Lediga tjänster

Vattholma pastorat med församlingarna Ärentuna, Lena och Tensta, tillhör Uppsala kommun, och har ca 7300 kyrkotillhöriga. Pastoratet ligger straxt norr om Uppsala och inkluderar orterna Storvreta, Vattholma och Skyttorp. De tre orterna är alla stationssamhällen vid Ostkustbanan.  Storvreta är idag Uppsala kommuns tredje största tätort efter Uppsala och Sävja. Vi har ca 25 anställda fördelade på tre arbetsplatser.

Präst 80-100%

Tjänsten är främst förlagd till Lena församling där du blir ansvarig församlingsgpräst. Det innebär att möta och samarbeta med församlingsbor i alla åldrar. Det är viktigt att du trivs med och är intresserad av barn- och familjearbetet. Du ansvarar för skolkontakter och konfirmander liksom temakvällar för vuxna.
Vi ser gärna att du är utbildad bibeläventyrare.
I tjänsten ingår också samlingar med äldre och att hålla andakt på äldreboende.

Vi förutsätter vi att du tillhör Svenska kyrkan. Ditt tjänsteställe blir i Vattholma, på församlingshemmet Trekanten.
Provanställning kan bli aktuell. Körkort och bil krävs för tjänsten.
Tillträde i augusti 2018 el tidigare.
Sista ansökningsdag är 20 april.

Vill du veta mer kontakta: Kyrkorådets ordförande Klas Lundström
tel: 076-833 00 16, eller Kh Eva Åsjö tel: 070-299 52 80.

Välkommen med din ansökan:
Vattholma pastorat eller Vattholma pastorat, Ärentunavägen 3, 743 30 Storvreta.

Kyrkomusiker 80-100%

Tjänsten är främst förlagd till Tensta och Lena församlingar.
Här finns Tensta-Lena kyrkokör som består av ett 40-tal ambitiösa medlemmar. Kören har framfört flera stora verk och vill gärna fortsätta med detta.
Förutom gudstjänster och kyrkliga handlingar ingår att spela på musikgudstjänster, äldreboenden, leda barnkör samt ansvara för pastoratets orglar.

Vi förutsätter vi att du tillhör Svenska kyrkan. Provanställning kan bli aktuell. Körkort och bil krävs för tjänsten.
Ditt tjänsteställe blir i Vattholma, på församlingshemmet Trekanten.
Tillträde i augusti 2018 el tidigare.
Sista ansökningsdag är 20 april.

Vill du veta mer kontakta: Kyrkorådets ordförande Klas Lundström
tel: 076-833 00 16, eller Kh Eva Åsjö tel: 070-299 52 80.

Välkommen med din ansökan:
Vattholma pastorat eller Vattholma pastorat, Ärentunavägen 3, 743 30 Storvreta.