Other languages with Google Translate

Välkommen till Svenska kyrkan i Tierp - mötesplatsen för alla oavsett bakgrund och förutsättningar. Det är vår uppgift att tillmötesgå våra medmänniskors längtan efter Gud och det som är större än oss själva.

Hurra! För fjärde året i rad firar vi Regnbågsmässa i Tierp! Vi firar att Gud har skapat oss människor, att vi alla är lika olika varandra. Vi bryter föreställningen om att vi måste vara på ett visst sätt för att passa in, både i samhället som stort och i kyrkan.

Regnbågsmässa

Årets temabild har målats av Nonhlanhla Mathe.

Världsböndagen 2020

Från solens uppgång till dess nedgång – samma gudstjänst firas runt hela jorden samma dygn den första fredagen i mars. Samma gudstjänst i Nya Zeeland, Australien, Asien, Afrika, Europa, Amerika och ända bort till Hawaii.

Årets fasteaktion handlar om att vi har alla rätten att leva i trygghet och säkerhet, i frihet från våld. Fasteaktionen 2020 inleds på fastlagssöndagen den 23 februari och pågår fram till palmsöndagen den 5 april.

Fasteaktionen 2020

Att fasta är att avstå från något för att vinna något annat. Fastan handlar om att få tid för eftertanke och bön, och tid för att komma närmare Gud.

Vad innebär fastan?

Här möts vi; du och jag, gammal som ung, nyinflyttad eller inte - kom och dela gemenskap en vanlig torsdagseftermiddag!

Torsdag Tillsammans i Hållnäs församlingshem

Svenska kyrkan i Tierp behöver volontärer! Vill du hjälpa till? Som volontär arbetar du ideellt för kyrkans verksamhet. . Hur mycket och hur ofta bestämmer du helt och hållet själv!

Tierps pastorat behöver volontärer!

Cahmanorgeln, Lövstabruks kyrka

Organist 100% sökes

Välkommen till Tierps pastorat! Vi söker dig som med iver och engagemang vill arbeta med en världsunik orgel och som kan fånga upp och utveckla musikverksamheten på internationell nivå såväl som i våra bygder och kyrkor.

Kyrkogårdsförvaltningen i Tierps pastorat sköter och ansvarar för driften av fyra kyrkogårdar och sju kyrkor i Norduppland. Vill du få arbetslivserfarenhet och har dessutom intresse av att vårda våra vackra miljöer? Välkommen till oss!

Vill du jobba på våra kyrkogårdar i sommar?