Konfirmation 2022-2023

Konfirmationen är ett erbjudande till dig som är nyfiken på livet och vill veta mer om kristen tro och vad den kan betyda för dig. Under konfirmandtiden får du genom diskussioner, samtal och gudstjänster möjlighet att fundera över vem du är och vad du tror.

Välkommen som konfirmand!

Vattholma pastorat genomför konfirmationsläsning för alla som vill vara med om ett konfirmationsår på hemmaplan och är runt 14 år.
Du som är äldre kan också konfirmeras. Läs mer här

Du kan läsa mer om de olika konfirmationsgrupperna som vi erbjuder längre ner på sidan!
Anmäler dig gör du i formuläret som finns efter informationen längre ned på sidan. 

Livets mening är inte prestation. Meningen finns i att du är värdefull och viktig för att du är den du är. Som människa har du både ansvar för ditt eget liv och för hur du bemöter andra.
Vad handlar konfirmationen om?
Konfirmationen handlar om kristen tro, och kristen tro handlar om livet.
Vi pratar om grundläggande mänskliga frågor om vad som är ont, gott, relationer och meningen med livet. Du får även möjlighet att bli bekant med kyrkan, vad det är att fira gudstjänst, vara med om andakter, och vad det har med det livet att göra.
Som konfirmand får du...
- tid att prata om t.ex:
finns det rättvisa?
var går gränsen för människovärdet?
kan man tro på en Gud? finns det ett liv efter detta?
- ta reda på vad kristen tro är
- lära känna nya människor
- åka på läger
Med livets frågor som grund går vi på upptäcksfärd i den kristna tron!

Träffarna fylls av lek, musik, kreativt skapande, värderingsövningar och mycket mer. Förutom de vanliga träffarna ingår även läger och gudstjänster oavsett vilken grupp man väljer.

Det är helt fritt att välja vilken grupp man vill då alla alternativ är gratis. Det är också helt OK att ”testa på” för att se om det är något för dig. 

Konfirmation är öppen för alla!
Om du som vårdnadshavare är fundersam över hur/om din tonåring passar in i just dessa grupper så hör av dig. På inskrivningen är du naturligtvis välkommen med! Då träffar du ansvarig ledare och präst för respektive grupp. 

Konfirmandarbetslaget i Vattholma pastorat genom
Samuel Holmberg, Fritidsledare (se kontaktuppgifter nedan)


PS. Om inget av de här alternativen passar dig, kan du välja att bli kontaktad av oss för information om andra grupper. Du anmäler detta längst ner i formuläret nedan. DS

Berlinkonfa

Vi lever i en fantastisk värld som samtidigt är en orolig värld.  Det pågår många konflikter runt om i världen idag- både mellan länder men också i länder mellan olika grupper. Klimatet utmanar oss och allt detta väcker frågor. Vad är ett gott liv?  Varför finns det så mycket ondska? Vad är en människa och vilket värde har hon?  De mänskliga rättigheterna – vad spelar de för roll? Och vad säger den kristna tron?

Konfirmationstiden kommer att handla om hur det är att vara människa i denna tid- vad kan vi lära oss av historien och var finns vårt hopp? Vad vi kan göra i, med och för våra liv. Kom med på en spännande resa tillsammans- en resa som vi gör både här hemma med oss själva men också tillsammans till ett annat land.

Inskrivning: 20 november kl 11.00-15.00 i församlingsgården Storvreta

Läger
Upptaktsläger:
25-26 november 19.00-12.00 

11/12  11-15 Storvreta

15/1  13-17 Församlingssalen Tensta

12/2  11-15 Storvreta

3-5/3 marsläger på Finnåkers kursgård

16/4  11-15 Storvreta

Träffar tisdagar 16-18

  • 31/1 Storvreta
  • 28/2 Storvreta
  • 14/3 Storvreta
  • 28/3 Storvreta
  • 25/4  Ärentuna kyrka

14/5 Konfirmation i Ärentuna kyrka 11.00  

Resa till Berlin 1-5 april 2023

LANkonfa

Du som gillar att spela dataspel – det här är gruppen för dig.

Den här konfirmandgruppen träffas på tre stycken LAN-helger och det gemensamma marslägret med de andra konfirmandgrupperna. Upplägget för helgerna är att du som deltagare tar med dig din egen dator eller konsol, och vi spelar olika spel tillsammans och enskilt. Spelandet varvar vi med olika pass där vi pratar om den kristna tron, Jesus, frågor som berör våra liv, att vara medmänniska och annat som gruppen vill prata om. Vi kommer också se på film som ingång till olika teman som vi diskuterar. 

Där det går så använder vi spelen i passen, till exempel genom att spela spel med fokus på samarbetsövningar. Och de spel vi spelar gemensamt som organiserad aktivitet kommer att vara gratisspel på Steam.

Inskrivning: onsdag 23 november 18-21 storvreta

Upptaktsläger 25-26 november 19.00-12.00 

9-11/12 LAN Storvreta

3-5/2 LAN Storvreta 

3-5/3 läger

14/3 16-18 Storvreta påsk

14-16/4 LAN Storvreta

26/4 18-21 Lena kyrka

13/5 LAN-konfirmation i Lena kyrka 16.00 

Fjällkonfa

Det här är alternativet för dig som vill lägga en sommarvecka i fjällen där vi kombinerar konfirmationsundervisning med vandring och läger! Vi kommer göra dagsutflykter och bo på lägergård.
Exakt plats för lägret kommer meddelas senare!

Upptaktsläger 25-26 november 19.00-12.00 

Spår 1: Cirka en träff i månaden på tisdagar 16-18:
6/12, 24/1, 7/2, 14/3, 18/4, 2/5, 16/5 (med föräldramöte)

Marsläger 3-5/3 tillsammans med våra andra grupper på Finnåkers kursgård

Fjällläger vecka 31


Spår 2
:
För dig som har mycket under terminen erbjuder vi också ett snabbspår.
Dagläger på hemmaplan vecka 25: 19/6-22/6 + fjälläger vecka 31

13/8 Konfirmation i Lena kyrka


PS. Om inget av de här alternativen passar dig, kan du välja att bli kontaktad av oss för info om andra grupper. Du anmäler detta längst ner i formuläret nedan. DS.

Anmäl dig här nedan

Anmälan till konfaåret 22/23! Här kan du anmäla dig till konfirmationsläsning inom Vattholma pastorat. Vi erbjuder 3 olika alternativ.

Vuxenkonfirmation - katekumenat

Längtar du efter en tro? Söker du ett sammanhang där dina frågor och erfarenheter är utgångspunkten, inte de färdiga svaren? Då kan katekumenatet vara något för dig.

Vuxenkonfa