Foto: Christer Pettersson

"Gud vänder sitt ansikte till dig och vill dig väl". Vår vision är att vara en levande, livskraftig kyrka med engagerade, delaktiga människor! Ta med en påse bullar till kyrkkaffet, sjung en altstämma i kören, dela tro och liv i gudstjänst eller samtalsgrupp, be för dina grannar. Varmt välkommen att vara med och bidra på det sätt du kan!

Här på hemsidan kan du finna det du behöver för att kunna kontakta oss eller för att se vad som händer under veckorna av gudstjänster och annan verksamhet.

Vaktmästare i Dannemorabygdens församling

Vi söker en vaktmästare på 75 % (50 % på vintern och 100 % på sommaren). Vi söker dig som vill arbeta med både inre och yttre tjänst och som vill börja hos oss den 1 december. Välkommen med din ansökan!

Fyra kyrkor – En församling

Drygt fyra mil nordost om Uppsala med centralorten Österbybruk och världens enda helt bevarade vallonbrukssmedja, där finns herrgårdskyrkan från 1700-talet och våra tre medeltida pärlor Dannemora, Film och Morkarla kyrka. En bygd som...

Bokcirkel hösten 2022

Höstens bok heter "Lincoln Highway" och är skriven av Amor Towles.

Konfirmation

Nu startar konfagruppen i Dannemorabygdens församling och DU är välkommen att hänga med!

Filmkvällar i Kyrkans hus hösten 2022

Att titta på film kan vidga världen, kan hjälpa oss att få nya perspektiv eller helt enkelt bara vara kul.

Filmfestival!

I och runt Films kyrka förstås!

Boken om Morkarla kyrka

Den 14 maj var det boksläpp i Morkarla kyrka med Gunnar Ahlbäcks senaste bok "Morkarla kyrka - med målningar från 1584 av Erik Nilsson"

Tänk goda tankar för andra. Kom och dela dem med Gud

Varje vecka året om träffas vi från olika kyrkosammanhang och ber tillsammans. På fredagar gör vi det med ekumenisk morgonbön kl 9 i Kyrkans hus.

Behöver du någon att prata med?

Vill du ha någon att samtala med? Kontakta då vår diakon Kerstin Jansson på telefon 0295-244075, mailadress: kerstin.jansson@svenskakyrkan.se.

Leva vidare

Att någon nära och kär avlider, får livet att stanna upp. Livet blir sig inte likt.

Vi samarbetar med Sensus!