Tensta kyrkliga syförening

I Tensta församling finns vår syförening. En gammal tradition som vi är rädd om.

Syföreningen startar för våren 10 februari och har sista träffen för terminen den 19 maj.

Syföreningen träffas i Tensta sockenstuga torsdagar 11.00–13.00, jämna veckor.

Tensta kyrkliga syförening bjuder in alla, unga som gamla, att få vara med i ett härligt gäng som gör ett viktigt arbete, och samtidigt ha trevliga samtal.
Ta med ditt eget fikabröd, kaffe och te finns på plats.

Syföreningar runt om i Sverige har samlats månad efter månad, år efter år och och broderat, sytt, deltagit i andakter.

Månad efter månad och år efter år samlas tiotusentals kvinnor till syföreningsmöten i Svenska kyrkans församlingar. Här samtalar de, deltar i andakt, handarbetar och studerar samtidigt som de ger av sitt engagemang, sin tid och sina pengar till kyrka, diakoni och mission.

Syföreningarnas historia i Svenska kyrkan är över 160 år lång. De är och har varit en omfattande folklig rörelse i kyrka och samhälle över hela landet.

Välkommen med du också!

Undrar du något kan du kontakta syföreningens ordförande med e-post (klicka på namnet)
Kerstin Johansson
eller via telefon 018-37 90 44

Du kan också kontakta Tensta församlings präst Kristina Lockner, se uppgifter nedan.