Other languages with Google Translate

Välkommen till Svenska kyrkan i Tierp. Mötesplatsen för alla oavsett bakgrund och förutsättningar. Det är vår uppgift att tillmötesgå våra medmänniskors längtan efter Gud och det som är större än oss själva.

"Gudstjänster i April" är inte publicerad

toner.

Vårkonsert

Våren är inne, naturen vaknar upp och ger oss hopp om nytt liv. Välkommen att lyssna till såväl traditionella som nyare vårsånger med Västlands kyrkokör och spelmanslagets härliga toner.

Bengt Tribukait framför en barockkonsert på Cahmanorglen i Lövstabruk, annandag påsk. Välkommen!

Orgelkonsert

I sällskap smakar maten mer – kom och ät lunch i gemenskap med andra på restaurang! Var och en betalar själv, ingen föranmälan behövs. Här väntar kyrkans volontär Harriet, i svart väst, på just dig!

Gemenskapslunch

Välkommen att umgås över generationsgränserna. Vi tror att vi alla kan lära av varandra och att det finns ett värde att dela varandras erfarenheter, ung som gammal. Varje generationslunch äter vi tillsammans, ibland ute men oftast inne. Vi sysselsätter oss alltid med någon aktivitet eller får besök av någon spännande gäst.

Generationslunch

Denna månad bjuder på ett rikt gudstjänstliv, med en rad spännande temagudstjänster. Musikgudstjänst med pastoratets alla körer, Världsböndagen, Regnbågsmässa och mycket mer.

Spännande gudstjänster i Mars

Vi gör en påskvandring med eleverna på Hållnäs skola och besöker kyrkogården för att titta på intressanta gravar.

Påskvandring

Arrangeras i samarbete med Tierps kommun.

Café Ankaret

Välkommen till vårt café i Karlholms vackra bruksmiljö! Här finns möjlighet att fika gott till självkostnadspris, använda wi-fi gratis och njuta av den gamla byggnadens charm. Arrangeras i samarbete med Tierps kommun.

Välkommen till en stund i gemenskap med sång, musik och tankar om livet!

Trivselstund

Välkommen till en stund i gemenskap med sång, musik och tankar om livet!

Välkomna till en stund i gemenskap! Vi äter en lättare soppmåltid tillsammans – om du kan och vill för 30 kronor eller valfri slant. Sedan kaffe och kaka.

Dagledigträff

Konst på väg 2019

Sveriges kyrkor är fyllda med konsthantverk i form av väggmålningar, skulpturer och instrument. Tolfta kyrka är inget undantag med sina fantastiska vägg- och takmålningar från medeltiden av en okänd konstnär, troligen från den så kallade Tierpsskolan.

Det kristna kyrkorummet är fyllt av intressanta och spännande symboler, koder och tecken som få idag känner till. Under våren möts vi för att lära känna de symboliska hemligheter som döljer sig i form av färger, geometriska former, väderstreck, heliga tal, gester och rörelser.

Det heliga rummets hemligheter

Det här är en dag för att lyssna inåt, och låta kropp och själ få chansen att mötas. En dag att varva ner och släppa stress vad än den kommer sig av.  Den här dagen erbjuder meditation, meditativ orgelmusik med Malin Karlsson och meditativ målning med bildkonstnär Eva Douhan Lundqvist.

Fördjupningsdag i Meditation

Det här är en dag för att lyssna inåt, och låta kropp och själ få chansen att mötas. En dag att varva ner och släppa stress vad än den kommer sig av. Den här dagen erbjuder meditation, meditativ orgelmusik med Malin Karlsson och meditativ målning med bildkonstnär Eva Douhan Lundqvist.

Välkommen till Elvakaffet som är en öppen samling med gott fika för damer i alla åldrar. Ta gärna med dig ditt handarbete om du vill. Vill du lära dig sticka, virka eller brodera så finns det gott om hjälp att få. Valfri kaffeslant för fikat.

Elvakaffet

För dig med begränsad rörlighet som vill hitta rörelseglädje i gemenskap med andra startar nu Sittgympa med avslappning och meditation och möjlighet att hälsofika efteråt.

Sittgympa och hälsofika

Välkommen till värmen i församlingshemmet. Här finner du soppmiddag, andakt, meditation, språkcafé och framförallt gemenskap!

Onsdagsöppet i Nathanaelgården

Välkommen till Öppet hus i Nathanaelgården. Här träffar du nya och gamla vänner. Fikar, talar om livet och allt som det bär med sig.

Öppet hus för vuxna