Dannemorabygdens församling Besöksadress: Lillgatan 4, 74832 Österbybruk Telefon: +46(295)244060 E-post till Dannemorabygdens församling

Musik

Musiken har en självklar plats i kyrkan - en kyrka utan musik är t.o.m. svår att föreställa sig.

I Dannemorabygdens församling finns två vuxenkörer: Kör Coriandrum och Dannemorabygdens kör, som är fyrstämmig. Båda körerna leds av kantor Ingemar Gutekvist. De medverkar ofta i våra gudstjänster, men deltar också i andra evenemang på bruket, som till exempel vid Valborgsfirandet på herrgårdsområdet.

Vi har även barnkörerna Joy och Happy Friends som leds av Ingemar Gutekvist.

Under sommaren ordnas konserter och musikgudstjänster, framför allt i Österbybruks kyrka, under rubriken "Musik i Sommarkväll."

Vill du vara med och sjunga i kör? Har du frågor omkring musikverksamheten? Kontakta Ingemar Gutekvist, tel. 0295-244069, e-post: se personal.