Svenska kyrkan Enköping

Svenska kyrkan Enköping Besöksadress: Västra Ringgatan 9, 74522 ENKÖPING Postadress: BOX 88, 74522 ENKÖPING Telefon: +46(171)25700 E-post till Svenska kyrkan Enköping Webbplats

Svenska kyrkan Enköping

Välkommen till Enköpings pastorat med församlingarna Enköping, Boglösa, Veckholm, Villberga, Tillinge och Södra Åsunda, Sparrsätra-Bred församling med gemensam kyrkogårdsförvaltning och kyrkokansli.

Gudstjänstprogram för den kommande veckan, konserter och annat som händer - i och utanför kyrkorummet.

Vad händer i veckan?

23/4 kl 18 i Torsvi kyrka med Carl Hermelin och Petter von Sydow, som berättar om kyrkan och Gertrud Schneider spelar harpa. Nästa blir: 10/9 i Teda kyrka, 26/11 i S:t Lars kyrka

Musik och kyrkan inuti 2017

Vårfrukyrkan 30 april kl 16. Konsert med bl a Misa Criolla av Ariel Ramirez. "Latinamerikanska rytmer och vackra melodier. Rolando Pomo med ensemble. Vårfrukyrkokören. Jonas Marmbrandt, dirigent. Fri entré!

Misa Criolla

Vårkonsert

7 maj kl 18 i Litslena kyrka. En konsert våren och ljuset till ära med bl a en specialskrivenkomposition kalla Vår-visa av Robert Sund. Återöppnande av Litslena kyrka efter att kyrkan varit stängd i ett halvår pga ommålning av bänkar.

Lillkyrka församlingsgård. Torsdag 27/4 kl 16-18. Vi äter kvällsmat, umgås, leker, sjunger och har en andakt tillsammans. Anmälan: 0171-860 49 25 april.

Familjekväll - after dagis

Torsdagsträff i Kyrkans Hus i Mariarummet 27/4 kl 12.30, Kyrkans Hus, V Ringgatan 9 tillsammans med Tomasförsamlingen.

Torsdagsträff våren 2017

Torsdag 1 juni kl 18 i Vårfrukyrkan. Esther och Emmanuel Amimi - sång, Alexandra Rojas Nordqvist - flöjt, Anders Grape - gitarr, Albina Brandt - piano.

Somriga poptoner

Tisdag 9 maj kl 14 i S:t Lars kyrka

Laulamme vanhaa ja uutta - vi sjunger gammalt och nytt

Tisdag 9 maj kl 14 i S:t Lars kyrka

Om arbetet på de 21 kyrkogårdarna i Enköping inom Enköpings pastorat – allt från synen på en kyrkogård som både park och viloplats till vad det handlar om att arbeta på en kyrkogård såsom gräsklippning, plantering, snöskottning, anläggningsarbeten och arbetsvardagen i största allmänhet.

Kyrkogårdsbloggen

Under april och maj kommer gravvårdarna (sten eller liknande) på Villberga, Torsvi, Kungs-Husby och Hacksta kyrkogårdar att testas då att de står säkert och är korrekt förankrade.

Kyrkogården en säkrare miljö

Prenumerera på månatligt nyhetsbrev som skickas till dig per e-post sista fredagen i månaden!

Nyhetsbrev

Att ha någon att prata med är ett mänskligt behov. Vem du än är och vad du än är i för livssituation är du alltid välkommen att höra av dig till kyrkan för att prata med präst eller diakon. Du behöver inte vara troende eller medlem i Svenska kyrkan.

Någon att prata med

Samtalsgrupp för sörjande. Enköpings församling inbjuder till samtalsgrupp där man får möta och samtala med andra som förlorat sin livskamrat. Du själv avgör hur mycket Du vill säga. En ny grupp startas tre gånger per år och deltagandet är kostnadsfritt. Inbjudan sänds till make/maka, sambo, särbo.

Sorgearbete

Intervju med anställd, frivilligarbetare eller grupp varje månad

Månadens profil

Intervju med anställd, frivilligarbetare eller grupp varje månad

Församlingsexpedition

• Enköpings pastorat består av sex församlingar: Enköping, Villberga, Sparrsätra-Bred, Tillinge och Södra Åsunda, Veckholm och Boglösa med en gemensam församlingsexpedition, gemensam kyrkogårdsförvaltning och ett kyrkokansli.
    Telefon växeln 0171-257 00
    öppen mån-fre kl 8-12, 13-16. 1 juni - 31 aug: kl 09-12, 13-15