En ung glad tjej håller upp ett färggrant stenhjärta.
Foto: Magnus Aronson /Ikon

Barn & unga

Barnen är vår framtid och vi erbjuder flera olika grupper och verksamheter som riktar sig till barn, ungdomar och deras föräldrar.

En liten flicka sitter på golvet med en leksak i handen framför en vuxen.

Öppen förskola, musiklek & MINI

För dig som är hemma med mamma, pappa eller annan vuxen. Kom och träffa andra familjer. Lek, sjung, pyssla, fika, prata, umgås och må gott!

6-12 år

Här får barnen träffa jämnåriga och prata, pyssla, leka, lyssna till bibelberättelser och lära sig om kristen tro och tradition.

En psalmbok och en mikrofon ligger framlagda. I bakgrunden syns sjungande barn.

Barnkörer

Decibellen & Stjärnorna är våra barnkörer. De övar i Hille församlingsgård och medverkar i gudstjänster i Hamrånge och Hille. Klicka dig vidare till sidan med mer information om barnkörerna.

Spädbarnsmassage

I pastoratet bjuder vi in till grupper med spädbarnsmassage, både i Hille och Bergby. Det är Ewa Dahl som har utbildning som babymassageinstruktör och håller i kurserna. Det är aldrig för sent att börja massera sitt barn, men att delta i en kurs är bäst innan barnet börjar att krypa. Lämplig ålder är 1-8 månader.

TacoLov

Pyssel - Andakt - Tacos - Gemenskap - För alla åldrar! kl 16.30-18.30. Våren 2024 träffas vi: Onsdag 21 februari i Hamrånge kyrka. Onsdag 28 februari i Hille församlingsgård. Torsdag 18 april i Hamrånge kyrka. Torsdag 16 maj i Hamrånge kyrka.

Skolkontakter

Vill du och din klass lära er mer om kristna högtider och traditioner? Vill ni titta in i och lära er mer om Hamrånge & Hille kyrka? Eller är du nyfiken på vad Bibeläventyret är för något?

Kyrka-Idrott

Att ge sig ut på en gräsmatta, basketplan, isbana, löparbana, innebandyplan och tillsammans med kompisar få jaga en boll, en puck, hoppa högre eller längre och få känna hjärtat slå lite extra – det ska vara roligt! I samverkan med lokala idrottsföreningar vill Svenska kyrkan arbeta för en positiv idrottskultur. 

Några ungdomar sitter i en ring på golvet. En tjej har texten Du är lika viktig som jag på ryggen. Tända ljus i förgrunden.

Ungdom & konfirmand

Ungdomsgrupp, konfirmandledare eller konfirmand? Klicka dig vidare till mer information om våra grupper för dig som har börjat högstadiet och gymnasiet.

Barn använder appen kyrkan på iPad.

Ladda ner appen Kyrkan

En interaktiv kyrka. spela på orgeln, häll vatten i dopfunten eller måla ett kyrkfönster. Appen är gratis och innehåller ingen reklam. Passar barn i förskoleåldern.