Välkommen till Svenska kyrkan i Tierp - mötesplatsen för alla oavsett bakgrund och förutsättningar. Det är vår uppgift att tillmötesgå våra medmänniskors längtan efter Gud och det som är större än oss själva.

Musik under Lövstabruks julmarknad

Missa inte Lövstabruks julmarknad, lördag 3/12 och söndag 4/12! Välkommen in i kyrkans värme och avnjut stämningsfull julmusik varje heltimme kl 11–16. Matilda Elf, sång. Lukas Arvidsson, orgel. Kyrkan är öppen för besök båda dagarna kl 11–17. Se hela programmet för julmarknaden här!

Julinsamlingen 2022

Julinsamlingen pågår varje år från första advent till trettondedag jul. I årets insamling lyfter Act Svenska kyrkan alla flickors rätt till ett värdigt liv. Under rubriken ”Bryt en tradition” kämpar vi tillsammans mot tvångsäktenskap, könsstympning och andra skadliga traditioner som krossar drömmar och slår sönder liv. Varje dag.

Äntligen advent!

Advent är perioden före jul, en tid som rymmer mycket av både tro och traditioner. Har du tänt din adventsstjärna och börjat förbereda dig inför julen? Adventstiden är en glad tid när vi väntar på att fira att Jesus föddes.

Alla gudstjänster i december

Här har vi samlat december månads utbud av mässor och gudstjänster i Västlands, Hållnäs-Österlövsta och Tolfta församling.

Fira Lucia i Tierps pastorat!

Ta del av en svensk tradition som bringar ljus i vintermörkret! Luciafirandet i Sverige är en sed som har sitt ursprung i folktro, legender och historiska fakta. Hon kommer med ljus när det är som mörkast och påminner om vårt kristna hopp.

En julhälsning från kyrkoherden

Läs vår kyrkoherde Kristin Elfs ord inför julhögtiden.

Vintersong – en nordisk julekonsert

Sverige möter Norge i en gemensam skandinavisk vinterstämning när det lackar mot jul. Den svenska duon Hazelius Hedin med nyckelharpa, cittern och sång möter norska Sigrid Moldestad på hardingfela och sång. Alla är kända för sitt sätt att förmedla de starka historier och melodier som finns i den nordiska folkmusiktraditionen. Det blir en konsert med vintervisor och julsånger, tradition och förnyelse, och med personliga möten som värmer oss i den mörka årstiden.

Tierps manskör

Manskörens julkonsert

Tierps manskör ger äntligen sin efterlängtade, traditionsenliga julkonsert, tisdag den 20 december kl 19.00 i Nathanaelskyrkan! Du får höra julsångerna du längtat efter och får förhoppningsvis även några glada överraskningar i programmet. Medverkar gör även Elisabeth Jörtsö, sång, Sture Lindgren, violin, Tonny Wikström, bas och Lukas Arvidsson, piano och orgel. Dirigent är Matilda Elf.

Café & Gemenskap, kaffekopp

Café och gemenskap

På den här länken samlar vi alla våra café- och gemenskapsaktiviteter. Hos oss hittar du varje månad mängder av olika mötesplatser där du kan utbyta tankar och livserfarenheter tillsammans med andra, samtidigt som du få en kopp kaffe och något gott att tugga på!

Kalender

I pastoratets kalender hittar du alla våra gudstjänster, aktiviteter, konserter och evenemang för kommande månad. För att få mer information om varje händelse, klicka på "Visa mer" under kalendern där aktiviteterna listas.

Julgemenskap för alla

Tillsammans sjunger vi julsånger, dansar kring granen, lyssnar till julens budskap, äter gröt, skinksmörgås och andra godsaker! Välkommen till julgemenskap för alla, julafton den 24 december.

Gudstjänster i Jul & Nyår

Fira Julen och Jesu födelse i Svenska kyrkan på någon av våra många gudstjänster, konserter och evenemang!

Julhögtidens betydelse

Advent och jul är självklarheter i vårt samhälle. Men varför firar vi advent, Lucia och jul – egentligen? Och varifrån kommer traditionerna, med adventsstjärna, tomte och klappar? Här får du veta mer.

Trettondagskonsert

Varje Trettondedag jul, i skenet från de levande ljusen, fylls Västlands kyrka av vackra toner i stämningsfull konsert. Välkommen på trettondagskonsert, fredag den 6 januari kl 18.00!

Kyrkis 0–5

Kyrkis är en öppen verksamhet för dig som är hemma med barn 0–5 år. Vi vill vara en plats för gemenskap under föräldraledigheten. Vi träffas och pysslar, sjunger, fikar och pratar. En gång i månaden firar vi en enkel vardagsgudstjänst tillsammans och ibland åker vi på utflykt.

Renoveringen av Västlands kyrktorn

Ni kanske undrar hur det går med Västlands kyrka och dess kyrktorn som har stått under renovering under några månader. Det omfattande arbete som inleddes i våras hoppades vi skulle vara färdigt nu till hösten 2022 – men skadorna har visat sig vara större än vi trott och renoveringen kommer att fortgå under längre tid än beräknat. Läs mer här!

Lediga tjänster

Just nu söker vi två präster på heltid! Här hittar du mer information om de tjänster som är lediga i Tierps pastorat. Som anställd hos oss ges du möjlighet att växa som person och att göra gott för människorna i våra församlingar.

Månadens program

Vill du hänga med i vad som händer i Svenska kyrkan i Tierp? Varje månad har vi mängder av gudstjänster, aktiviteter och evenemang för människor i alla åldrar!

Kyrktaxi

För dig som har svårt att själv ta dig till någon av våra gudstjänster, aktiviteter och evenemang erbjuder vi kostnadsfri Kyrktaxi.

Bli medlem i Svenska kyrkan

Nära 66 procent av Sveriges befolkning är medlemmar i Svenska kyrkan, det är vi glada för! Är du inte redan medlem är du varmt välkommen att bli det!

Jourhavande präst

Dagtid varje lördag och söndag finns präst eller diakon tillgänglig för samtal via telefon 0293-222 10.

Uthyrning av lokal

Vill du hyra något av våra församlingshem? Här hittar du mer information och prislistor.