Svenska kyrkan Enköping

Svenska kyrkan Enköping Besöksadress: Västra Ringgatan 9, 74531 ENKÖPING Postadress: BOX 88, 74522 ENKÖPING Telefon: +46(171)25700 E-post till Svenska kyrkan Enköping

Någon att prata med

Att ha någon att prata med är ett mänskligt behov. Vem du än är och vad du än är i för livssituation är du alltid välkommen att höra av dig till kyrkan för att prata med präst eller diakon. Du behöver inte vara troende eller medlem i Svenska kyrkan.

Enskilda samtal
Diakoner och präster har tystnadsplikt och erbjuder enskilda samtal. Du kan vara helt anonym om du vill och det finns inga regler för vad ett samtal kan handla om. Här kan du kontakta oss för att boka ett samtal, tel 0171-257 00.

Varje natt kl 21-6 kan du få prata med en präst inom Svenska kyrkan. Ring 112 och be att få bli kopplad till Jourhavande präst. Det du berättar stannar mellan dig och prästen. Inga samtal spelas in. Här kan du läsa mer om jourhavande präst.

Palveleva puhelin/Svenska kyrkans finska telefonjour
Ruotsin kirkon Palvelevassa puhelimessa, 020-26 25 00, soittoosi vastaa suomenkielinen lähimmäinen. Voit keskustella elämäntilanteestasi kertomatta nimeäsi tai asuinpaikkaasi. Päivystäjä on vaitiolovelvollinen, tehtäväänsä koulutettu vapaaehtoinen. Palveleva puhelin päivystää joka ilta kello 21-24. Lue lisää: Palveleva puhelin.

Sjukhuskyrkan
På Lasarettet i Enköping finns Sjukhuskyrkan. Här finns stöd för patienter, anhöriga och personal att möta de andliga och existentiella frågor som sjukhusmiljön och vårdsituationen väcker. Här kan du läsa mer om sjukhuskyrkan i Enköping.

Sorgegrupper/ Leva vidaregrupper
Vi har samtalsgrupper för människor som förlorat en närstående genom dödsfall. Grupperna består av ett mindre antal deltagare med gemensamma erfarenheter som samlas ett bestämt antal gånger tillsammans med erfarna ledare. Grupperna är avgiftsfria – verksamheten bekostas av medlemsavgifter. Här kan du läsa mer om sorgegrupp.