Musik i sommarkväll

Onsdagar klockan 19.00, nio veckor i rad, erbjuder vi högklassiga konserter från såväl lokala som hitresta artister och grupper. Vi utnyttjar alla pastoratets kyrkor, så passa på att åka runt och avnjut våra fina kyrkorum i sommarskrud! Se hela programmet här.

Tierps damkör

Onsdag 21 juni kl 19.00, Tolfta kyrka

Musik i sommarkväll-serien startar som så många gånger förut med en somrig och sprakande körkonsert i Tolfta kyrka! Tierps damkör under ledning av Matilda Elf bjuder ihop med husbandet på sommarstämning i midsommarveckan. Kom och inled sommaren tillsammans med oss!

Karin Wallin och Lukas Arvidsson

Onsdag 28 juni kl 19.00, Österlövsta kyrka

Riksspelmännen Karin Wallin och Lukas Arvidsson bjuder på en sprakande skånsk folkmusikkväll. Karin Wallin mottog Zornmärket i guld 2007 för sitt mästerliga, dansanta och personliga spel. Hon använder sig av ett spelsätt man gjorde förr i tiden med platt stall och omstämd fiol och viola d’amore för att kunna med flera strängar få fram stora klanger. Tillsammans med Lukas Arvidsson som även han är riksspelman på skånelåtar och organist bildar de en spännande duo med dansen i centrum.

Maria Palmqvist

Onsdag 5 juli kl 19.00, Västlands kyrka

En hjärtans tröst. Maria Palmqvist är en sångerska och låtskriverska verksam i Göteborg och syns i allt från solistuppdrag med orkestrar och storband till duo- och solokonserter. I det här projektet spelar hon tillsammans med basisten Viktor Reuter. De rör sig mellan egenskrivet material, jazz och musikal. Med texten i centrum och en förkärlek till vackra, enkla melodier bjuder de in lyssnarna till en stund av lugn och reflektion.

Duo Qlara

Onsdag 12 juli kl 19.00, Nathanaelskyrkan

Duo Qlara består av violinisten Clara Arvidsson och pianisten Julia Sjöstedt. I konserten Hembygdshälsning utforskar de hur den svenska folkmusiken har influerat klassiska tonsättare genom tiderna. Verk av bland annat Harald Fryklöf och Amanda Maier-Röntgen flätas samman med duons egna folkmusikaliska arrangemang, och det blir en konsert fyllda av glädje, humor och melankoli.

Gunnar Idenstam

Onsdag 19 juli kl 19.00, Lövstabruks kyrka

Konsertorganisten Gunnar Idenstam bjuder på ett program med musik av Händel, Bach, folkmusik och sina egna improvisationer.

Per Enflo

Onsdag 26 juli kl 19.00, Västlands kyrka

Per Enflo är konsertpianist som återvänt till Sverige efter många år i USA. Han har lovordats för sina känsliga tolkningar av främst de stora klassikerna, men också för sin bredd och mångsidighet, som solist, kammarmusiker och ackompanjatör. I kvällens program kommer Per bland annat att spela Mozarts pianosonat KV 576, Bartoks svit op. 14 och Beethovens Waldsteinsonat.

Love Lyckelin Bergman, Lukas Arvidsson, Felicia Glimmergård och Lina Grönvall

Onsdag 2 augusti kl 19.00, Hållnäs kyrka

Bland folk och fä – en resa genom tio sekler. Spänn fast säkerhetsbältena och följ med på en musikalisk åktur i gränslandet mellan folkmusik och finkultur! Med hjälp av klarinett, fiol, diverse klaverinstrument och sångröster guidar Love Lyckelin Bergman, Lukas Arvidsson, Felicia Glimmergård och Lina Grönvall lyssnaren genom musikhistorien, från 1100-talet fram till idag.

Vocation

Onsdag 9 augusti kl 19.00, Tolfta kyrka

Come in and stay a while. Sånggruppen Vocation som är en av de främsta inom sin genre, sjunger sexstämmig jazz, visor och svenska klassiker av bland annat Povel Ramel och Cornelis Vreeswijk. Med förebilder som Gals och Pals frossar Vocation i nostalgi, humor och kulturhistoria genom extraordinär musikalitet. Ett axplock av artister som har uppträtt med Vocation är Svante Thuresson, Louise Hoffsten, Claes Jansson, Lill Lindfors, Viktoria Tolstoy, Peter Asplund, Filip Jers och Povel Ramel.

Voice of heart

Onsdag 16 augusti kl 19.00, Karlholms kyrka

Uppsalagruppen Voice of heart bjuder på sitt program Framtidstro, där de framför musik av bland andra Marie Fredriksson, Carola Häggkvist, Queen och The Beatles. Mathilda Lindström, sång. William Parkstam, trummor. Ludwig Alexandersson, bas och sång. Niclas Dahl, keyboards.

Klicka dig vidare nedan för att se de digitala sommarkonserterna från 2020 och 2021:

Musik i sommarkväll 2021: Del 1

Del 1 av årets digitala Musik i sommarkväll. I det första programmet får du möta Tierps pastorats senaste tillskott av kyrkomusiker, Viktor Edwardsson. Du får också höra Västlands unga stjärnskott Elliot Rollén Andersson. Kvällens grupp är folkmusikduon Anda som sjunger låtar ur sitt fantastiska Lina Sandell-program.

Musik i sommarkväll 2021: Del 2

Del 2 av årets digitala Musik i sommarkväll. Det andra programmet plockar fram det bästa från Hållnäshalvön när artisten Anna Stadling tillsammans med Pecka Hammarstedt uppfyller oss med hoppets sånger. Kvällens grupp är kvartetten bestående av Maria L Hallengren, Maria Larsson, Britta Hellström och Jeannette Radstake Gustavsson. Hållnäs stjärnskott är Nelly Sala, bara åtta år gammal!

Musik i sommarkväll 2021: Del 3

Del 3 av årets digitala Musik i sommarkväll. I det tredje och avslutande programmet tar kärleken och glädjen stor plats när du får möta en av Tolfta församlings unga och lovande sångerskor Tilde Pettersson. Matilda Elf medverkar även denna kväll med jazz och powerballader och gruppen Voice of heart får avsluta sommarens programserie som också kan bjuda på en och annan överraskning.

Musik i sommarkväll 2020: Del 1

Här kan du se sommarens första digitala konsert av Musik i sommarkväll! Medverkande är Matilda Elf, Valle Magnusson, Martin Lindberg och Magnus Wijk.

Musik i sommarkväll 2020: Del 2

Välkommen att njuta av sommarens andra digitala konsert av Musik i sommarkväll! Denna kväll bjuder Johan J:son Ljung på ett härligt program med svenska klassiker och eftertänksamma texter. Ackompanjeras av Matilda Elf.

Musik i sommarkväll 2020: Del 3

Hopkoket avslutar årets digitala Musik i sommarkväll med en medryckande konsert som man aldrig vill ska ta slut. Bandmedlemmarna är Magnus Johansson, Tomas Löfgren, Per-Ola Lööf, Örjan Kjetselberg, Holger Petersen och Leif Skoglund.