Nora församling

Vi är en aktiv församling i Tärnsjö som ligger i nordvästra Uppland med närhet till Dalälven och härliga friluftsområden. Svenska kyrkan i Tärnsjö vill bygdens bästa och uppmuntrar till lokalt engagemang.

Välkommen till våra gudstjänster i december!

En gudstjänst kan gå till på många olika sätt - vi sjunger psalmer, läser ur Bibeln och tolkar vad bibelordet betyder för oss här och nu, i en predikan eller reflektion, och vi ber. Ibland firar vi också nattvard i en mässa. Klicka och läs mer om våra kommande gudstjänster.

Räkna ner med adventskalendern!

I år har vi en adventskalender i Nora församling! Vi öppnar en lucka varje dag från 1 december till julafton. Luckorna finns på fönster och dörrar i och kring församlingshemmet och kyrkan samt på Facebook och Instagram (sök på noratarnsjoforsamling) där vi skriver om dagens lucka runt kl 12 varje dag.

Luciagudstjänst utanför församlingshemmet!

SÖNDAG 11 DECEMBER 16.00 vid församlingshemmet. Vi firar Lucia utomhus i år också, eftersom det var uppskattat förra året. Lucia med följe, som är barn- och ungdomsgrupperna i Nora församling, kommer att stå på församlingshemmets veranda/trapp och som vanligt ge oss årets luciaupplevelse. Alla är välkomna att lyssna och njuta framför församlingshemmet. Vi bjuder på glögg och pepparkakor och mysig stämning så klart!

Onsdagsträffar i församlingshemmet!

ONSDAGAR 10.00-12.30 träffas vi i församlingshemmet för fika och umgänge. Gör ett avbrott i vardagen och kom för en pratstund och en fika! Alla är varmt välkomna.

Julmatkassen

Har du det extra kämpigt med ekonomin till jul? Då kan du ansöka om Julmatkassen om du bor i Östervåla Harbo pastorat, Nora församling, Vittinge församling eller Västerlövsta pastorat. I år samlas Svenska kyrkans församlingar i Heby kommun till en gemensam satsning. Julmatkassen innehåller presentkort på mataffärer där man även kan köpa enklare julklappar.

Öppettider på expeditionen

Församlingsexpeditionen är öppen tisdagar & onsdagar 10.00–12.00 samt torsdagar 17.00-20.00. Välkommen att kontakta oss på tel 0292-500 09, via e-post till nora.tarnsjo.forsamling@svenskakyrkan.se eller att besöka oss!

En person som kommit fram till en gammal kyrka håller en mobiltelefon i handen. På skärmen visas information om kyrkan.

Appar

Har du testat Svenska kyrkans appar? I appen "Kyrkguiden" kan du hitta kyrkor, gudstjänster och evenemang i din närhet och hela Sverige. Appen "Kyrkan" är en interaktiv app för barn i förskoleåldern och så finns appen "Utlandskyrkan" med Svenska kyrkans kyrkor och evenemang i utlandet.

Ta ställning för en rättvis värld

Stöd utsatta människor varje dag.

Bli månadsgivare nu