Nora församling

Vi är en aktiv församling i Tärnsjö som ligger i nordvästra Uppland med närhet till Dalälven och härliga friluftsområden. Svenska kyrkan i Tärnsjö vill bygdens bästa och uppmuntrar till lokalt engagemang.

Sommarmusik i Nora församling!

TISDAGAR 18.30 i Nora kyrka kan du lyssna till finstämd musik i sommarkväll. På programmet finns många olika musikstilar och musiker. Om fler än 50 personer vill besöka konserterna eller om du hellre vill lyssna utanför kyrkan kommer det att finnas högtalare och bänkar/stolar utanför kyrkan. Du är varmt välkommen till sommarmusiken i Nora församling! Klicka för att se hela sommarmusikprogrammet.

Sommarmusiken startar med Sing-O-alla Orkestern

SÖNDAG 27 JUNI 18.00 i Nora kyrka. Sing-O-alla Orkestern är tillbaka med jazziga och nostalgiska toner från förr. Sing-O-alla Orkestern består av Isabelle Biloff, sång, Johan Wallin, piano, Alf Östlund, kontrabas och Erik Sunnerstam, flöjt.

Sommarmusik vid Österbo fäbodar

TISDAG 29 JUNI 18.30 vid Österbo fäbodar. Nora församlings kantor Pia Sundström sjunger och spelar tillsammans med sin son Axel på temat "Hymn, visa och psalm". Om det är mycket mygg vid fäbodarna flyttas konserten till kyrkan. Håll utkik på affischer och facebook.

Våra digitala gudstjänster kan ses här!

Under sommaren kommer vi inte spela in gudstjänsterna. De gudstjänster och andakter vi spelat in tidigare under året finns kvar ett tag till här på hemsidan. Klicka här och titta.

Kyrkan är öppen

Kyrkan är öppen varje vardag i sommar. Du är välkommen in för enskild andakt, att tända ett ljus eller bara sitta ned i stillhet. Öppettider: VARDAGAR KL 9-15. Välkommen in!

Tack Bengt!

Vi tackar vår kyrkoherde Bengt Bengtsson för alla år med oss i Nora församling när han nu går i pension. P g a pågående pandemi kan vi inte, som brukligt är, fira en avtackningsgudstjänst i kyrkan. I stället spelar vi in en digital gudstjänst till söndag 18 april som kan ses på vår facebooksida och hemsida. Vi vet dock att många vill ta ett personligt avsked av Bengt och därför planerar vi en friluftsgudstjänst med Bengt i juni. Mer information kommer i god tid, så håll utkik!

Välkommen Anna-Katrin!

På Skärtorsdagen den 1 april börjar vår nya kyrkoherde Anna-Katrin Sigfridson Olovsson hos oss i Nora församling. Bengt Bengtsson går i pension och Anna-Katrin tar över rodret. Vi hälsar henne varmt välkommen!

Ställ upp i kyrkovalet i höst!

Vill du vara med och påverka Nora församlings framtid? Då ska du ställa upp som kandidat i kyrkovalet. Här kan du läsa hur du gör för att vara med och påverka arbetet i din församling.

Ring eller mejla till oss!

P g a smittrisken önskar vi att du ringer eller mejlar oss i första hand. Du når oss säkrast tisdagar och onsdagar kl 10-12 och torsdagar kl 17-20, men för det mesta svarar vi även när du ringer andra tider.

EU-stöd

Nora församling har erhållit projektstöd ur landsbygdsprogrammet för främjande av besöksnäring. Projektet omfattar renovering av Klockartäppan, grillkåta och lekredskap vid Österbo fäbodar, spång till Hundsjön samt att förbättra skyltning för Kyrkstigen och Österbo fäbodar. Länsstyrelsens beslut grundar sig på EU-parlamentets och rådets förordning (EU) nr 1303/2013.

Dataskyddsförordningen - GDPR

Svenska kyrkan har hanterat personuppgifter i flera hundra år på ett ansvarsfullt och respektfullt sätt och det tänker vi fortsätta att göra. Den 25 maj 2018 infördes den nya Dataskyddsförordningen GDPR, vilken syftar till att stärka skyddet för den enskilda individen vid behandling av personuppgifter. Klicka här och läs mer.