Svenska kyrkan Enköping

Svenska kyrkan Enköping Besöksadress: Västra Ringgatan 9, 74522 ENKÖPING Postadress: BOX 88, 74522 ENKÖPING Telefon: +46(171)25700 E-post till Svenska kyrkan Enköping Webbplats

Härkeberga kyrka

Sommaröppet Härkeberga kyrka 1 maj-30 september öppet varje dag kl 10-17. Lördagar guide i kyrkan.

Härkeberga kyrka ligger belägen mitt i ett kulturlandskap som är rikt på fornlämningar. Huvuddelen av kyrkan är byggd i början av 1300-talet. Kyrkan är framförallt känd för sina rika kalkmålningar. Flertalet har aldrig varit övermålade och är därför ovanligt välbevarade. Målningarna skapades förmodligen runt 1480-talet och kan på stilistiska grunder härledas till kyrkomålaren Albertus Pictor. I Härkeberga kyrka finns även ett triumfkrucifix som är bevarat från mitten av 1300-talet och väster om kyrkan ligger en gammal komministergård som numera ägs av Nordiska museet. Kyrkan ligger en mil nordost om Enköping.

Antal platser: 50

Tillgänglighet:
Rullstolsanpassat: Ja
Handikapptoalett: Ja
Rökfritt: Ja
Teleslinga: Ja
Handikapparkering: Ja

Guidning:
Här finns möjlighet att guida sig runt på egen hand med hjälp av cd på fem språk (svenska, engelska, tyska, finska). Du kan beställa en guidad visning inför ditt besök. Kostnad för guidning är 500 kr.