Foto: S Adman

Hamrånge & Hille församlingar

Information om personuppgiftsincident

Svenska kyrkan vill informera dig om en personuppgiftsincident som skedde i samband med att kyrkan utsattes för ett cyberangrepp i november 2023. Syftet med informationen är att berätta vad som hänt och vilka åtgärder kyrkan vidtagit. Vi ger även generella tips på vad du kan göra själv för att skydda dina personuppgifter.

En låda tepåsar står bredvid några muggar med Svenska kyrkans emblem.

Öppet hus på Eskön

Vi träffas i gamla skolan på Eskön. Anna Wedin är där med en kaffekorg, ett glatt humör och trevlig samvaro. Vi träffas mellan kl. 14-16. Vårens datum: 23 januari, 20 februari, 19 mars, 16 april, 14 maj Välkomna!

Sportlov

Hejsan! Vi vill bara påminna om att vi har sportlovsledigt från alla våra barngrupper (öppna förskolan, barnsången, miniorer, juniorer, pilgrimsBarn, Mini och barnkörer) under vecka 9 (26/2-3/3). Vi fyller Hille församlingsgården med konfirmander istället. På onsdag eftermiddag, 28/2, är ni välkomna på TacoLov i Hille församlingsgård! Vi ses kl 16.30-18.30 för att pyssla, umgås, fira gudstjänst och äta tacos. Alla åldrar är välkomna!

Ombyggnation i Hille kyrka

Vi bygger om i Hille kyrka och fr o m den 4 mars kommer toaletterna att vara ur bruk. Arbetet kommer troligen att pågå hela mars månad. Det finns toaletter i församlingsgården och utvändigt i källarplanet av församlingsgården. Vi ber er ha förståelse för stöket.

Musik i våra församlingar

Det är mycket musik i våra kyrkor. Konserter, musikgudstjänster och högmässor med körsång. Vill du vara med och sjunga finns det kyrkokör i både Hamrånge och Hille, barnkörer, en "sjung av hjärtat-kör" samt damkören Ad Astra i Hille. Kontakta någon av våra musiker för mer information.

Soppluncher

Vi bjuder in till Soppluncher i Hamrånge kyrka och Hille församlingsgård. Soppa, bröd, kaffe & kaka kostar 60kr. Klicka på bilden eller texten för att se vårens datum.

En person som kommit fram till en gammal kyrka håller en mobiltelefon i handen. På skärmen visas information om kyrkan.

Appen Kyrkguiden

Appen Kyrkguiden hjälper dig hitta till våra kyrkor. I kalendern finns aktuella gudstjänster, konserter och andra evenemang. Appen är gratis och finns för både iPhone och Android.

Hille församlingsgård

Öppettider och telefonnummer till expeditionerna!

Besöks-och telefontider på expeditionen i Hille församlingsgård: Måndag kl. 13-15. Telefontid 10-15, lunchstängt 12-13.30. Onsdag kl. 13.30-16. Fredag kl. 10-15, lunchstängt: 12-13.30. Besökstid på expeditionen i kyrkans hus i Bergby: Måndagar kl 10-12. Pastoratets expedition nås via telefon 026-635030 & 0297-572090

TacoLov

Pyssel - Andakt - Tacos - Gemenskap - För alla åldrar! kl 16.30-18.30. Våren 2024 träffas vi: Onsdag 21 februari i Hamrånge kyrka. Onsdag 28 februari i Hille församlingsgård. Torsdag 18 april i Hamrånge kyrka. Torsdag 16 maj i Hamrånge kyrka.

Lyssna, lär och upptäck

Under mer än tusen år har vi samlat på spännande berättelser och historier om och kring våra kyrkor. Sommaren 2022 lanserades mer än 60 berättelser från Svenska kyrkan i appen Storyspot och påsken 2023 släpptes 50 nya historier. T.ex. kan du lyssna på berättelser från Hamrånge och Hille.

Dela lika och rädda liv

Var tionde människa i världen saknar sitt dagliga bröd trots att det finns tillräckligt med resurser för att alla ska kunna äta sig mätta. Du kan vara med och förändra det.

Läs mer och ge en gåva