Barn och familj

I Tensta-, Lena- och Ärentuna församlingar finns olika verksamheter och aktiviteter för barn i alla åldrar. Här kan du läsa om vad som finns för de olika åldersgrupperna.

Barn 0-5 år - Nu är vi igång för våren!

Öppet hus-verksamheterna i pastoratet är öppna för dig med små barn och som är dagledig. I Skyttorp finns även Kyrkans barntimmar för 4-5-åringar. Välkommen in!

Barn 6-13 år

För barn i åldern 6-13 år finns flera aktiviter att välja bland. I alla församlingar inom pastoratet finns miniorer, juniorer och barnkörer. Här kan du läsa mer om allt som händer. Välkommen att vara med i våra grupper du också!

Barnkörer i pastoratet

För dig som tycker om att sjunga finns barnkörer i pastoratets alla tre församlingar, Tensta, Lena och Ärentuna. Välkommen att anmäla pojkar och flickor till någon av barnkörerna! Det är härligt att sjunga!

Ungdomar - kom o häng med oss!

Grupper för dig mellan 14-19 år. Hit kan du komma och träffa jämnåriga och umgås i en avslappnad gemenskap. Vi ses!

SöndagsKUL i Ärentuna församling våren 2022

Vid flera tillfällen under våren finns möjlighet för de små att få en egen stund under gudstjänsten. SöndagsKUL pågår vid sidan av gudstjänsten, med start och avslutning tillsammans med de andra gudstjänstdeltagarna.

Kvälls-öppet hus med middag

Vi träffas torsdagar jämna veckor kl. 16-19 och kl. 18 firar vi efter-maten-gudstjänst. Lekrummet är öppet för barnen. Välkommen att dela gemenskap med trevliga samtal över god middag i Kyrkans hus!

Appen kyrkan

Kyrkan är Svenska kyrkans app för barn i förskoleåldern. I den kan du besöka en kyrka för att bland annat spela på orgeln, hälla vatten i dopfunten och måla ett kyrkfönster. Här kan du läsa mer.