Vattholma pastorat Besöksadress: PASTORSEXPEDITIONEN, Ärentunav 3, 74330 Storvreta Telefon: +46(18)366210 E-post till Vattholma pastorat Webbplats

Välkommen till Vattholma pastorat

Inom vårt pastorats gränser finns skolor och daghem, servicehus, vårdcentral, affärer, bibliotek och en levande landsbygd. Våra kyrkor, kapell och församlingshem står öppna för dig i glädje och sorg. Tillsammans går vi genom livet.

Hemsidan har fått nytt utseende och är under uppbyggnad.
Tack för din förståelse!

Gudstjänster

Välkommen till pastoratets kyrkor och kapell! Här kan du se gudstjänstprogrammet och ladda hem en egen affisch.

Måndag–fredag kl 10–12.

Sommartider på Församlingsexpeditionen i Storvreta

Från och med v.27–31, 4 juli – 5 augusti har expeditionen ändrade öppettider. Du är välkommen att ringa och besöka oss: Måndag–fredag kl 10–12.

Nu är sommaren här! Njut av lediga dagar, både soliga och regniga – välkommen med i det som vi i Vattholma pastorats församlingar arrangerar. Gå in på sommarsidan så du inte missar något!

Sommar, sommar, sommar...

Nu är sommaren här. Varför inte besöka en av våra vackra kyrkor.
Se när du kan besöka kyrkorna och hur du hittar till dem.

Sommaröppna kyrkor 2016

Nu är sommaren här. Varför inte besöka en av våra vackra kyrkor. Se när du kan besöka kyrkorna och hur du hittar till dem.

Kom och njut till ljuva toner under härliga sommarkvällar.
Välkommen!

Musik i sommarkväll

Kom och njut till ljuva toner under härliga sommarkvällar. Välkommen!

Aktuellt från Vattholma pastorat

Följ med Vetenskapens värld in i Tensta kyrka!

Tensta kyrka på Vetenskapens värld!

På bästa sändningstid måndag 23 maj kl 20:00 fick vi följa med SVT 1 och Vetenskapens värld in i Tensta kyrka. Kyrkan fick vara en referenspunkt hur stora tak konstruerades och byggdes förr i tiden. Följ med Vetenskapens värld in i Tensta kyrka!

Under våren har församlingar i Svenska kyrkan på begäran av Sveriges Radio/Ekot fått redovisa sina utlandsresor. Nu presenteras resultatet av den granskningen.

Granskning av Svenska kyrkan

Helt ny bok om Tensta kyrkas medeltida kalkmålningar och deras konservering. Utgiven till julen 2015. Läs gärna några kapitel här på webben innan du fyller i din beställning!

Ny bok – köp idag!

Läs senaste numret av Kyrkbänken. Nu kan du ladda hem nr 3, 2016. (pdf).

Kyrkbänken

Läs senaste numret av Kyrkbänken. Nu kan du ladda hem nr 3, 2016. (pdf).

Onsdag 14 september kl. 18.15 i Storvreta församlingsgård kommer det att vara informationsträff om Katekumenatet. Katekumenatet är ett slags konfirmation för vuxna. Det vänder sig till dig som inte konfirmerades ”när alla andra gjorde det”, eller inte är döpt men nu funderar på om det inte skulle vara intressant, eller som är både döpt och konfirmerad men skulle vilja fördjupas i din tro.

Katekumenatet - en vuxen väg till tro

Följ med på pastoratsresan till Stockholm!

Pastoratsresa 21 september

Följ med på pastoratsresan till Stockholm! Vi kommer att besöka Historiska museéet där vi blir guidade och visade föremål från våra tre kyrkor. Men vi kommer även besöka Ulriksdals slottspark och Fjärlishuset i Hagaparken. Dagen kommer att bli händelserik så anmäla dig redan nu.