Välkommen som medlem i Svenska kyrkan

Svenska kyrkan är till för alla. Som medlem bidrar du till öppna mötesplatser i vardag och helg, i glädje och sorg, i stort och i smått.

Bild: Magnus Aronson

Alla medlemmer i Svenska kyrkan behövs!

Vill du bli medlem i Svenska kyrkan, Tensta-, Lena- eller Ärentuna församling, tar du kontakt med pastorsexpeditionen. Det gäller både om du tidigare varit medlem eller inte. Du kan använda blanketten nedan för att fylla i en ansökan. Du kan också formulera dig fritt i ett vanligt brev till församlingen där du är skriven. Kontaktuppgifter finns här nedan. Vi tar sedan kontakt med dig.

Välkommen!

Medlem genom dopet

• Genom dopet blir man medlem i Svenska kyrkan. Både barn, tonåringar och äldre kan döpas. Rådgör med en präst i din församling om vilken förberedelse för dopet som kan bli aktuell i ditt fall.
  • Du som lämnat Svenska kyrkan är välkommen tillbaka som medlem. Om du inte är döpt samråder du med en präst om vilken dopförberedelse som kan bli aktuell i ditt fall.
  • Du som är döpt i ett annat kristet trossamfund är välkommen som medlem i Svenska kyrkan. Något nytt dop behövs inte men församlingen erbjuder dig undervisning i Svenska kyrkans tro och lära.
  • Församlingen erbjuder undervisning och samtalsgrupper om dop och Svenska kyrkans tro till alla som önskar. Det kan ske på olika sätt beroende på var man bor.

Inträde i Svenska kyrkan

Ladda ner blankett för inträde (pdf)
Skriv ut blanketten och skicka in den till:
Församlingsexpeditionen,
Ärentunavägen 3,
743 30 Storvreta
E-post: Vattholma pastorat

En kyrka - många ansikten

Med nästan sju miljoner medlemmar.
Med tretusen kyrkor, som är vårt gemensamma kulturarv,
verksamhet för alla åldrar och på många språk är Svenska
kyrkan angelägen för alla.
I centrum finns en flertusenårig tro, på Gud, på människans
lika och unika värde, på människan som ansvarig medskapare
och på att människan aldrig är ensam.
Lär mer i En kyrka - många ansikten, en broschyr om Svenska kykan (pdf)