Vattholma pastorat Besöksadress: PASTORSEXPEDITIONEN, Ärentunav 3, 74330 Storvreta Telefon: +46(18)366210 E-post till Vattholma pastorat Webbplats

Välkommen till Vattholma pastorat

Inom vårt pastorats gränser finns skolor och daghem, servicehus, vårdcentral, affärer, bibliotek och en levande landsbygd. Våra kyrkor, kapell och församlingshem står öppna för dig i glädje och sorg. Tillsammans går vi genom livet.

Hemsidan har fått nytt utseende och är under uppbyggnad.
Tack för din förståelse!

Årets tema är "Vägmärken".

Pilgrimsvandra lör 1 oktober Vendel-Örbyhus-Tegelsmora, 18 km

Marialeden är en pilgrimsled mellan Tegelsmora och Gamla Uppsala. Vi delar upp den i ett antal vandringar under 2016. Årets tema är "Vägmärken".

En gång i månaden firar vi pannkaksgudstjänst i Storvreta församlingsgård.
Kl 16 börjar vi grädda och kl 17 äter vi tillsammans.
Kl 18 firar vi gudstjänst.

Pannkaka är gott!
Välkomna!

Pannkaksgudstjänst onsdag 28 september

En gång i månaden firar vi pannkaksgudstjänst i Storvreta församlingsgård. Kl 16 börjar vi grädda och kl 17 äter vi tillsammans. Kl 18 firar vi gudstjänst. Pannkaka är gott! Välkomna!

Välkommen in!

Nu startar barnverksamhet igen!

Nu är hösten här. I Tensta-, Lena- och Ärentuna församlingar finns olika verksamheter och aktiviteter för barn i alla åldrar. Läs vad vi erbjuder olika åldersgrupper och när verksamheten startar upp. Välkommen in!

Häng med på 1 år med roliga träffar fyllda med kreativt skapande,  musik, lek, värderingsövningar och mycket mer.

Konfa 2017!

Konfirmationen är ett erbjudande till dig som är nyfiken på livet och vill veta mer om kristen tro och vad den kan betyda för dig. Häng med på 1 år med roliga träffar fyllda med kreativt skapande, musik, lek, värderingsövningar och mycket mer. Förutom de vanliga träffarna ingår även läger och gudstjänster oavsett vilken grupp man väljer.

Aktuellt från Vattholma pastorat

Läs senaste numret av Kyrkbänken. Nu kan du ladda hem nr 4, 2016. (pdf).

Kyrkbänken

Läs senaste numret av Kyrkbänken. Nu kan du ladda hem nr 4, 2016. (pdf).

Du kan såklart också sitta en stund för dig själv och bara vara.
Hit är du alltid välkommen!

Middagsbön 12:45

Varje vardag finns möjlighet att delta i middagsbön i Storvreta församlingsgård. Du kan såklart också sitta en stund för dig själv och bara vara. Hit är du alltid välkommen!

Följ med Vetenskapens värld in i Tensta kyrka!

Tensta kyrka på Vetenskapens värld!

På bästa sändningstid måndag 23 maj kl 20:00 2016 fick vi följa med SVT 1 och Vetenskapens värld in i Tensta kyrka. Kyrkan fick vara en referenspunkt hur stora tak konstruerades och byggdes förr i tiden. Följ med Vetenskapens värld in i Tensta kyrka!

Helt ny bok om Tensta kyrkas medeltida kalkmålningar och deras konservering. Utgiven till julen 2015. Läs gärna några kapitel här på webben innan du fyller i din beställning!

Ny bok – köp idag!