Dannemorabygdens församling Besöksadress: Lillgatan 4, 74832 Österbybruk Telefon: +46(295)244060 E-post till Dannemorabygdens församling

Nu startar konfagruppen i Dannemorabygdens församling. Vill du hänga med?

När, var, hur?
Torsdagen den 7/9 startar konfirmandåret för dig som går i årskurs 8. Vi träffas  i Kyrkans hus i Österbybruk, torsdagar mellan kl. 15.30-19.00, jämna veckor.
Kom som du är med din afrågor och var med om ett innehållsrikt år!

Konfaåret pågår under hösten, vintern och våren. Konfirmationen ligger i maj och vi kommer att träffas ca 8 torsdagar 2017 och ca 8 torsdagar 2018. Vi kommer att ha ett dagläger på hösten och ett längre läger på våren.

Vad handlar konfirmationen om?
Konfirmation handlar om kristen tro. Och kristen tro handlar om livet och allt vad det rymmer: dig och kompisarna, kärlek och relationer, tro och tvivel, orättvisorna och Gud. Du får även möjlighet att bli bekant med kyrkan och dess gudstjänster och se vad Bibeln och Jesus har med livet att göra. Att gå på konrimation är ingen skola. Det finns inga läxor och inga prov.
En viktig del av konrimationen handlar också om att bygga sammanhållning, leka, fika och peppa inför lägren.

Vi som kommer att vara ledare är:
Christer Pettersson,  präst, 0295- 24 40 65
Carol Brito Eriksson,  församlingsassistent, 0295-24 40 68