Other languages with Google Translate

Kontakt

Tierps pastorat Besöks- och postadress: Ringgatan 1, 81537 TIERP Telefon: +46(293)22200 E-post till Tierps pastorat

Kyrkan kan hjälpa dig. Akut samtals- och krisstöd.

Välkommen till Svenska kyrkan i Tierp. Mötesplatsen för alla oavsett bakgrund och förutsättningar. Det är vår uppgift att tillmötesgå våra medmänniskors längtan efter Gud och det som är större än oss själva.

Britta Hellström innehar en av Tierps pastorats tre tjänster som kyrkomusiker. Att bo vid kusten och att vara mycket på havet har också präglat Britta i hennes inställning till livet och känslan av att vara en del av något mycket större. Att överleva två rejäla stormar ger tankeställare om livet och känslan av en större mening med tillvaron.

Jag vill att barnen ska få lära känna sin röst och våga använda den

Lyssna till två skickliga instrumentalister som utforskar det västerbottniska låtlandskapet på ett dynamiskt och levande sätt.

Folkmusikkonsert

Välkommen till en spännande pastoratsresa för våra församlingsmedlemmar. Resan går mot hemligt mål. Reseledare är våra nya präster Nathalie Lindén Olivefalk och Jan From.

Pastoratsresa

Välkommen till småbåtshamnen och Vita magasinet i vackra Karlholmsbruk. Träffa nya vänner och gamla bekanta över en kopp kaffe på Café Ankaret och Pratbubblan. Förutom fikabröd bjuds det också på diverse aktiviteter och musikupplevelser.

Trivsel i Vita magasinet

Välkommen att njuta av vacker musik i den ljuva svenska sommarkvällen. Svenska kyrkan håller konsert i någon av de anrika kyrkorna, varje vecka, hela sommaren.

Musik i sommarkväll

Att människan mår bra av att vistas i naturen har forskare konstaterat. Och extra bra verkar det bli när man dessutom förlägger gudstjänstlivet ute i det fria, precis som Jesus själv gjorde när han frångick de judiska traditionerna och valde att predika för folket ute i naturen. Friluftsgudstjänsten ger möjlighet att möta Gud med alla sinnen och bekräftar människors andliga längtan.

Gudstjänster i det fria

Välkommen på sommaröppet på Kyrkis. För dig som har sommarledigt. Det blir lek, roliga aktiviteter och utflykter. Så välkommen och kolla om det är något för dig.  Det går också bra att komma in på en kopp kaffe, läsa dagstidning och umgås med oss.

Sommaröppet

Välkommen på sommaröppet på Kyrkis. För dig som har sommarledigt. Det blir lek, roliga aktiviteter och utflykter. Så välkommen och kolla om det är något för dig. Det går också bra att komma in på en kopp kaffe, läsa dagstidning och umgås med oss.

…är inte någon av våra kyrkor här i Tierps pastorat, men Mälarö kyrkan kan vara en av många kyrkor kring Mälaren. När jag arbetade där tvistade man om det var Munsö eller Adelsö kyrka som inspirerat till sången, grannpastoratet Färingsö ville också ta på sig äran med någon av sina vackra kyrkor.

En from betraktelse...Mälarö kyrka...