Vattholma pastorat Besöksadress: PASTORSEXPEDITIONEN, Ärentunav 3, 74330 Storvreta Telefon: +46(18)366210 E-post till Vattholma pastorat Webbplats

Välkommen till Vattholma pastorat

Inom vårt pastorats gränser finns skolor och daghem, servicehus, vårdcentral, affärer, bibliotek och en levande landsbygd. Våra kyrkor, kapell och församlingshem står öppna för dig i glädje och sorg. Tillsammans går vi genom livet.

Hemsidan har fått nytt utseende och är under uppbyggnad.
Tack för din förståelse!

Välkommen till pastoratets kyrkor och kapell!
Här kan du se gudstjänstprogrammet och ladda hem en egen affisch.

Gudstjänster

Välkommen till pastoratets kyrkor och kapell! Här kan du se gudstjänstprogrammet och ladda hem en egen affisch.

Onsdagen 24 augusti är Församlingsexpeditionen i Storvreta stängd p.g.a fortbildning för personalen. Välkommen igen torsdag 25 augusti!

EXPEDITIONEN I STORVRETA STÄNGD 24 AUGUSTI

Häng med på 1 år med roliga träffar fyllda med kreativt skapande,  musik, lek, värderingsövningar och mycket mer.

Konfa 2017!

Konfirmationen är ett erbjudande till dig som är nyfiken på livet och vill veta mer om kristen tro och vad den kan betyda för dig. Häng med på 1 år med roliga träffar fyllda med kreativt skapande, musik, lek, värderingsövningar och mycket mer. Förutom de vanliga träffarna ingår även läger och gudstjänster oavsett vilken grupp man väljer.

Välkommen in!

Nu startar barnverksamhet igen!

Nu är hösten här. I Tensta-, Lena- och Ärentuna församlingar finns olika verksamheter och aktiviteter för barn i alla åldrar. Läs vad vi erbjuder olika åldersgrupper och när verksamheten startar upp. Välkommen in!

Aktuellt från Vattholma pastorat

Onsdag 14 september kl. 18.15 i Storvreta församlingsgård kommer det att vara informationsträff om Katekumenatet. Katekumenatet är ett slags konfirmation för vuxna. Det vänder sig till dig som inte konfirmerades ”när alla andra gjorde det”, eller inte är döpt men nu funderar på om det inte skulle vara intressant, eller som är både döpt och konfirmerad men skulle vilja fördjupas i din tro.

Katekumenatet - en vuxen väg till tro

Följ med på pastoratsresan till Stockholm!

Pastoratsresa 21 september

Följ med på pastoratsresan till Stockholm! Vi kommer att besöka Historiska museéet där vi blir guidade och visade föremål från våra tre kyrkor. Men vi kommer även besöka Ulriksdals slottspark och Fjärlishuset i Hagaparken. Dagen kommer att bli händelserik så anmäla dig redan nu.

Följ med Vetenskapens värld in i Tensta kyrka!

Tensta kyrka på Vetenskapens värld!

På bästa sändningstid måndag 23 maj kl 20:00 2016 fick vi följa med SVT 1 och Vetenskapens värld in i Tensta kyrka. Kyrkan fick vara en referenspunkt hur stora tak konstruerades och byggdes förr i tiden. Följ med Vetenskapens värld in i Tensta kyrka!

Helt ny bok om Tensta kyrkas medeltida kalkmålningar och deras konservering. Utgiven till julen 2015. Läs gärna några kapitel här på webben innan du fyller i din beställning!

Ny bok – köp idag!

Under våren har församlingar i Svenska kyrkan på begäran av Sveriges Radio/Ekot fått redovisa sina utlandsresor. Nu presenteras resultatet av den granskningen.

Granskning av Svenska kyrkan

Läs senaste numret av Kyrkbänken. Nu kan du ladda hem nr 4, 2016. (pdf).

Kyrkbänken

Läs senaste numret av Kyrkbänken. Nu kan du ladda hem nr 4, 2016. (pdf).