Kontakt

Tierps pastorat Besöks- och postadress: Ringgatan 1, 81537 TIERP Telefon: +46(293)22200 E-post till Tierps pastorat

Kyrkan kan hjälpa dig. Akut samtals- och krisstöd.

Välkommen till Svenska kyrkan i Tierp. Mötesplatsen för alla oavsett bakgrund och förutsättningar. Det är vår uppgift att tillmötesgå våra medmänniskors längtan efter Gud och det som är större än oss själva.

Från solens uppgång till dess nedgång – samma gudstjänst firas runt hela jorden samma dygn den första fredagen i mars. Samma gudstjänst i Nya Zeeland, Australien, Asien, Afrika, Europa, Amerika ända bort till Hawaii.

Världsböndagen 2018

Påsken är kyrkans största helg. Vi firar att Jesus besegrar döden. Vill du veta mer om påsken och varför vi firar den, missa inte våra många gudstjänster och mässor.

Påsken i Svenska kyrkan

Äntligen dags igen! Vi gör repris och firar 		Regnbågsmässa i Tierp! Vi firar att Gud har skapat oss människor, att vi alla är lika olika varandra. Vi bryter föreställningen om att vi måste vara på ett visst sätt för att passa in, både i samhället som stort och i kyrkan.

Regnbågsmässa

Äntligen dags igen! Vi gör repris och firar Regnbågsmässa i Tierp! Vi firar att Gud har skapat oss människor, att vi alla är lika olika varandra. Vi bryter föreställningen om att vi måste vara på ett visst sätt för att passa in, både i samhället som stort och i kyrkan.

Mariamusik med Uppsala Vokalensemble

T-kids bjuder in till en kväll med sång, musik, dans, spex och inte minst, sina hembakta favoriter. Alla är varmt välkomna.

T-kids in the house

Meditation

Meditation är den ”kristna mystikens väg” att i stillhet och tystnad öppna sig för Guds kärlek. Vi behöver komma i balans med oss själva,. I meditationen uppnås en frid som gör det möjligt att bättre hantera de problem varje människa möter.

Svenska kyrkan Tierps pastorat har valt två internationella projekt att stödja specifikt och det är ett projekt i Rumänien som ska ge romer möjlighet till skolgång och bättre livsvillkor samt vår vänförsamling i Svenska kyrkan i Frankfurt där vi stödjer församlingens barn och ungdomsarbete.

Vill du ha volontärs-uppdrag i Tierps pastorats internationella arbete?

Kom och lär dig mer om vardagsekonomi för att få bättre koll på dina pengar! Kursen utgår från grunderna för privatekonomi.

Koll på pengarna!

Välkommen till gudstjänster för hela familjen där vi firar alla dem som döpts under 2017. I Karlholm bjuds det på sång av våra fantastiska körer. I Hållnäs får ni inte missa Välkommen in i Musiken med Johan & Malin. Självklart bjuds det också på gofika.

Dopfest i Kyrkan

Hos oss hittar du varje månad mängder av café aktiviteter med blandat innehåll. Allt från musik till föredrag och andakt.

Café & Gemenskap i februari

Svenska kyrkan grundar sitt internationella arbete i sin identitet som kyrka, som en del av en världsvid gemenskap. Vi tror på en Gud som tar ställning för den som är nedtystad eller lever i en utsatt situation. Vi ser varje människa som helig, med ett okränkbart människovärde. Vi ser människor som rättighetsbärare, inte behövande objekt. Detta präglar allt vårt arbete: vi vill stärka människors egen förmåga och möjlighet att förändra

Internationellt arbete

Generations lunch

Välkommen att umgås över generationsgränserna. Vi tror att vi alla kan lära av varandra och att det finns ett värde att dela varandras erfarenheter, ung som gammal. Varje G-lunch äter vi tillsammans, ibland ute men oftast inne. Vi sysselsätter oss alltid med någon aktivitet eller får besök av någon spännande gäst.

Svenska kyrkan äger flera fantastiska kyrkor fyllda med konsthantverk i form av väggmålningar, skulpturer och instrument. Därför blir det också självklart för oss att vara delaktiga i konst på väg.

Konst på väg 2018