Svenska kyrkan Enköping

Svenska kyrkan Enköping Besöksadress: Västra Ringgatan 9, 74531 ENKÖPING Postadress: BOX 88, 74522 ENKÖPING Telefon: +46(171)25700 E-post till Svenska kyrkan Enköping Webbplats

Svenska kyrkan Enköping

Välkommen till Enköpings pastorat med församlingarna Enköping, Boglösa, Veckholm, Villberga, Tillinge och Södra Åsunda, Sparrsätra-Bred församling med gemensam kyrkogårdsförvaltning och kyrkokansli.

Gudstjänstprogram för den kommande veckan, konserter och annat som händer - i och utanför kyrkorummet.

Vad händer i veckan?

Musik, pilgrim i staden, utflykter, öppna kyrkor och mycket mer att njuta av juni-augusti

Sommarens program i Enköpings pastorat

inom Enköpings pastorat.

Lediga jobb

inom Enköpings pastorat.

Öppna kyrkor sommaren 2017

Lördagar kl 11 följande datum: 10 juni, 1 juli, 5 augusti, 26 augusti. Vi vandrar under cirka en timme i Enköpings parker och avslutar med gemensam soppa och kaffe, om så önskas. Ingen kostnad. Kläder efter väder. Start och avslut: Prostgården, bredvid Kyrkans Hus, Västra Ringgatan 9.

Pilgrim i staden

Här kan du läsa mer om och anmäla Dig till konfirmation - sju olika grupper att välja bland!

Konfirmation - Inte som du tror 2017/2018

30/5 Gamla bion i Örsundsbro och vidare till Långtora församlingsgård. 13/6 Sommarlunch med allsång. 16/8 Främjarstugan Bredsand.

Sommarlunch och dagsutflykt sommaren 2017

Star 12 juni kl 12.30. Måndag-torsdag 12.30-15.30.

Sommarlek i Romberga

Star 12 juni kl 12.30. Måndag-torsdag 12.30-15.30.

Om arbetet på de 21 kyrkogårdarna i Enköping inom Enköpings pastorat – allt från synen på en kyrkogård som både park och viloplats till vad det handlar om att arbeta på en kyrkogård såsom gräsklippning, plantering, snöskottning, anläggningsarbeten och arbetsvardagen i största allmänhet.

Kyrkogårdsbloggen

Prenumerera på månatligt nyhetsbrev som skickas till dig per e-post sista fredagen i månaden!

Nyhetsbrev

Att ha någon att prata med är ett mänskligt behov. Vem du än är och vad du än är i för livssituation är du alltid välkommen att höra av dig till kyrkan för att prata med präst eller diakon. Du behöver inte vara troende eller medlem i Svenska kyrkan.

Någon att prata med

Den 17 september 2017 är det kyrkoval. Då får du välja vilka som ska få ditt förtroende att styra kyrkan de kommande fyra åren. Missa inte din möjlighet att påverka.

Kyrkovalet - demokrati i kyrkan

Samtalsgrupp för sörjande. Enköpings församling inbjuder till samtalsgrupp där man får möta och samtala med andra som förlorat sin livskamrat. Du själv avgör hur mycket Du vill säga. En ny grupp startas tre gånger per år och deltagandet är kostnadsfritt. Inbjudan sänds till make/maka, sambo, särbo.

Sorgearbete

Intervju med anställd, frivilligarbetare eller grupp varje månad

Månadens profil

Intervju med anställd, frivilligarbetare eller grupp varje månad

Församlingsexpedition

• Enköpings pastorat består av sex församlingar: Enköping, Villberga, Sparrsätra-Bred, Tillinge och Södra Åsunda, Veckholm och Boglösa med en gemensam församlingsexpedition, gemensam kyrkogårdsförvaltning och ett kyrkokansli.
    Telefon växeln 0171-257 00
    öppen mån-fre kl 8-12, 13-16. 1 juni - 31 aug: kl 09-12, 13-15