Livets högtider & ritualer

Här hittar du information om dop, konfirmation, vigsel och begravning.

Dop

Dopet betyder att bli omsluten av Guds oändliga värld. Dopet betyder gemenskap, trygghet, tradition och en fast grund att stå på – en gåva!

Konfirmation

2022-2023 - inte som du tror. Du behöver inte vara kristen för att testa på detta. Nyfikenhet räcker långt. Här kan du läsa mer om och anmäla dig till konfirmation - fem olika grupper att välja bland!

Närbild på en gul ros som står i en kyrka.

Vigsel

Den kyrkliga vigseln är mer än ett juridiskt avtal. Den är en stund av helighet. I Guds och vittnens närvaro lovar vi varandra att vårda kärleken och försöka stå vid varandras sida livet ut. Kyrkbröllop kan vara både stort och litet.

En vit kista med rosa blommor och ett kors av jord.

Begravning

När döden kommer nära är det ofta många frågor som behöver svar. En del svar kan du få i samråd med din församling, präst, musiker och begravningsbyrån.

Brudkrona

Till låns

I samtliga församlingar finns dopklänningar, kronor eller diadem och bårtäcken att låna. Här kan du se vad som finns att låna i de olika församlingarna.