Nora församling

Vi är en aktiv församling i Tärnsjö som ligger i nordvästra Uppland med närhet till Dalälven och härliga friluftsområden. Svenska kyrkan i Tärnsjö vill bygdens bästa och uppmuntrar till lokalt engagemang.

Sommarcafé i Bagarstugan

Söndagar, måndagar och tisdagar kl 12.00-18.00 håller vi öppet i vårt sommarcafé i bagarstugan, bredvid församlingshemmet. Caféet öppnar måndag 24 juni och har öppet till tisdag 30 juli. Kom och köp en gofika eller en smörgås och slå dig ner i den grönskande trädgården. Det passar fint på söndagarna efter gudstjänsten och på tisdagarna före sommarmusiken. Välkommen!

Epa- och moppeträff

MÅNDAG 1 JULI 16.00-20.00 vid församlingshemmet. Kom och visa din epatraktor eller din moppe. Vi grillar korv, umgås och snackar bilar och mopeder. Alla är välkomna!

Allsångskvällar vid Bagarstugan

MÅNDAG 8 JULI & 5 AUGUSTI 18.30 samlas vi vid Bagarstugan och sjunger tillsammans. Det blir sommarkvällar i sångens tecken med Monika Morling och Margareta Alkstål. Vi övar våra röster med att sjunga välkända svenska toner. Alla är varmt välkomna!

Bokträff

MÅNDAG 14 JULI 16.00-18.00 i församlingshemmet. Vi träffas och pratar om en bok - läs boken "Körsbärslandet" av Dörte Hansen och kom till bokträffen. Vi samtalar om bokens innehåll och fikar tillsammans.

Onsdagsträff på kyrkogården!

Onsdagsträffarna har flyttat ut på kyrkogården! Under sommaren är alla onsdagsträffar utomhus och hålls i parken på kyrkogården. Vaktmästarna dukar upp fika och du är välkommen för en pratstund.

Välkommen till våra gudstjänster i sommar!

En gudstjänst kan gå till på många olika sätt - vi sjunger psalmer, läser ur Bibeln och tolkar vad bibelordet betyder för oss här och nu, i en predikan eller reflektion, och vi ber. Ibland firar vi också nattvard i en mässa. Klicka och läs mer om våra kommande gudstjänster.

Är du nyfiken på vårt frivilligarbete?

En viktig del av vårt församlingsarbete är våra frivilliga medarbetare - våra ovärderliga hjälpare i verksamheten. Som frivillig ideell medarbetare hjälper du till med olika aktiviteter i församlingen, t ex hjälpa till vid kyrkkaffe eller baka en kaka. Du kanske vill vara medföljare på våra andakter på Liljebacken, skriva texter eller ordna konserter? Klicka och läs mer om våra nya grupper.

Somaröppettider på församlingsexpeditionen

Vi har begränsat öppettiderna till onsdagar på församlingsexpeditionen under veckorna 26-32. Välkommen in eller att kontakta oss på tel 0292-500 09 eller via e-post till nora.tarnsjo.forsamling@svenskakyrkan.se. Ordinarie öppettider är tisdagar, onsdagar och torsdagar 10.00–12.00.

En person som kommit fram till en gammal kyrka håller en mobiltelefon i handen. På skärmen visas information om kyrkan.

Appar

Har du testat Svenska kyrkans appar? I appen "Kyrkguiden" kan du hitta kyrkor, gudstjänster och evenemang i din närhet och hela Sverige. Appen "Kyrkan" är en interaktiv app för barn i förskoleåldern och så finns appen "Utlandskyrkan" med Svenska kyrkans kyrkor och evenemang i utlandet.

Ge en gåva för världen

Som månadsgivare tar du ställning för alla människors rätt till ett värdigt liv.

Bli månadsgivare i dag