Foto: Johan Denke

Musikevenemang

Obs! Vid alla konserter gäller begränsat antal platser. Pris: Gratis för församlingsbor och andra musikintresserade.

• FILMFESTIVAL – I FILMS KYRKA FÖRSTÅS!

Lördagen 1 oktober
    Kl 17   DO-orgel – byggsats i 128 delar Vi bygger och spelar efter 45 minuter
    Kl 18   Helgmålsbön med DO-orgeln

Söndagen 2 oktober
    Kl 11   Vi gör en verkstadsgudstjänst
    Lunch på kyrkbacken
    Kl 13   Orgelbygge och andra aktiviteter
    Kl 14   Filmmusik-quiz – med låtar från film, TV-serier och dataspel

• Lördag-söndag 8–9 oktober Österbybruks kyrka kl 14.30
    PROMENADKONSERT
    kom som du är – sitt ner en stund – gå när du vill
    En lättillgänglig musikstund med delvis vintrig musik i anslutning till Slottsmässorna / Julmarknaden på herrgårdsområdet, både lördag och söndag.
    Vid orgeln: Johan Denke.

• Allhelgonahelgen 4–6 november
    LEVANDE MUSIK I ALLHELGONATID I DANNEMORA, FILM och MORKARLA
    Unna dig en stunds vila med stilla toner inne i våra vackra medeltidskyrkor när du gör kyrkogårdsbesök under helgen. Vi bjuder in lokala musiker, sångare och spelmän att musicera en stund medan kyrkorna är öppna. Vid minnesgudstjänsterna medverkar Dannemorabygdens kör.
    Det brukar vara en vacker blandning av instrumentalmusik på orgel, piano, fiol, nyckelharpa och dragspel. Kanske du vill bidra på något sätt? Kontakta i så fall Johan Denke.
    För tider, se närmare information på hemsidan och i Annonsnytt i anslutning till allhelgonahelgen.

• Domssöndagen 20 november kl 16 i Dannemora kyrka
    ORGELKONSERTANT MUSIKGUDSTJÄNST
    Domssöndagspsalmen framför andra är ”Vakna upp! En stämma bjuder”. Vi sjunger den och lyssnar till två orgelstycken över psalmen: Johann Sebastian Bachs välkända orgelkoral och Max Regers mäktiga orgelfantasi över ”Wachet auf, ruft uns die Stimme”. Tina Bagerstam Johansson leder gudstjänsten, och Johan Denke utnyttjar alla resurserna i Dannemora kyrkas digitala kyrkorgel.

• Lördagen 26 november kl 16.30 Österbybruks kyrka
    KÖRKONSERT
    Kör Diagonals traditionella julkonsert

• Luciadagen tisdagen 13 december kl 18 vid Österbybruks herrgård
    LUCIATÅG
    Det traditionella luciafirandet i Österbybruks kyrka flyttar utomhus pga nya brandsäkerhetsregler. Som vanligt medverkar barn och unga från skolan och i församlingens verksamhet.

• Söndagen 4:e advent 18 december kl 18 Morkarla kyrka
    VI SJUNGER IN JULEN
    Ännu en mångårig tradition i Morkarla, liksom att sjunga in sommaren. Församlingens små och stora sångare framför de älskade julsångerna, och tillsammans sjunger vi advents- och jultidens psalmer.

• Trettondag jul onsdagen 6 januari 2021 kl 18 Dannemora kyrka
    VI SJUNGER UT JULEN
    Också det en mångårig tradition med fullsatt kyrka.