Hamrånge- & Hille församling

Tillsvidare är expeditionen stängd för fysiska besök.

Nya tider (och telefonnummer) på expeditionerna!

Pastoratets expedition (både Hamrånge & Hille) nås via telefon 026-635030. Mån- ons, fre kl 10-17, tors 13.30-17 (lunchstängt 12.00-13.30). Tillsvidare är expeditionen stängd för fysiska besök.

I coronakrisen så har Tomaskyrkan i Västerås istället för sopplunchen varje torsdag erbjudandet att köpa lunch för 40 kr med möjligheten att få den hemlevererad eller hämta den. I matpaketet ingår alltid en liten present.

"Ge oss idag det bröd vi behöver"

Viktigt meddelande till alla som bor i Hille och Hamrånge församlingar: "Ge oss idag det bröd vi behöver" Kan du inte få hem den mat eller de apoteksvaror du behöver på grund av Corona-utbrottet? Gästrikekustens pastorat samordnar volontärer och anställda i hela pastoratet, och många står beredda att hjälpa den som har svårt att få hem det livsnödvändiga. Givetvis är det klokt att använda affärers egna hemkörningsmöjligheter om man kan, eller be en granne eller en familjemedlem. Men om det av olika skäl inte går, så går det utmärkt att ringa oss! Du som bor i Hille församling, ring Simon Hedlund, 070-396 43 38 Du som bor i Hamrånge församling, ring Clara Bergel Jansson, 070-272 99 83 Vet du inte vilken församling du tillhör, ring Simon. Du behöver inte vara medlem i Svenska kyrkan för att få hjälp. Vi kommer aldrig be om pengar innan varorna är levererade - om någon gör det och säger att de är från oss, säg nej! Har du inga pengar hemma så kan vi fakturera kostnaden för varorna efteråt. Sprid till alla som kan behöva det! Allt gott i Kristus/ Simon, Clara, och alla tjänstgörande volontärer och anställda i Gästrikekustens pastorat

Terminsstart för barnverksamheten

Barngrupperna startar igen v 37 (7-13/9), förutom TacoLov i Bergby som tjuvstartar den 1 september. Med anledning av corona har vi begränsat antalet besökare på öppna förskolan till 5 familjer/15 personer. Det finns också möjlighet att leka utomhus de gånger vädret tillåter. Vi kommer endast att servera kaffe, te och saft vid fikat. Det är fritt fram att ta med egen matsäck/mellis. Titta in på "Barn & unga i Hamrånge" och "Barnverksamhet i Hille" för att se vilka grupper som finns och vilka dagar och tider som gäller.

26 september2020.

På grund av Covid-19 gör vi ett "digitalt lopp".
Evenemanget kommer att gå till såhär:
10.00 Välkomsttal och start av loppet (Livesänds här i evenemanget).
16.00–17.00 Föreläsning med Janne Heffler (Livesänds här i evenemanget).

Gävle ÅNGESTLOPP - 550 meter för att belysa psykisk ohälsa!

26 september2020. Depression är inte bara en av Sveriges vanligaste sjukdomar, det är även en av de dödligaste. Trots det är psykisk ohälsa ett väldigt skambelagt ämne och man talar sällan om det. På grund av Covid-19 gör vi ett "digitalt lopp". Evenemanget kommer att gå till såhär: 10.00 Välkomsttal och start av loppet (Livesänds här i evenemanget). 10.00–16.00 Nu har du möjlighet att gå/springa/jogga en sträcka på valfri plats. Ta en bild och lägg upp i FB-evenemanget och ev. andra sociala medier du är med i. Använd #gävleångestlopp . 16.00–17.00 Föreläsning med Janne Heffler (Livesänds här i evenemanget).

Kyrkan är Svenska kyrkans app för barn i förskoleåldern. I den kan du besöka en kyrka för att bland annat spela på orgeln, hälla vatten i dopfunten och måla ett kyrkfönster. Här kan du läsa mer.

Appen kyrkan

kvinna tittar genom kikhål i dörr

Tankar inför helgen – en blogg där präster funderar utifrån söndagens texter

Att göra det man måste, är att göra det man vill. Läs tankar inför helgen av prästen Catharina.