Svenska kyrkan Enköping

Svenska kyrkan Enköping Besöksadress: Västra Ringgatan 9, 74531 ENKÖPING Postadress: BOX 88, 74522 ENKÖPING Telefon: +46(171)25700 E-post till Svenska kyrkan Enköping Webbplats

Syföreningar

I Tillinge Södra Åsunda och Sparrsättra Breds församlingar finns 4 kyrkliga syföreningar som består av kvinnor och förvisso en del män som tycker om att ge av sig själva, det vill säga att arbeta ideellt för att bistå behövande i såväl vår närhet som bortom haven. Att dela med sig är en viktig del i den kristna tron. Syföreningarna "syr ihop" cirka 100 000 kronor årligen som tillfaller bland annat Kvinnojouren Gertrud i Enköping, FUB, föreningen utvecklingsstörda barn i Enköping, Rädda barnen, Härberget i Enköping, sjuka och ensamma i vår närhet, Amnesty International, Svenska kyrkans hjälporganisationer: Lutherhjälpen, Svenska kyrkans mission med flera samt Svenska kyrkan i utlandet.

Tillinge syförening träffas varannan onsdag kl 13.30 i församlingshemmet Klockargården.

Teda syförening, varannan måndag kl 13.00 i Teda församlingshem.

Breds syförening, första tisdagen varje månad kl 19.00 Kontaktperson Marianne Johansson, tel 0171-44 32 69.

Sparrsätra syförening