Konfirmation 2021-2022

Konfirmationen är ett erbjudande till dig som är nyfiken på livet och vill veta mer om kristen tro och vad den kan betyda för dig. Under konfirmandtiden får du genom diskussioner, samtal och gudstjänster möjlighet att fundera över vem du är och vad du tror.

Välkommen som konfirmand!

Vattholma pastorat genomför konfirmationsläsning för alla som vill vara med om ett konfirmationsår på hemmaplan och är runt 14 år.
Du som är äldre kan också konfirmeras. Läs mer här

Du kan läsa mer om de olika konfirmationsgrupperna som vi erbjuder längre ner på sidan!
Anmäler dig gör du i formuläret som finns efter informationen längre ned på sidan. 

Livets mening är inte prestation. Meningen finns i att du är värdefull och viktig för att du är den du är. Som människa har du både ansvar för ditt eget liv och för hur du bemöter andra.
Vad handlar konfirmationen om?
Konfirmationen handlar om kristen tro, och kristen tro handlar om livet.
Vi pratar om grundläggande mänskliga frågor om vad som är ont, gott, relationer och meningen med livet. Du får även möjlighet att bli bekant med kyrkan, vad det är att fira gudstjänst, vara med om andakter, och vad det har med det livet att göra.
Som konfirmand får du...
- tid att prata om t.ex:
finns det rättvisa?
var går gränsen för människovärdet?
kan man tro på en Gud? finns det ett liv efter detta?
- ta reda på vad kristen tro är
- lära känna nya människor
- åka på läger
Med livets frågor som grund går vi på upptäcksfärd i den kristna tron!

Träffarna fylls av lek, musik, kreativt skapande, värderingsövningar och mycket mer. Förutom de vanliga träffarna ingår även läger och gudstjänster oavsett vilken grupp man väljer.

Det är helt fritt att välja vilken grupp man vill då alla alternativ är gratis. Det är också helt OK att ”testa på” för att se om det är något för dig. 

Konfirmation är öppen för alla!
Om du som vårdnadshavare är fundersam över hur/om din tonåring passar in i just dessa grupper så hör av dig. På inskrivningen är du naturligtvis välkommen med! Då träffar du ansvarig ledare och präst för respektive grupp. 

Konfirmandarbetslaget i Vattholma pastorat genom
Samuel Holmberg, Fritidsledare (se kontaktuppgifter nedan)


PS. Om inget av de här alternativen passar dig, kan du välja att bli kontaktad av oss för information om andra grupper. Du anmäler detta längst ner i formuläret nedan. DS

Konfirmation - TAIZÉ

Välkommen med i en konfirmand grupp som avslutas efter själva konfirmationen med en resa till Taizé i södra Frankrike. Taizé är ett ställe som lockar tusentals ungdomar varje år från hela världen. Det är ett kloster egentligen och det märks mest i att alla samlas till bön i den stora Försoningskyrkan tre gånger om dagen. Bönerna i sig fylls med mycket sånger sjungna på olika språk, textläsning på flera språk och en längre stunds tystnad. Mellan samlingarna i kyrkan är det träffar i större och mindre grupper och en lär känna folk från alla möjliga länder och kulturer. Tillvaron i Taizé präglas av öppenhet, tillit, enkelhet och gemenskap. Träffarna kommer att bygga på detta men också vanliga konfirmand teman som rör kristen tro och det mänskliga livet. Vi blandar lek och allvar, stillhet och kreativitet – precis som i Taizé!

Inskrivning:
14/11 kl. 16-19 i Storvreta församlingsgård

Terminsstart: HT 16/11, VT 18/1 

Träffar: Tisdagar kl. 16-18 varannan vecka (tre träffar på hösten, jämna veckor och åtta på våren udda veckor)

Läger: 18-20/3 på Finnåkers kursgård Västerås, för alla konfirmander

Påskvandring: Lördag 9/4 

Konfirmation: 7-8/5 i Tensta kyrka

Taizéresa: 6-15/8 (v. 32) 2022

 

Konfirmation - LAN

Du som gillar att spela dataspel – det här är gruppen för dig.

Du som gillar att spela dataspel – det här är gruppen för dig!

Den här konfirmandgruppen träffas på tre stycken LAN-helger och det gemensamma marslägret med de andra konfirmandgrupperna. Upplägget för helgerna är att du som deltagare tar med dig din egen dator eller konsol, och vi spelar olika spel tillsammans och enskilt. Spelandet varvar vi med olika pass där vi pratar om den kristna tron, Jesus, frågor som berör våra liv, att vara medmänniska och annat som gruppen vill prata om. Vi kommer också se på film som ingång till olika teman som vi diskuterar.

Vi avslutar konfirmandtiden med att tillsammans åka till Dreamhack summer 2022.

Där det går så använder vi spelen i passen, till exempel genom att spela spel med fokus på samarbetsövningar. Och de spel vi spelar gemensamt som organiserad aktivitet kommer att vara gratisspel på Steam.

Inskrivning: 14/11 kl. 16-19 i Storvreta församlingsgård

LAN: 10-12/12, 21-23/1, 1-3/4 Trekanten, Vattholma

Läger: på Finnåkers kursgård, Västerås 18–20/3

Påskvandring:
lördag 9/4

Redovisningsträning:
10/5 kl. 17-21

Konfirmation: 4-5/6

 

Varannan-onsdagskonfirmander

En helt vanlig konfirmandgrupp, där vi pratar om den kristna tron, Jesus och frågor som berör våra liv. Konfirmation handlar om kristen tro och kristen tro handlar bland annat om ditt liv och dina frågor. Vi använder drama, skapande, uteaktiviteter, musik m.m. allt utifrån era intressen. Vi anpassar kvällarna efter gruppen!

Inskrivning: 14/11 kl. 16-19 i Storvreta församlingsgård

Träffar: Onsdagar udda veckor kl. 18-21 med start 19/1 

Söndag 6/2
träff kl. 10-16

Föräldramöte 6/2
kl. 15.30-16

Läger: 18-20/3 på Finnåkers kursgård Västerås, för alla konfirmander

Påskvandring: Lördag 9/4 

Konfirmation: 6/6 i Ärentuna kyrka


PS. Om inget av de här alternativen passar dig, kan du välja att bli kontaktad av oss för info om andra grupper. Du anmäler detta längst ner i formuläret nedan. DS.

Anmäl dig här nedan

Anmälan till konfaåret 21/22! Här kan du anmäla dig till konfirmationsläsning inom Vattholma pastorat. Vi erbjuder 3 olika alternativ.

Vuxenkonfirmation - katekumenat

Längtar du efter en tro? Söker du ett sammanhang där dina frågor och erfarenheter är utgångspunkten, inte de färdiga svaren? Då kan katekumenatet vara något för dig.

Vuxenkonfa