Kyrka och kyrkogård

Nora kyrka är belägen i utkanten, men ändå centralt i Tärnsjö. Kyrkan ligger mitt på kyrkogården och här finns också ett kapell. För mer information om kyrkan, går kyrkobeskrivningen att beställa.

Nora kyrka

Nora kyrka ligger vackert mitt på kyrkogården omgiven av gravar och gravstenar. Kyrkan i sin nuvarande utformning är från 1786 och är den tredje kyrkan i Nora.

Uppståndelsens kapell

Uppståndelsens kapell ligger på nya kyrkogården och kan användas för begravningar m m. I bland firas även söndagsgudstjänst här.

Kyrkogården

På Nora kyrkogård finns ca 1 100 gravar samt en minneslund och en askgravlund.

Om du vill ha ett eget fullständigt exemplar av kyrkobeskrivningen för Nora kyrka skickar du ett e-postmeddelande till nora.tarnsjo.forsamling@svenskakyrkan.se och anger namn, adress och antal. Priset är 50 kr + porto.