand i Söderala pastorat

Bli medlem i Svenska kyrkan

Vad kul att du vill bli medlem i Svenska kyrkan! Här kan du delta i gudstjänster och välja mellan en mängd aktiviteter för att hitta det som passar just dig. Genom ditt medlemskap gör du vårt arbete möjligt.

En microfon med elektronisk utrustning i bakgrunden, redo för inspelning av podd.

Poddar

Vill du lyssna på en podcast med spännande gäster, med HBTQ-frågor eller med en kort andakt? Svenska kyrkan har flera poddar med olika ämnen och områden. På den här sidan hittar du de som är från nationell nivå.

Närbild på en väggklocka som visar tiden en minut i tolv.

Kyrkoåret

Kyrkoåret är kyrkans egen kalender. Olika bibeltexter är kopplade till de olika veckorna i kalendern. Den första dagen i kyrkoåret är söndagen den första advent.

Be en bön, tänd ett ljus

På bönewebben kan du be en bön eller tända ett ljus. Kanske för en närstående eller någon långt bort. Någon frisk eller någon sjuk. För dig själv eller för någon annan.

Tomtebloss brinnder och en stjärna lyser i bakgrunden.

Tankar inför helgen – präster funderar utifrån söndagens texter

"Det finns en särskild glädje i att, utan illvilja, förvirra människor lite. Att önska någon gott nytt år i slutet av november skapar lite trevlig förvirring. Ta möjligheten!" Läs Tankar inför helgen med prästen Johan Garde.