Other languages with Google Translate

Välkommen till Svenska kyrkan i Tierp - mötesplatsen för alla oavsett bakgrund och förutsättningar. Det är vår uppgift att tillmötesgå våra medmänniskors längtan efter Gud och det som är större än oss själva.

Legenden om helgonet Lucia bär på många viktiga budskap. Ett budskap handlar om att en flicka ska få säga ja till det hon själv vill. En flicka har rätt till sin egen kropp och sitt eget liv. Hon ska kunna skriva sin egen historia.

Legenden om Lucia - om alla flickors rätt till ett värdigt liv

Snart är det jul igen. Och fast vi vet att den kommer den 24 december varje år blir det alltid stressigt mot slutet. Det är mycket som ska göras i sista minuten; handla, städa, pynta, köpa klappar, klä granen, lägga in sill, klappa katten och mjölka grisen... puh! För att inte tala om alla stora beslut som skall fattas - Var ska vi fira i år? Vem kokar knäcken? Och vem tar hand om farbror Knutte i år?

Vad betyder julen för dig?

Här har vi samlat december månads utbud av mässor och gudstjänster i Västlands, Hållnäs-Österlövsta och Tolfta församling.

Alla gudstjänster i december

Tillsammans sjunger vi julsånger, dansar kring granen, lyssnar till julens budskap, äter gröt, skinksmörgås och andra godsaker.

Julgemenskap för alla

I Tierps pastorat firar vi jul och nyår med gudstjänster och mässor och vi öppnar upp våra kyrkor för stillhet, eftertanke och en stunds gemenskap. Här har vi samlat utbudet av gudstjänster, mässor och gemenskap under jul- och nyårshelgen.

Jul- och nyårshelgen