Svenska kyrkan Enköping

Svenska kyrkan Enköping Besöksadress: Västra Ringgatan 9, 74522 ENKÖPING Postadress: BOX 88, 74522 ENKÖPING Telefon: +46(171)25700 E-post till Svenska kyrkan Enköping Webbplats

Svenska kyrkan Enköping

Välkommen till Enköpings pastorat med församlingarna Enköping, Boglösa, Veckholm, Villberga, Tillinge och Södra Åsunda, Sparrsätra-Bred församling med gemensam kyrkogårdsförvaltning och kyrkokansli.

Söndag 28 maj kl 18 i Torsvi kyrka. Vi firar gudstjänst enligt ordningen från 1614, och nyheter är att prästen använder predikostolen och någon i församlingen råkar ut för en svidande kyrkotukt. Musik och psalmer är anpassat för tiden, någonstans under det 30-åriga kriget.

Historisk mässa som på 1600-talet

28 maj kl 19 i Litslena kyrka. Dansmusik som sprider glädje!

Sound´s orkester

28 maj kl 19 i Litslena kyrka. Dansmusik som sprider glädje!

Sön 28/5 kl 18 i S:t Lars kyrka. Lisen Brunsberg och Albina Brandt spelar piano och dirigerar. Leif Larsson, kontrabas.

Vårkonsert med Singoallakören och Kom och sjungkören

Torsdag 1 juni kl 18 i Vårfrukyrkan. Esther och Emmanuel Amimi - sång, Alexandra Rojas Nordqvist - flöjt, Anders Grape - gitarr, Albina Brandt - piano.

Somriga poptoner

Lördag 3 juni kl 16 i Tillinge kyrka med Tillinge kyrkokör

Sommarmusik "Hela jorden grönskar"

Lördag 3 juni kl 16 i Tillinge kyrka med Tillinge kyrkokör

Lördag 3 juni kl 18 i Boglösa kyrka med Boglösa-Veckholms kyrkokör med solister och instrumentalister. Patrik Ahlberg, tvärflöjt.

Sommarkonsert "I pingstens ljuva tid"

Från kl 13 Musik, vallhundsuppvisning, ridning, tipspromenad, korv, boule, fika, dragkamp, sommarkonsert "I pingstens ljuva tid"!

Boglösadagen 3/6

30/5 Gamla bion i Örsundsbro och vidare till Långtora församlingsgård. 13/6 Sommarlunch med allsång. 16/8 Främjarstugan Bredsand.

Sommarlunch och dagsutflykt sommaren 2017

Församlingsresa med Villberga församling till Nås och Ingemarsspelen den 1 juli. Avfärd kl 09.30 från Tempo i Grillby. Anmälan senast den 19 juni.

Församlingsresa till Ingemarsspelen

Star 12 juni kl 12.30. Måndag-torsdag 12.30-15.30.

Sommarlek i Romberga

Star 12 juni kl 12.30. Måndag-torsdag 12.30-15.30.

Om arbetet på de 21 kyrkogårdarna i Enköping inom Enköpings pastorat – allt från synen på en kyrkogård som både park och viloplats till vad det handlar om att arbeta på en kyrkogård såsom gräsklippning, plantering, snöskottning, anläggningsarbeten och arbetsvardagen i största allmänhet.

Kyrkogårdsbloggen

Under april och maj kommer gravvårdarna (sten eller liknande) på Villberga, Torsvi, Kungs-Husby och Hacksta kyrkogårdar att testas då att de står säkert och är korrekt förankrade.

Kyrkogården en säkrare miljö

Prenumerera på månatligt nyhetsbrev som skickas till dig per e-post sista fredagen i månaden!

Nyhetsbrev

Att ha någon att prata med är ett mänskligt behov. Vem du än är och vad du än är i för livssituation är du alltid välkommen att höra av dig till kyrkan för att prata med präst eller diakon. Du behöver inte vara troende eller medlem i Svenska kyrkan.

Någon att prata med

Samtalsgrupp för sörjande. Enköpings församling inbjuder till samtalsgrupp där man får möta och samtala med andra som förlorat sin livskamrat. Du själv avgör hur mycket Du vill säga. En ny grupp startas tre gånger per år och deltagandet är kostnadsfritt. Inbjudan sänds till make/maka, sambo, särbo.

Sorgearbete

Intervju med anställd, frivilligarbetare eller grupp varje månad

Månadens profil

Intervju med anställd, frivilligarbetare eller grupp varje månad

Församlingsexpedition

• Enköpings pastorat består av sex församlingar: Enköping, Villberga, Sparrsätra-Bred, Tillinge och Södra Åsunda, Veckholm och Boglösa med en gemensam församlingsexpedition, gemensam kyrkogårdsförvaltning och ett kyrkokansli.
    Telefon växeln 0171-257 00
    öppen mån-fre kl 8-12, 13-16. 1 juni - 31 aug: kl 09-12, 13-15