En snötäckt kyrkogård och en kyrka med ett torn gnistrar i vintersolen.
Foto: Amanda Jansson

Svenska kyrkan Enköping

Välkommen till Enköpings pastorat med församlingarna Enköping, Boglösa, Veckholm, Villberga, Tillinge och Södra Åsunda, Sparrsätra-Bred och Fjärdhundra med gemensam kyrkogårdsförvaltning och kyrkokansli.

Aktuellt i Enköpings pastorat

Händer i veckan

Här kan du läsa om vad som händer i Enköpings pastorat den närmaste tiden: gudstjänster, träffar och musik.

En kvinnlig präst står vid ett skrivbord med en mobiltelefon i handen.

På den här sidan hittar du kontaktuppgifter till Enköpings pastorat och personal i församlingar, kyrkogård och kyrkokansli. Här finns också kontaktuppgifter för dig som är journalist.

En snötäckt vit kyrka med ett torn, omgiven av snötäckta träd.

Svalställda kyrkor

Ett antal kyrkor i pastoratet kommer att svalställas under vintern för att spara energi. Svalställningen gäller perioden 8/1-4/5.

En man i rutig skjorta ler mot kvinnan bredvid. En kvinna med röd blus syns suddigt i bakgrunden.

Medlem i Svenska kyrkan

Välkommen att bli medlem i Svenska kyrkan. Genom ditt medlemskap bidrar du till gemenskap för stora och små, en rik musikverksamhet, underhåll av kulturarvet och en bättre värld.

En asfalterad bilväg med snörklädda träd omkring

Kyrktaxi

Kyrktaxi erbjuds församlingsbor för resor till söndagsgudstjänst i Enköpings pastorat. Bokas senast fredag kl 18. Kan avbokas fram till en timme innan avfärd.

Information om personuppgiftsincident

Svenska kyrkan vill informera dig om en personuppgiftsincident som skedde i samband med att kyrkan utsattes för ett cyberangrepp i november 2023. Syftet med informationen är att berätta vad som hänt och vilka åtgärder kyrkan vidtagit. Vi ger även generella tips på vad du kan göra själv för att skydda dina personuppgifter.

Därför är Altuna och Frösthults kyrkor stängda just nu

Publicerad:

Sommaren 2023 upptäcktes tyvärr hussvamp i Altuna kyrka, något som nu åtgärdas med en grundlig sanering. Medan den pågår är kyrkan stängd. Frösthults kyrka blev inte godkänd vid en elbesiktning, varför även den måste hållas stängd tills kyrkan är i elsäkert skick.

Nyhetsbrev från Enköpings pastorat 20 februari

Publicerad:

Nu finns ett nytt nyhetsbrev från Enköpings pastorat med nyheter från församlingar och kyrkogårdsförvaltning. Om du inte ännu är prenumerant, kan du bli det.

Dela lika och rädda liv - fasteinsamlingen 2024

Publicerad:

Vad med och rädda liv i årets fasteinsamling! Här hittar du information om hur du kan bidra till Act Svenska kyrkans kampanj i församlingarna i Enköpings pastorat.

För dig som behöver samtalsstöd

En man sitter och samtalar med någon över en kopp kaffe.

Någon att prata med

Vem du än är och vad du än är i för livssituation är du alltid välkommen att höra av dig till kyrkan för att prata med präst eller diakon. Du behöver inte vara troende eller medlem i Svenska kyrkan.

Gula vårblommor i grönt gräs.

Sorgearbete

Enköpings församling inbjuder till sorgegrupp, där du kan få samtala med andra som också har förlorat sin livskamrat.

Första hjälpen vid sorg

Ingen människa ska behöva vara ensam i sin sorg. Därför har vi samlat tankar och konkreta tips som gör det lite lättare för oss som medmänniskor att finnas där för någon som sörjer.

Generell information om Svenska kyrkan

En vit staty av Jesus.

Grunden i kristen tro

Kristen tro uttrycks på olika sätt i olika tider. Samtidigt finns ett tydligt centrum: tron att Gud befriar människan genom Jesus Kristus. Här kan du läsa om kristen tro i Svenska kyrkans tradition.

Bild från kyrkomötet. På duken längst fram visas texten Votering.

Så styrs Svenska kyrkan

Svenska kyrkan är en öppen folkkyrka som styrs av förtroendevalda tillsammans med biskopar, präster och diakoner. Här kan du lära dig mer om hur Svenska kyrkan organiseras och hur beslut fattas.

En tjej sjunger solo framför en ungdomskör.

Svenska kyrkan i siffror

Svenska kyrkan har drygt 5,5 miljoner medlemmar. Här finns statistik för kyrkans medlemsutveckling och för kyrkans verksamhet.

Vi lever alla under samma himmel

Vi har alla samma rättigheter. Var med i kampen för varje människas rätt till ett värdigt liv.

Läs mer och ge en gåva