Barn

Det finns mycket att upptäcka i våra verksamheter för barn upp till 13 år, exempelvis rörelse, sång, pyssel, lek och familjeträffar. Körer för barn, se länk längst ner på sidan.

Obs, just nu är det sommaruppehåll i de flesta barnverksamheterna. Välkommen igen till hösten!

Barn 3-12 månader

Babyrytmik 3-12 mån

Introduktion till musikens och rytmikens värld för barn 3-12 månader. Du som förälder får en chans att möta andra föräldrar i avslappnad miljö. Vi sjunger och rör oss till sång, musik och rytmikinstrument. Onsdagar i Ursularummet, ingång Prostens lekstuga.

Barn 1-5 år

En liten flicka sitter på golvet med en leksak i handen framför en vuxen.

Prostens lekstuga

Öppen barnverksamhet i Enköping, med lek, sångstund, andakt, fika och samtal.

Några små barn leker med bilar i ett leksaks-parkeringsgarage.

Öppet hus Grillby

Barnverksamhet med tillfälle att fika, prata, leka och pyssla. På fredagar avslutar vi med en sångstund.

Några mammor sitter i en ring på golvet med sina bebisar.

Öppen barnverksamhet Fjärdhundra

Fjärdhundra församlings öppna barnverksamhet finns i Kyrkans hus. Verksamhet på onsdagar och torsdagar för alla åldrar, upp till skolåldern.

Ett litet barn leker med såpbubblor inomhus.

Öppet hus Humlan

”Humlan” i Hummelsta kyrkcentrum har öppet hus för små och stora. Vi leker, pysslar, fikar och sjunger.

Rörelse och sång, Enköping

Vi rör oss till musik och sjunger tillsammans, i huvudsak sånger som främjar barnens grovmotorik och kroppskontroll. För barn 1-5 år.

Barn 7-13 år

Miniorer (tidigare Vårfruskoj), Enköping

Innehållet formas utifrån barnens önskemål, tillsammans med ledarna. Möjlighet att i gemenskap med andra barn få växa och utvecklas som människa och i sin tro. För barn 8-12 år.

Juniorer (tidigare Ungdomskul) Enköping

Aktiviteterna utformas utifrån barnens önskemål tillsammans med ledarna. Här ges möjlighet att i gemenskap med andra barn få växa och utvecklas som människa och i sin tro. För barn 13-16 år

Unga, 14 år och uppåt

Afternoon tea i Enköping 14 år och uppåt

En fast punkt i veckan, att träffas med sina vänner eller hitta nya. Bara prata, mysa eller baka scones om man vill och dricka te.

Barnkörer

Barnkörer & musikgrupper

Inom Enköpings pastorat finns barnkörer i Enköping, Villberga, Veckholm, Tillinge och Fjärdhundra.

Barn använder appen kyrkan på iPad.

Kyrkan – en app för barn

Kyrkan är Svenska kyrkans app för barn i förskoleåldern. I den får du besöka en kyrka för att bland annat spela på orgeln, hälla vatten i dopfunten och måla ett kyrkfönster. I appen finns också korta filmer om dop, begravning, vigsel, jul och påsk.

Dop

Dopet betyder att bli omsluten av Guds oändliga värld. Dopet betyder gemenskap, trygghet, tradition och en fast grund att stå på – en gåva!