Tierps pastorat

Välkommen till Svenska kyrkan Tierps pastorat - mötesplatsen för alla oavsett bakgrund och förutsättningar. Tierps pastorat utgörs av sju kyrkor över tre församlingar med allt från havskust och bördig landsbygd till vallonbruk och tätorter.

Gemensam mässa: Mottagande av kyrkoherde Mikael Arnqvist

Varmt välkommen att fira gemensam mässa i Tolfta kyrka söndagen 15 oktober klockan 16.00 då vi mottar vår nya kyrkoherde Mikael Arnqvist! Medverkar gör biskop Karin Johannesson, adjunkt Erik Berggren, kontraktsprost Sara Jacobsson Grip, kyrkomusiker Matilda Elf, organist Lukas Arvidsson och barnkörerna Groddarna och Pilgrimsbarn.

Alla gudstjänster i oktober

Här har vi samlat oktober månads utbud av mässor och gudstjänster i Västlands, Hållnäs-Österlövsta och Tolfta församling.

Dag om psykisk hälsa

Varmt välkomna till en dag om psykisk hälsa, lördag 14 oktober på Nathanaelgården i Tierp! Du kan välja att komma till bara någon av aktiviteterna eller vara med hela dagen. Se hela dagens program här.

Café & Gemenskap, kaffekopp

Café och gemenskap

På den här länken samlar vi alla våra café- och gemenskapsaktiviteter. Hos oss hittar du varje månad mängder av olika mötesplatser där du kan utbyta tankar och livserfarenheter tillsammans med andra, samtidigt som du få en kopp kaffe och något gott att tugga på!

Körsång

Från stora klassiska verk och traditionell kyrkomusik, till svängig gospel och moderna popmelodier – att sjunga i kör är Sveriges största och mest levande folkrörelse och oavsett vad du vill sjunga så tror vi att du kan hitta en kör som passar just dig!

Cahmanorgeln i Lövstabruk – nu en del av ECHO!

Det är med stolthet och glädje vi kan meddela att Cahmanorgeln, byggd år 1728 i Lövstabruks kyrka av orgelbyggaren Johan Niclas Cahman, nu är en del av ECHO (European Cities of Historical Organs)! Läs mer om nyheten här.

Kyrkis 0–5

Kyrkis är en öppen verksamhet för dig som är hemma med barn 0–5 år. Vi vill vara en plats för gemenskap under föräldraledigheten. Vi träffas och pysslar, sjunger, fikar och pratar. En gång i månaden firar vi en enkel vardagsgudstjänst tillsammans och ibland åker vi på utflykt.

Renovering av Nathanaelskyrkan

Vecka 36–43 är Nathanaelskyrkan i Tierp stängd på grund av renovering. Under denna period sker våra ordinarie verksamheter och gudstjänster i andra lokaler och kyrkor i Tolfta församling.

Präst 100% sökes

Präst sökes till ett rikt församlingsliv! Vi har en vakans i vårt prästarbetslag och söker nu den sista pusselbiten. Som komminister hos oss tjänstgör du regelbundet i vårt rika gudstjänstliv samt bemannar våra tider för kyrkliga handlingar. Läs mer om tjänsten och hur du ansöker här!

Lediga tjänster

Här hittar du mer information om de tjänster som är lediga i Tierps pastorat. Som anställd hos oss ges du möjlighet att växa som person och att göra gott för människorna i våra församlingar.

Månadens program

Vill du hänga med i vad som händer i Svenska kyrkan i Tierp? Varje månad har vi mängder av gudstjänster, aktiviteter och evenemang för människor i alla åldrar!

Kyrktaxi

För dig som har svårt att själv ta dig till någon av våra gudstjänster, aktiviteter och evenemang erbjuder vi kostnadsfri Kyrktaxi.

Bli medlem i Svenska kyrkan

Nära 66 procent av Sveriges befolkning är medlemmar i Svenska kyrkan, det är vi glada för! Är du inte redan medlem är du varmt välkommen att bli det!

Jourhavande präst

Dagtid varje lördag och söndag finns präst eller diakon tillgänglig för samtal via telefon 0293-222 10.

Uthyrning av lokal

Vill du hyra något av våra församlingshem? Här hittar du mer information och prislistor.

Gudstjänst på äldreboende

Varje månad firar Svenska kyrkan Tierps pastorat gudstjänst på äldreboendena Wesslandia i Karlholm och Åskarbygården och Villa Siggbo i Tierp. Det är ett fint tillfälle för boendets kunder med anhöriga och personal att spendera en stund tillsammans i gemenskap och bön. 

Sommarkampanjen 2023: Bakom varje siffra finns en människa

Från 1 juni till 31 augusti pågår Act Svenska kyrkans sommarkampanj under rubriken Bakom varje siffra finns en människa synliggör vi människorna bakom siffrorna. Vi lever alla under samma himmel och delar samma rättigheter, men verkligheten ser olika ut. Alla människor har rätt till trygghet, stöd och ett värdigt liv. Även när katastrofen är ett faktum. Läs mer om sommarkampanjen här!

Kolikvagga för utlåning

Tierps pastorat har fått ta del av en donation i form av en kolikvagga från Akademiska sjukhusets specialist-BVC genom Uppsala domkyrkoförsamling. Denna kolikvagga finns nu på Nathanaelgården, Ringgatan 1 i Tierp, och finns till utlåning helt gratis till de familjer som är i behov. Läs mer här!