Närbild på en påsklilja.
Foto: Johannes Frandsen /Ikon

Tierps pastorat

Välkommen till Svenska kyrkan Tierps pastorat - mötesplatsen för alla oavsett bakgrund och förutsättningar. Tierps pastorat utgörs av sju kyrkor över tre församlingar med allt från havskust och bördig landsbygd till vallonbruk och tätorter.

Musik i sommarkväll

Onsdagar klockan 19.00, nio veckor i rad, erbjuder vi högklassiga konserter från såväl lokala som hitresta artister och grupper. Vi utnyttjar alla pastoratets kyrkor, så passa på att åka runt och avnjut våra fina kyrkorum i sommarskrud!

ÖPPNA KYRKOR

Öppen alla dagar kl 11-17 (juni-augusti) Lövstabruks kyrka Öppna vardagar kl 8-15 (juni-augusti) Västlands kyrka, Tolfta kyrka, Nathanaelskyrkan, Hållnäs kyrka och Österlövsta kyrka

Orgelserie

I nära 300 år har den majestätiska orgeln, byggd av Johan Niclas Cahman prytt orgelläktaren i Lövstabruks kyrka. När den invigdes år 1728 var den en av landets största orglar, och än idag är den lika magnifik. Under flera veckor gästas Lövstabruk av mycket framstående organister som ger lyssnaren möjlighet att uppleva Cahmanorgeln i dess fulla potential. Varmt välkommen!

Svenska kyrkan bidrar till en aktiv fritid för våra barn och ungdomar.

Gemensam Kyrkisavslutning Västlands församlingshem

Varmt välkomna på kyrkisavslutning onsdag 29 maj kl. 10-12.30

Cafékväll, Västlands församlingshem

Följ med på en musikalisk resa genom den franska musikskatten onsdag den 30 maj kl. 19.00-21.00

Pastoratsresa

Varmt välkommen följa med på pastoratsresa med destination Adolf Fredriks församling i Stockholm!

Gudstjänstliv

Varje människa kan möta Gud när som helst och hur som helst i sin ensamhet. Men det finns en kraft i att möta Gud tillsammans. Mitt i livets glädjeämnen och sorger, förtvivlan och hopp samlas vi till gudstjänst. I Tierps pastorat finns många olika sorters gudstjänster och mässor, både i helg och vardag. De går i olika toner och teman med utrymme för delaktighet och vila.

Café & Gemenskap, kaffekopp

Café och gemenskap

På den här länken samlar vi alla våra café- och gemenskapsaktiviteter. Hos oss hittar du varje månad mängder av olika mötesplatser där du kan utbyta tankar och livserfarenheter tillsammans med andra, samtidigt som du få en kopp kaffe och något gott att tugga på!

Kyrkis 0–5

Kyrkis är en öppen verksamhet för dig som är hemma med barn 0–5 år. Vi vill vara en plats för gemenskap under föräldraledigheten. Vi träffas och pysslar, sjunger, fikar och pratar. En gång i månaden firar vi en enkel vardagsgudstjänst tillsammans och ibland åker vi på utflykt.

Körsång

Från stora klassiska verk och traditionell kyrkomusik, till svängig gospel och moderna popmelodier – att sjunga i kör är Sveriges största och mest levande folkrörelse och oavsett vad du vill sjunga så tror vi att du kan hitta en kör som passar just dig!

Lediga tjänster

Här hittar du mer information om de tjänster som är lediga i Tierps pastorat. Som anställd hos oss ges du möjlighet att växa som person och att göra gott för människorna i våra församlingar.

Månadens program

Vill du hänga med i vad som händer i Svenska kyrkan i Tierp? Varje månad har vi mängder av gudstjänster, aktiviteter och evenemang för människor i alla åldrar!

Kyrktaxi

För dig som har svårt att själv ta dig till någon av våra gudstjänster, aktiviteter och evenemang erbjuder vi kostnadsfri Kyrktaxi.

Bli medlem i Svenska kyrkan

Nära 66 procent av Sveriges befolkning är medlemmar i Svenska kyrkan, det är vi glada för! Är du inte redan medlem är du varmt välkommen att bli det!

Uthyrning av lokal

Vill du hyra något av våra församlingshem? Här hittar du mer information och prislistor.

Gudstjänst på äldreboende

Varje månad firar Svenska kyrkan Tierps pastorat gudstjänst på äldreboendena Wesslandia i Karlholm och Åskarbygården och Villa Siggbo i Tierp. Det är ett fint tillfälle för boendets kunder med anhöriga och personal att spendera en stund tillsammans i gemenskap och bön. 

Kolikvagga för utlåning

Tierps pastorat har fått ta del av en donation i form av en kolikvagga från Akademiska sjukhusets specialist-BVC genom Uppsala domkyrkoförsamling. Denna kolikvagga finns nu på Nathanaelgården, Ringgatan 1 i Tierp, och finns till utlåning helt gratis till de familjer som är i behov. Läs mer här!