Mötesplatser

I Enköpings pastorat finns verksamheter för barn, ungdom och vuxna. Här finns en bred körverksamhet och regelbundna musikevenemang. Vi erbjuder soppluncher, bibelstudium, sorgegrupp och mycket annat. Vi finns också på Sjukhuskyrkan i Enköping.

Barn

Det finns mycket att upptäcka i våra verksamheter för barn upp till 13 år, exempelvis rörelse, sång, pyssel, lek och familjeträffar.

Ungdom

Inom Enköpings pastorat finns flera olika träffpunkter och verksamhet för juniorer och unga.

En kvinna tänder tredje ljuset i en adventsljusstake.

Vuxna

Inom Enköpings pastorat finns många mötesplatser och en bred verksamhet för dig som är vuxen.

Någon spelar kyrkorgel.

Konserter

Inom Enköpings pastorat finns ett rikt musikliv. Här nedan kan du se vilka konserter som ges den kommande tiden.

En kyrkokör i röda kåpor fotograferad ovanifrån.

Körer

Vi har många körer i Enköpings pastorat, för både barn och vuxna. Är du intresserad av att börja sjunga, hör av dig till våra körledare.

Lokalt internationellt arbete

Vägen mot en bättre värld börjar med att bekämpa fattigdom och förtryck. Det gör församlingarna i Enköpings pastorat genom Act Svenska kyrkan. Här finns mer information för dig som vill engagera dig i det internationella arbetet eller till exempel vara med i insamlingsarbetet.

Matbryggan

Matbryggan är ett samarbete mellan Lokalen/ hyresgästföreningen, Svenska kyrkan Enköping och Hela Människan Ria. Mat delas ut mån, ons och fre kl 12.00-15.00 i S:t Lars kyrka, Hornugglegränd 3, Enköping.

Mattias Thurfjell, präst, Eleonor S:t Cyr, assistent, Eva Ågren, diakon

Sjukhuskyrkan i Enköping

Ibland behöver man prata med någon - om man själv är sjuk eller om man möter sjukdom, lidande eller död. Sjukhuskyrkan finns för dig som är patient, närstående eller personal.