Drop-in-dop

i Storvreta församlingsgård lördag 6 oktober kl 13-16

Bild: Alex & Martin/Ikon

Välkommen på dop!

För dig som vill bli döpt, för er som ”det inte blev av” när barnet var litet, för dig som vill konfirmeras, för dig som bara är tacksam över att allt är ordnat, här
är tillfället i höst!

Dop, dopkaffe, familjefoto
Kl. 13–16 finns präst, musiker, kanslist redo att ordna en fin dopgudstjänst just för dig. Efter dopet står sedan tårtbordet uppdukat i Stora salen för dopfest.
Ingen förbokning behövs. Allt är gratis. Dopklänning finns att låna.
Ballonger till alla barn och presentpåse till dopföjet. Möjlighet till familjefoto.

Första festen
Dopet är ofta den lilla människansförsta stora fest och ett fint tillfälle att
bli välkomnad in i både den närmaste familjen och den större gemenskapen som är kykan, Guds familj.
I dopet bekräftas uppdraget som människa:
att vara Guds medarbetare och verka för Guds rike här på jorden. Varje människa (!) är viktig och värdefull för just den individ den är. Det poängteras i dopet.

Genom dopet blir man också medlem i Svenska kyrkan, vilket har den
pratiska betydelsen att man inte bara har tillgång till kyrkans verksamhet - den är öppen för alla - men man får också riktad information om den. Man
riskerar på så sätt inte att missa viktig information om t.ex. utflykter, andlig
fördjupning, konfirmandverksamhet eller annat.
Som medlem är man också röstberättigad redan från 16 års
ålder i Kyrkovalet.
Ladda ner din egen folder

Har ni frågor?