Tierps pastorat

Välkommen till Svenska kyrkan Tierps pastorat - mötesplatsen för alla oavsett bakgrund och förutsättningar. Tierps pastorat utgörs av sju kyrkor över tre församlingar med allt från havskust och bördig landsbygd till vallonbruk och tätorter.

Alla gudstjänster i juli och augusti

Här har vi samlat juli och augusti månads utbud av mässor och gudstjänster i Västlands, Hållnäs-Österlövsta och Tolfta församling.

Sommaröppet i våra kyrkor

Upplev kyrkorummet i sommarskrud! Under juni, juli och augusti står alla våra kyrkor öppna dagtid för besök. Välkommen till en stund i stillhet, tid för kontemplation och chans att upptäcka de fantastiska kulturarv som tornar upp sig i det vackra landskapet.

Leufsta Cahman Academy 2024

14–19 juli. Under årets upplaga av Leufsta Cahman Academy låter vi folkmusiken influera vår kyrkomusik och vår repertoar. Dansen får ta plats och vi utforskar musiken, och kanske var det så det lät i Lövstabruk under tiden då den välkända Cahmanorgeln byggdes.​Välkommen till konserterna i samband med Leufsta Cahman Academy 2024!

Musik i sommarkväll

Onsdagar klockan 19.00, nio veckor i rad, erbjuder vi högklassiga konserter från såväl lokala som hitresta artister och grupper. Vi utnyttjar alla pastoratets kyrkor, så passa på att åka runt och avnjut våra fina kyrkorum i sommarskrud!

Konsertserie vid Cahmanorgeln

Äntligen är det sommar och säsongen öppnar i Lövstabruks kyrka med fantastiska konserter med gästande organister! Vid årets orgelserie får vi höra gäster från när och fjärran traktera en av de mest kända och värdefulla orglarna i hela världen. Alla konserter börjar kl 17.00. Fri entré.

Visning av Cahmanorgeln

Upplev Cahmanorgeln! Guidad visning med information och musik. Här får du även möjlighet att besöka orgelläktaren och se orgeln på riktigt nära håll.

Konsert: Viva la Diva

Unga stjärnskott i sprakande föreställning! Söndag 21 juli kl 17.00, Lövstabruks kyrka. Noah och Alice är tillbaka efter den förra fullsatta succékvällen med ett nytt fullspäckat program som sträcker sig från klassisk standardrepertoar till nyskriven musik med inslag av genreöverskridande verk. Fri entré.

Lunchkonserter

Välkommen till lunchmusik i Lövstabruks kyrka! Organist Lukas Arvidsson vid Cahmanorgeln. Fri entré. Fredagar kl 12.00 från 28 juni till 9 augusti.

Café & Gemenskap, kaffekopp

Café och gemenskap

På den här länken samlar vi alla våra café- och gemenskapsaktiviteter. Hos oss hittar du varje månad mängder av olika mötesplatser där du kan utbyta tankar och livserfarenheter tillsammans med andra, samtidigt som du få en kopp kaffe och något gott att tugga på!

Lediga tjänster

Här hittar du mer information om de tjänster som är lediga i Tierps pastorat. Som anställd hos oss ges du möjlighet att växa som person och att göra gott för människorna i våra församlingar.

Månadens program

Vill du hänga med i vad som händer i Svenska kyrkan i Tierp? Varje månad har vi mängder av gudstjänster, aktiviteter och evenemang för människor i alla åldrar!

Kyrktaxi

För dig som har svårt att själv ta dig till någon av våra gudstjänster, aktiviteter och evenemang erbjuder vi kostnadsfri Kyrktaxi.

Bli medlem i Svenska kyrkan

Nära 66 procent av Sveriges befolkning är medlemmar i Svenska kyrkan, det är vi glada för! Är du inte redan medlem är du varmt välkommen att bli det!

Uthyrning av lokal

Vill du hyra något av våra församlingshem? Här hittar du mer information och prislistor.

Gudstjänst på äldreboende

Varje månad firar Svenska kyrkan Tierps pastorat gudstjänst på äldreboendena Wesslandia i Karlholm och Åskarbygården och Villa Siggbo i Tierp. Det är ett fint tillfälle för boendets kunder med anhöriga och personal att spendera en stund tillsammans i gemenskap och bön. 

Kolikvagga för utlåning

Tierps pastorat har fått ta del av en donation i form av en kolikvagga från Akademiska sjukhusets specialist-BVC genom Uppsala domkyrkoförsamling. Denna kolikvagga finns nu på Nathanaelgården, Ringgatan 1 i Tierp, och finns till utlåning helt gratis till de familjer som är i behov. Läs mer här!