Nora församling

Vi är en aktiv församling i Tärnsjö som ligger i nordvästra Uppland med närhet till Dalälven och härliga friluftsområden. Svenska kyrkan i Tärnsjö vill bygdens bästa och uppmuntrar till lokalt engagemang.

Vasaloppsgudstjänst

SÖNDAG 3 MARS i församlingshemmet. Välkommen kl 08.00 för frukost och se starten i vasaloppet på storbildsskärm. Vår präst Thorleif Skeppstedt är på plats och en enkel frukost serveras. Vi firar gudstjänst kl 10.00 och äter sedan blåbärssoppa till kyrkkaffet. Välkommen!

Jubileumskonsert med Nora Kyrkokör

LÖRDAG 9 MARS 15.00 i Nora kyrka. Nora Kyrkokör fyller 100 år och det firar vi med en jubileumskonsert i kyrkan. Körledare är Gunnar Klum. Efter konserten blir det mingel i kyrkan. Kom och var med och fira!

Välkommen till våra gudstjänster i mars!

En gudstjänst kan gå till på många olika sätt - vi sjunger psalmer, läser ur Bibeln och tolkar vad bibelordet betyder för oss här och nu, i en predikan eller reflektion, och vi ber. Ibland firar vi också nattvard i en mässa. Klicka och läs mer om våra kommande gudstjänster.

Stickcafé

MÅNDAGAR JÄMNA VECKOR 10.00-12.00 i församlingshemmet. Gillar du att handarbeta? Då är du välkommen till stickcafé i församlingshemmet. Vi stickar, virkar, broderar eller det handarbete du gillar att göra. Vi träffas varannan måndag jämna veckor. Följande dagar gäller i mars/april: 4/3, 18/3, 15/4 och 29/4. Naturligtvis fikar vi också. Välkommen!

Är du nyfiken på vårt frivilligarbete?

En viktig del av vårt församlingsarbete är våra frivilliga medarbetare - våra ovärderliga hjälpare i verksamheten. Som frivillig ideell medarbetare hjälper du till med olika aktiviteter i församlingen, t ex hjälpa till vid kyrkkaffe eller baka en kaka. Du kanske vill vara medföljare på våra andakter på Liljebacken, skriva texter eller ordna konserter? Klicka och läs mer om våra nya grupper.

Onsdagsträffar i församlingshemmet!

Varje ONSDAG 10.00-12.00 är du välkommen till onsdagsträff i församlingshemmet. Kom för en god fika och gott umgänge. Personal finns alltid på plats för frågor och samtal. Välkommen!

Terminsstart!

Vårterminen startar vecka 5 (29-31/1 2024) för våra barn- och ungdomsgrupper. Klicka och kolla vilken tid din grupp träffas.

Öppettider på församlingsexpeditionen

Öppettiderna på församlingsexpeditionen är tisdagar, onsdagar och torsdagar 10.00–12.00. Välkommen in eller att kontakta oss på tel 0292-500 09 eller via e-post till nora.tarnsjo.forsamling@svenskakyrkan.se.

En person som kommit fram till en gammal kyrka håller en mobiltelefon i handen. På skärmen visas information om kyrkan.

Appar

Har du testat Svenska kyrkans appar? I appen "Kyrkguiden" kan du hitta kyrkor, gudstjänster och evenemang i din närhet och hela Sverige. Appen "Kyrkan" är en interaktiv app för barn i förskoleåldern och så finns appen "Utlandskyrkan" med Svenska kyrkans kyrkor och evenemang i utlandet.

En gåva för världen

Som månadsgivare tar du ställning för alla människors rätt till ett värdigt liv.

Bli månadsgivare