Pilgrimsvandring

I Vattholma pastorat finns två vandringssleder: Marialeden, är en pilgrimsled som går mellan Tegelsmora och Gamla Uppsala, och den nyinvigda Salstaleden, som går mellan Vattholma och Skyttorp, via Salsta.

Marialeden - pilgrimsvandring i Tiundaland

Marialeden, är en 8 mil lång pilgrimsled som går mellan Tegelsmora kyrka och Gamla Uppsala kyrka. Marialedens terräng är skiftande. På sina håll skogsstigar, på andra bitar grus- eller asfaltsväg. Marialeden är inte handikappanpassad. Leden invigdes i juni 2010.

Pilgrimsvandring på Salstaleden 29 maj - vandringsleden mellan Vattholma och Skyttorp

Varför inte fira alla mammor på morsdag med en pilgrimsvandring på Salstaleden den 29 maj? Vi inleder med en kort andakt i Katarinakapellet kl. 14.30 innan vi styr stegen mot Lena kyrka. Salstaleden bjuder på både kulturhistoria, slottsmiljö, istidslämningar och vackra gamla ekar. Vandringen går mellan Skyttorps och Vattholmas tågstationer, till stor del uppe på Vattholmaåsen som ringlar sig fram i landskapet. Du kan pilgrimsvandra gärna på Salstaleden i din egen takt. Här kan du ladda ned ditt egna textdokument med vandringsstopp/hållplatser för reflektion.

Hand med frälsarkransarmband som håller liten Jesusikon

Pilgrimsvandra på Salstaleden i din egen takt

Nu kan du som vill pilgrimsvandra Salstaleden med tid för reflektion ladda ner ett eget dokument där texter finns för ett antal hållplatser/stopp längs leden. Häftet är sammanställt av prästerna i Vattholma pastorat Kristina Lockner och Björn Nilsson.