Foto: Ida Bjurström

Svenska kyrkan Enköping

Välkommen till Enköpings pastorat med församlingarna Enköping, Boglösa, Veckholm, Villberga, Tillinge och Södra Åsunda, Sparrsätra-Bred och Fjärdhundra med gemensam kyrkogårdsförvaltning och kyrkokansli.

Aktuellt i Enköpings pastorat

Händer i veckan

Här kan du läsa om vad som händer i Enköpings pastorat den närmaste tiden: gudstjänster, träffar och musik.

En blombukett med prästkragar.

Sommarprogram 2022

Här hittar du händelser, träffar och konserter i Enköpings pastorat under sommaren 2022.

Kyrkor inom Enköpings pastorat

Inom pastoratet finns totalt tjugosex kyrkor. Flera av kyrkorna är öppna för besök under sommaren.

En grusväg mellan två åkrar. I vägkanten står en blå skylt med bokstaven M för mötesplats.

Kyrktaxi

Kyrkbil erbjuds församlingsbor för resor till söndagsgudstjänst i Enköpings pastorat, tel 0171-44 00 00. Kostnad: 50 kr. Bokas senast fredag kl 18. Kan avbokas fram till en timme innan avfärd.

För dig som behöver samtalsstöd

Någon att prata med

Att ha någon att prata med är ett mänskligt behov. Vem du än är och vad du än är i för livssituation är du alltid välkommen att höra av dig till kyrkan för att prata med präst eller diakon. Du behöver inte vara troende eller medlem i Svenska kyrkan.

Sorgearbete

Enköpings församling inbjuder till samtalsgrupp där du kan samtala med andra som förlorat sin livskamrat. Du själv avgör hur mycket du vill säga. En ny grupp startas tre gånger per år.

Första hjälpen vid sorg

Ingen människa ska behöva vara ensam i sin sorg. Därför har vi samlat tankar och konkreta tips som gör det lite lättare för oss som medmänniskor att finnas där för någon som sörjer.

Härnevi festdagar

Publicerad:

Vi firar 1-årsjubiluem av Härnevi kyrkas återöppnande med en festhelg 26–28 augusti.

NPF-träff, 5 september

Publicerad:

En informationskväll i Lillkyrka församlingsgård om neuropsykiatriska funktionsnedsättningar

Frösthults kyrka stängd

Generell information om Svenska kyrkan

En vuxen och ett barn står vid strandkanten och tittar ut över vattnet.

Kristen tro

Vill du veta mer om kristen tro? Här kan du läsa om vad Svenska kyrkan står för. Du kan också få näring till dina egna tankar om kristen tro.

En hand sätter ett tänt ljus i en ljusbärare.

Att vara med i Svenska kyrkan

Här hittar du 10 konkreta skäl till att vara med i Svenska kyrkan.

Valresultat

Valresultat från kyrkovalet 2021, information om vad som händer efter kyrkovalet och mandatfördelningen.

En tjej sjunger solo framför en ungdomskör.

Svenska kyrkan i siffror

Svenska kyrkan har drygt 5,6 miljoner medlemmar. Här finns statistik för kyrkans medlemsutveckling och för kyrkans verksamhet.

Vi tror på alla människors lika värde. Vi gör skillnad.

Församlingsexpedition

Enköpings pastorat består av sju församlingar: Enköping, Villberga, Sparrsätra-Bred, Tillinge och Södra Åsunda, Veckholm, Boglösa och Fjärdhundra med en gemensam församlingsexpedition, gemensam kyrkogårdsförvaltning och ett kyrkokansli.

Mån-fre 9-12, 13-15

Växel: 0171-257 00