Foto: Maria Cederholm

Gästrikekustens pastorat

Hamrånge & Hille församlingar

From 29/11-20 gäller bokning till gudstjänster eftersom vi kan ta emot
max 8st gudstjänstdeltagare.
Anmäl senast närmaste fredag kl 15,00 på 026-63 50 30.

Hälsning från Österheds kyrkogård & Hille kyrkogård

Vårplanteringen sker under april/maj.

V.18   Ta hem lyktorna

V.23-25  Plantering av sommarblommorna

V.38   Plantering av ljung

Vattnet är på från maj till mitten av oktober.

/ Ylva & Christer med personal

Gävle Ångestlopp 2021
 Kära vänner, 

På grund av det rådande läget med smittspridningen av Covid-19 tvingas vi från och med v.48 (måndag 23 november) att stänga ner alla våra verksamheter. Denna nedstängning kommer att vara i första hand i fyra veckor, eller så länge som regeringen inte säger något annat. 
Vi beklagar detta och önskar att vi inte hade behövt göra detta, men läget är sådant att vi inte kan garantera säker vistelse i våra lokaler, varken för er som kommer hit eller för oss som arbetar här. 
Vi vill tacka er för den tiden som ni har förgyllt våra lokaler genom er närvaro hittills, och hoppas att vi så snart det bara går ska kunna slå upp våra portar igen för att välkomna er alla tillbaka.
Vi finns alltid tillgängliga för samtal och för att svara på era frågor, tveka inte att ringa eller höra av er!
Tills vi möts igen, må Gud hålla er i sin hand!


Daniel Andrén, kyrkoherde
Tfn. 026-635032
E-Post: daniel.andren@svenskakyrkan.se

Information till alla som deltar i verksamheter i Gästrikekustens pastorat

Kära vänner, På grund av det rådande läget med smittspridningen av Covid-19 tvingas vi från och med v.48 (måndag 23 november) att stänga ner alla våra verksamheter. Denna nedstängning kommer att vara i första hand i fyra veckor, eller så länge som regeringen inte säger något annat. Vi beklagar detta och önskar att vi inte hade behövt göra detta, men läget är sådant att vi inte kan garantera säker vistelse i våra lokaler, varken för er som kommer hit eller för oss som arbetar här. Vi vill tacka er för den tiden som ni har förgyllt våra lokaler genom er närvaro hittills, och hoppas att vi så snart det bara går ska kunna slå upp våra portar igen för att välkomna er alla tillbaka. Vi finns alltid tillgängliga för samtal och för att svara på era frågor, tveka inte att ringa eller höra av er! Tills vi möts igen, må Gud hålla er i sin hand! Daniel Andrén, kyrkoherde Tfn. 026-635032 E-Post: daniel.andren@svenskakyrkan.se

Ungdomar ger sitt stöd genom "tummen upp".
Gemenskap

Volontärdagen 2020

Inget är som vanligt... Här kommer några hälsningar och en liten föreläsning till er volontärer. Klicka på den här texten så kommer det upp ett klipp från Youtube. Ha det gott!

Pastoratets expedition (både Hamrånge & Hille) nås via telefon 026-635030. Mån- ons 10-17, tors 13.30-17, fred 10-15. (lunchstängt 12.00-13.30).
Tillsvidare är expeditionen stängd för fysiska besök.

Nya tider (och telefonnummer) på expeditionerna!

Pastoratets expedition (både Hamrånge & Hille) nås via telefon 026-635030. Mån- ons 10-17, tors 13.30-17, fred 10-15. (lunchstängt 12.00-13.30). Tillsvidare är expeditionen stängd för fysiska besök.

I coronakrisen så har Tomaskyrkan i Västerås istället för sopplunchen varje torsdag erbjudandet att köpa lunch för 40 kr med möjligheten att få den hemlevererad eller hämta den. I matpaketet ingår alltid en liten present.

"Ge oss idag det bröd vi behöver"

Viktigt meddelande till alla som bor i Hille och Hamrånge församlingar: "Ge oss idag det bröd vi behöver" Kan du inte få hem den mat eller de apoteksvaror du behöver på grund av Corona-utbrottet? Gästrikekustens pastorat samordnar volontärer och anställda i hela pastoratet, och många står beredda att hjälpa den som har svårt att få hem det livsnödvändiga. Givetvis är det klokt att använda affärers egna hemkörningsmöjligheter om man kan, eller be en granne eller en familjemedlem. Men om det av olika skäl inte går, så går det utmärkt att ringa oss! Du som bor i Hille församling, ring Simon Hedlund, 070-396 43 38 Du som bor i Hamrånge församling, ring Clara Bergel Jansson, 070-272 99 83 Vet du inte vilken församling du tillhör, ring Simon. Du behöver inte vara medlem i Svenska kyrkan för att få hjälp. Vi kommer aldrig be om pengar innan varorna är levererade - om någon gör det och säger att de är från oss, säg nej! Har du inga pengar hemma så kan vi fakturera kostnaden för varorna efteråt. Sprid till alla som kan behöva det! Allt gott i Kristus/ Simon, Clara, och alla tjänstgörande volontärer och anställda i Gästrikekustens pastorat

Under samma himmel